preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Završni rad
Pristup informacijama
Korisni linkovi
Javna nabava

Pravilnik o provedbi postupaka nabave roba, usluga i radova male vrijednosti

Financije 2019.
Financije 2018.
Financije 2017.
Financije 2016.
Financije 2015.
Financije 2014.
Financijske procedure
Tražilica
Vijesti

3. HarmoniKA festival

Povodom obilježavanja Svjetskog dana harmonike, 5.5. u 11h, održati će se koncert harmonikaških orkestara u svrhu obogaćivanja turističke ponude, populariziranja glazbe i educiranja glazbene publike!

Projekt „Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca“ Glazbene škole Karlovac u partnerstvu s Mješovitom industrijsko-obrtničkom školom Karlovac dobio je potporu Ministarstva turizma RH kroz javni poziv srednjim strukovnim i umjetničkim školama u turizmu u 2018. godini – PROMOCIJA I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA ZA TURIZAM 2018.


Opis projekta:

U želji da što bolje predstave grad Karlovac kao grad bogate glazbene ponude, djelatnici Glazbene škole Karlovac u suradnji s Mješovitom industrijsko-obrtničkom školom Karlovac odlučili su na inovativan način unaprijediti  i predstaviti kulturne glazbene festivale Glazbene škole Karlovac.

Ciljevi predloženog projekta su:

- obogaćivanje turističke ponude lokalne zajednice kroz inovativni način promocije (IT komunikacijske tehnologije - korištenje društvenih mreža, internet, live stream) i privlačenje većeg broja turista i posjetitelja glazbenih festivala koje provodi Glazbena škola Karlovac

- projekt je temelj za daljnje kreiranje mobilne aplikacije koju bi preuzele ustanove u turizmu lokalne zajednice i šire

- jačanje kompetencija za turizam učenika Glazbene škole Karlovac i učenika Mješovite industrijsko- obrtničke škole Karlovac

- pojačano zanimanje učenika za upis u strukovne i umjetničke škole zbog atraktivnosti programa  kroz medijski vidljiv prikaz rada

- približavanje umjetničkih i strukovnih zanimanja kulturnim i kreativnim industrijama i STEM području

- vrsta podloga za stvaranje novih obrazovnih programa u smjeru kulturnog turizma gdje bi učenici međusobno usklađenih umjetničkih i strukovnih škola koristili već stečena teorijska znanja za praktičnu upotrebu u formiranju novih kvalifikacija

- briga za očuvanje i zaštitu okoliša

- povezivanje javnog, civilnog i  privatnog sektora

E-razglednice su prepoznate kao suvenir koji nedostaje u turističkoj ponudi grada Karlovca, a namijenjene su osobama koje još nisu posjetile grad Karlovac kao dodatni poticaj da to učine. Glazbena škola Karlovac već dugi niz godina provodi projekte raznih glazbenih festivala. Najznačajniji su: HarmoniKa festival, Piano Festival, Noć glazbe, Kava s Bachom, Piano maraton u Glazbenom paviljonu i Međunarodni orkestar gitara. Svi navedeni festivali odvijaju se na otvorenom i privlače veliki broj publike, gostiju i polaznika iz Karlovačke županije, Republike Hrvatske i cijelog svijeta. Budući da je broj sudionika spomenutih festivala dosegnuo svoj maksimum i dio koji se odnosi na glazbenu produkciju je usvojen, Glazbena škola Karlovac želi proširiti suradnju s drugim strukama (fotografi) koji mogu poboljšati i unaprijediti glazbenu produkciju. Iako se prezentiraju kroz medije i na web stranicama kao i na društvenim mrežama, primijećen je nedostatak promocije putem novih tehnologija, npr. multimedijalne razglednice kao e-suvenira.

E-razglednica u budućnosti može postati mobilna aplikacija dostupna svima koji posjeduju mobilni aparat. Ovaj turistički proizvod prilagođen je potrebama i očekivanjima "novog turista" koji je aktivan, informiran, izbirljiv i kritičan, koji želi biti sudionikom i teži vlastitom unapređenju i koji je, iznad svega, kupac životnih iskustava, doživljaja i priča.

