preskoči na sadržaj

Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac

Login


 

EU projekt

Vremenik testova

Školski kurikulum

Godišnji plan i program
Statut škole
Priloženi dokumenti:
Statut.doc

 

Izvješće o radu i poslovanju škole za školsku godinu 2015./2016.

Popis udžbenika

Popis udžbenika nalazi se u prečacu pod nazivom "Udžbenici" na vrhu stranice.

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Termini informacija
Državna matura

 

 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Javna nabava

Pravilnik o provedbi postupaka nabave roba, usluga i radova male vrijednosti

Financije 2014.
Tražilica
Upisi u školskoj godini 2018./2019.

Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac

Upis učenika u I. razred školske godine 2018./2019.

Provođenje dodatnih ispita i provjera održati će se 23.8. u 9 sati, a provođenje dodatnih testova i provjera za učenike s teškoćama održati će se 20.8. u 10 sati.

Upisi u određene obrazovne programe održati će se 31.8. od 8 do 12 sati.  Ne zaboravite ponijeti dokumente koji su uvjet upisa i upisnicu!!

Soboslikar-ličilac - JMO

Soboslikar-ličilac se bavi obojenjem i ukrašavanjem unutarnjih i vanjskih površina, izradom raznih vrsta zaštitnih i ukrasnih naličja, ličenjem i lakiranjem drvenih, metalnih i drugih dijelova građevina kao što su prozori, vrata, ograde i sl. Osim radova na novim objektima bave se i sanacijom oštećenih podloga kao i zaštitom podloga u posebnim uvjetima.

Soboslikari-ličioci postavljaju i štukature, obnavljaju i restauriraju oslikane zidne površine u sakralnim i drugim objektima te primjenjuju i druge dekorativne tehnike ukrašavanja zidova u stambenim i poslovnim prostorima.

Tijekom školovanja učenici usvajaju znanja o vrstama podloga i materijala, upoznaju se s alatima, strojevima i materijalima koji se koriste pri soboslikarskim radovima, osnovnim estetskim principima za bojenje eksterijera i interijera, tehnologijom izvođenja radova i stječu vještine potrebne za samostalno izvođenje soboslikarskih i ličilačkih radova.

Soboslikar-ličilac tijekom školovanja usvaja znanja i vještine rada s bojom na tradicionalni način, a stječe i znanja o mogućnostima koje daje računalo prilikom upoznavanja s bojama, njihovim djelovanjem i mogućnostima njihova miješanja i kombiniranja u izradi prijedloga za obojenje.

Nakon završenog obrazovanja učenicima se pruža mogućnost napredovanja u struci kroz polaganje majstorskog ispita te osamostaljivanje kroz privatni obrt.

Jednostavno bojanje je zastarjelo. U modi su kreativne tehnike koje izražavaju individualnost pa je stoga i zanimanje soboslikara - ličioca vrlo kreativno jer kroz dekorativno uređenje eksterijera i interijera soboslikari stvaraju ugodno životno i poslovno okruženje.

Trajanje obrazovanja: 3 godine.

preskoči na navigaciju