preskoči na sadržaj

Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac

Login


 

EU projekt

Vremenik testova

Školski kurikulum

Godišnji plan i program
Statut škole
Priloženi dokumenti:
Statut.doc

 

Izvješće o radu i poslovanju škole za školsku godinu 2015./2016.

Popis udžbenika

Priloženi dokumenti:
mios udzbenici 2015.2016.docx

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Termini informacija
Državna matura

 

 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Javna nabava

Pravilnik o provedbi postupaka nabave roba, usluga i radova male vrijednosti

Financije 2014.
Tražilica
Povijest

Povijest

Početak školovanja obrtnika u Karlovcu je bio davne 1887. godine. MIOŠ je nasljednica prve obrtničke škole koja je  tijekom godina mijenjala svoj naziv i lokaciju. Škola je kroz godine uvodila različite programe obrazovanja usmjerene na obrtnička i industrijska zanimanja.

O školi

MIOŠ je škola srednje veličine u kojoj je zaposleno preko 50 nastavnika, a pohađa ju oko 440 učenika u trogodišnjim i četverogodišnjim programima.

Nakon završenog trogodišnjeg programa učenici polažu završni i pomoćnički ispit koji im omogućuje rad u struci i otvaranje vlastitog obrta. Većina je naših zanimanja deficitarna, pa je i mogućnost zaposlenja velika.

Nakon završenog četverogodišnjeg programa i položenog završnog ispita, učenici stječu kvalifikaciju te se mogu zaposliti. Ujedno, učenici koji polože državnu maturu (95% naših učenika prijavi i uspješno položi),  mogu  nastaviti daljnje obrazovanje na veleučilištima ili sveučilištima u Republici Hrvatskoj.

Zaposlenici naše škole su profesionalci, svi predmeti su stručno zastupljeni, a profesori i inžinjeri, nastavnici općih i strukovnih predmeta, daju sve od sebe kako bi motivirali učenike da ostvare svoj puni potencijal u struci.

Naš moto je: U ugodnom i uređenom okruženju pružiti učenicima znanje i vještine potrebne za svijet rada ili daljnje obrazovanje.

Škola se nalazi u samom centru grada, u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora.

Ponosimo se brojnim nagradama osvojenim na natjecanjima  učenika u znanju i vještinama.

Od 2009. godine sudjelujemo u LLP aktivnostima, projektima za cjeloživotno obrazovanje Europske unije. Unutar tih projekata koje financira EU, oko 50 naših učenika i profesora bilo je u različitim državama EU na stručnoj praksi i usavršavanju u struci. Od ove godine smo ujedno i domaćini učenicima i profesorima iz EU, koji kod nas dolaze s ciljem da steknu nova  znanja u struci. Tim aktivnostima otvaramo učenicima vrata Europe, učimo kako drugi rade, širimo svoje horizonte, upoznajemo druge kulture, stječemo nove prijatelje, nova iskustva i postajemo bolji i tolerantniji ljudi.

 
preskoči na navigaciju