Kako bi što bolje predočili važnost i potrebu za e-razglednicom kao turističkim suvenirom, škole partneri dogovorile su suradnju. Suradnja će se odvijati na način da Glazbena škola Karlovac organizira svoj program u obliku HarmoniKa festivala, a Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac fotografira cijeli događaj te snimi dokumentarni film u trajanju do 15 minuta za čije snimanje su angažirali usluge Obrtničke i industrijske graditeljske škole iz Zagreba koja kroz Udrugu prve obrtničke školske televizije vrši uslugu snimanja. Svi snimljeni materijali  bit će vidljivi putem prve obrtničke televizije www.majstori.tv, a potom i preko drugih dostupnih medija, tj. Interneta i društvenih mreža. Sve zajedno će dovesti do stvaranja novog turističkog proizvoda koji nedostaje u ponudi grada Karlovca. Isto tako će se kroz projekt potaknuti motivacija mladih za rad u turizmu i podići razina svijesti kod učenika i nastavnika o turizmu kao multisektorskom resoru. Pored toga, projekt će po prvi puta povezati dvije obrazovne institucije (Glazbenu škola Karlovac i Mješovitu industrijsko-obrtničku školu Karlovac) i privatni sektor (Ugostiteljski obrt Petrić, Live sound Euroton, Comel d.o.o., Tiskara Žalac - obrt za tiskanje i kopiranje ). Umjetničke i  strukovne škole programski rijetko surađuju i natječaj koji veže ta dva  sektora je hvalevrijedan. U praksi je važnost povezivanja umjetničkih i strukovnih zanimanja (umjetnici, kozmetičari, šminkeri, pedikeri, frizeri, fotografi i dr.) vrlo izražena. Razvijanje poduzetničkog duha kod učenika ogleda se u višestrukoj funkciji fotografa kao iznimno važnog dijela kulturne i kreativne industrije koja je okosnica razvoja i napretka Kreativne Europe. U tom dijelu se otvaraju i mogućnosti za novim srednjoškolski programima koji idu u smjeru kulturnog turizma, a imaju uporište u STEM području. Suvremena prezentacija kuturnih događanja zahtijeva visoku razinu stručnosti i kompetencija i zato je posebno izazovna i razvojna.

Izrada e-razglednice započinje najprije tiskanjem papirnate retro razglednice koju će dizajnirati učenici Mješovite industrijsko-obrtničke škole Karlovac nekoliko dana prije festivala i koja će se dijeliti posjetiteljima HarmoniKA festivala, 5. svibnja 2018., kao uputa o korištenju e-razglednice. Na taj način će se usporediti učinak papirnate retro razglednice i medijski moćnije e-razglednice. Promocija e-razglednice bit će organizirana krajem svibnja 2018. E-razglednica će sadržavati reprezentativne fotografije grada Karlovca  snimljene dronom i fotoaparatom, fotografije HarmoniKA festivala i dokumentarni film o cijelom događanju sa zvučnom podlogom instrumentalnih izvedi s festivala. E-razglednica  će biti dostupna na web stranicama Glazbene škole Karlovac i Mješovite industrijsko-obrtničke škole Karlovac. Naravno da će se kroz navedeni  projekt provoditi i razvijati  timski rada kod učenika. S jedne strane, sviranje u orkestru od 160 sudionika zahtijeva visoku razinu discipline slušanja sebe i drugih pa u konačnici dovodi do vrhunskog rezultata, a s druge strane, obrada fotografija i stvaranje e-razglednice kao i snimanje dokumentarnog filma svakako zahtijeva timski rad.

