preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Završni rad
Pristup informacijama
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Javna nabava

Pravilnik o provedbi postupaka nabave roba, usluga i radova male vrijednosti

Financije 2019.
Financije 2018.
Financije 2017.
Financije 2016.
Financije 2015.
Financije 2014.
Financijske procedure
Tražilica


Soboslikar-ličilac - JMO

Soboslikar-ličilac se bavi obojenjem i ukrašavanjem unutarnjih i vanjskih površina, izradom raznih vrsta zaštitnih i ukrasnih naličja, ličenjem i lakiranjem drvenih, metalnih i drugih dijelova građevina kao što su prozori, vrata, ograde i sl. Osim radova na novim objektima bave se i sanacijom oštećenih podloga kao i zaštitom podloga u posebnim uvjetima.

Soboslikari-ličioci postavljaju i štukature, obnavljaju i restauriraju oslikane zidne površine u sakralnim i drugim objektima te primjenjuju i druge dekorativne tehnike ukrašavanja zidova u stambenim i poslovnim prostorima.

Tijekom školovanja učenici usvajaju znanja o vrstama podloga i materijala, upoznaju se s alatima, strojevima i materijalima koji se koriste pri soboslikarskim radovima, osnovnim estetskim principima za bojenje eksterijera i interijera, tehnologijom izvođenja radova i stječu vještine potrebne za samostalno izvođenje soboslikarskih i ličilačkih radova.

Soboslikar-ličilac tijekom školovanja usvaja znanja i vještine rada s bojom na tradicionalni način, a stječe i znanja o mogućnostima koje daje računalo prilikom upoznavanja s bojama, njihovim djelovanjem i mogućnostima njihova miješanja i kombiniranja u izradi prijedloga za obojenje.

Nakon završenog obrazovanja učenicima se pruža mogućnost napredovanja u struci kroz polaganje majstorskog ispita te osamostaljivanje kroz privatni obrt.

Jednostavno bojanje je zastarjelo. U modi su kreativne tehnike koje izražavaju individualnost pa je stoga i zanimanje soboslikara - ličioca vrlo kreativno jer kroz dekorativno uređenje eksterijera i interijera soboslikari stvaraju ugodno životno i poslovno okruženje.

Trajanje obrazovanja: 3 godine.


 


Školski kurikulum

Priloženi dokumenti:
Kurikulum.pdf


Godišnji plan i program
Priloženi dokumenti:
Godisnji plan i program.pdf


Državna matura

EU projekt


Vremenik testova


Statut škole
Priloženi dokumenti:
Statut.doc


 

Izvješće o radu i poslovanju škole za školsku godinu 2015./2016.


Pravilnici i zakoni

Popis udžbenika

Popis udžbenika nalazi se u prečacu pod nazivom "Udžbenici" na vrhu stranice.


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Termini informacija

  

preskoči na navigaciju