preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Završni rad
Pristup informacijama
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Javna nabava

Pravilnik o provedbi postupaka nabave roba, usluga i radova male vrijednosti

Financije 2019.
Financije 2018.
Financije 2017.
Financije 2016.
Financije 2015.
Financije 2014.
Financijske procedure
Tražilica


Povijest

Povijest

Početak školovanja obrtnika u Karlovcu je bio davne 1887. godine. MIOŠ je nasljednica prve obrtničke škole koja je  tijekom godina mijenjala svoj naziv i lokaciju. Škola je kroz godine uvodila različite programe obrazovanja usmjerene na obrtnička i industrijska zanimanja.

O školi

MIOŠ je škola srednje veličine u kojoj je zaposleno preko 50 nastavnika, a pohađa ju oko 440 učenika u trogodišnjim i četverogodišnjim programima.

Nakon završenog trogodišnjeg programa učenici polažu završni i pomoćnički ispit koji im omogućuje rad u struci i otvaranje vlastitog obrta. Većina je naših zanimanja deficitarna, pa je i mogućnost zaposlenja velika.

Nakon završenog četverogodišnjeg programa i položenog završnog ispita, učenici stječu kvalifikaciju te se mogu zaposliti. Ujedno, učenici koji polože državnu maturu (95% naših učenika prijavi i uspješno položi),  mogu  nastaviti daljnje obrazovanje na veleučilištima ili sveučilištima u Republici Hrvatskoj.

Zaposlenici naše škole su profesionalci, svi predmeti su stručno zastupljeni, a profesori i inžinjeri, nastavnici općih i strukovnih predmeta, daju sve od sebe kako bi motivirali učenike da ostvare svoj puni potencijal u struci.

Naš moto je: U ugodnom i uređenom okruženju pružiti učenicima znanje i vještine potrebne za svijet rada ili daljnje obrazovanje.

Škola se nalazi u samom centru grada, u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora.

Ponosimo se brojnim nagradama osvojenim na natjecanjima  učenika u znanju i vještinama.

Od 2009. godine sudjelujemo u LLP aktivnostima, projektima za cjeloživotno obrazovanje Europske unije. Unutar tih projekata koje financira EU, oko 50 naših učenika i profesora bilo je u različitim državama EU na stručnoj praksi i usavršavanju u struci. Od ove godine smo ujedno i domaćini učenicima i profesorima iz EU, koji kod nas dolaze s ciljem da steknu nova  znanja u struci. Tim aktivnostima otvaramo učenicima vrata Europe, učimo kako drugi rade, širimo svoje horizonte, upoznajemo druge kulture, stječemo nove prijatelje, nova iskustva i postajemo bolji i tolerantniji ljudi.

 

 


Školski kurikulum

Priloženi dokumenti:
Kurikulum.pdf


Godišnji plan i program
Priloženi dokumenti:
Godisnji plan i program.pdf


Državna matura

EU projekt


Vremenik testova


Statut škole
Priloženi dokumenti:
Statut.doc


 

Izvješće o radu i poslovanju škole za školsku godinu 2015./2016.


Pravilnici i zakoni

Popis udžbenika

Popis udžbenika nalazi se u prečacu pod nazivom "Udžbenici" na vrhu stranice.


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Termini informacija

  

preskoči na navigaciju