HarmoniKA festival događa se po treći puta u organizaciji Glazbene škole Karlovac, a 2018. godine uz partnera Mješovitu industrijsko-obrtničku školu Karlovac, festival je i svečanost koja obilježava Svjetski dan harmonike. Ova festivalska aktivnost, u sklopu djelatnosti škole, ima cilj velikog kulturnog, obrazovnog, turističkog  i društvenog značaja i za grad Karlovac kao Grad susreta i za Republiku Hrvatsku. Razvoj je to sadržaja koji omogućavaju povećanje ugostiteljskog i drugog turističkog prometa u razdoblju predsezone, jačanje snage brenda i prepoznatljivog imidža karlovačkog turizma, i najvažnije - oživljavanje zaspale karlovačke Zvijezde. HarmoniKA festival privači brojne posjetitelje i svojim atraktivnim programom iz godine u godinu privlači i brojne sudionike. Ove godine putem live streama program će se pratiti i putem interneta.     

Program HarmoniKA festivala odvijat će se u subotu, 5. svibnja 2018. , od 11 - 13 sati kod ŽABE, Šetalište dr. Franje Tuđmana. HarmoniKA festival je susret harmonikaških orkestara Republike Hrvatske. U ovom trenutku prijavljeno je preko 160 sudionika iz cijele Hrvatske (Harmonikaški orkestri iz Glazbenih škola: Sesvete, Varaždin, Poreč, Labin, Zagreb, Vinkovci, Slavonski brod, Pula). Bit će to pravi festival glazbe jer će se u istom trenutku naći svi sudionici festivala  i zajedno zasvirati atraktivan program. Ovaj festival Glazbene škole Karlovac prepoznali su i na njega prijavili svoje ansamble hrvatski glazbeni pedagozi koji su već ostvarili međunarodnu suradnju s partnerima iz raznih zemalja EU na sličnim glazbenim projektima.

Glazbena škola Karlovac, osnovana 10. listopada 1804., kolijevka je formalnog glazbenog obrazovanja u Republici Hrvatskoj i jedna je od najstarijih glazbenih škola u Europi. Tijekom više od dva stoljeća, škola je glavna nositeljica svih glazbenih događanja u području klasične glazbe u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Glazbena škola Karlovac uspješno upotpunjuje nedostatak profesionalnih ansambala i koncertne direkcije. Svojim bogatim programima  iz godine u godinu  brine o kulturnim potrebama stanovnika grada Karlovca i cijele Karlovačke županije te dovodi brojne posjetitelje i nositelje projekta kao turiste te i na taj način doprinosi razvoju lokalne zajednice.

Projekti koje provodi Glazbena škola Karlovac redovito su visoko ocjenjivani na nacionalnim razinama i sufinancirani su putem Natječaja za javne potrebe u kulturi i turizmu koje provodi Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma, Turistička zajednica grada Karlovca, Grad Karlovac i Karlovačka županija. Treba naglasiti da su neki od programa jedinstveni u državi i odvijaju se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja (Karlovački komorni orkestar Glazbene škole Karlovac, Noć glazbe i Kava s Bachom, Piano festival).

Na temeljima tradicije nastali su mnogi važni projekti koji Glazbenu školu Karlovac pretvaraju u Centar izvrsnosti u glazbi i izvedbenim umjetnostima. Djelovanje Karlovačkog komornog orkestra i Međunarodnih  ljetnih festivala dodatna je  edukacija  učenika i profesora sa svrhom podizanja razine znanja i kompetencija. Ljetni festivali dovode najkvalitetnije svjetske pedagoge kao i vrhunske glazbenike i skladatelje iz čitavog svijeta. U tako stvorenim neformalnim uvjetima obrazovanja, učenici osim podizanja razine kompetencija, jačaju i pripadnost hrvatskoj kulturi i razvijaju toleranciju prema drugim kulturama i tradicijama te usavršavaju svoja znanja i vještine.

Tijekom 2017. godine Glazbena škola Karlovac izvela je 142 koncerata vlastite produkcije, a svojim djelovanjem obrazuje publiku i posjetitelje kao i sve korisnike svojih programa. Iste godine škola je postala članicom Hrvatskog klastera konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija. U svakoj prilici promiče svoju bogatu glazbenu baštinu i u svakoj aktivnosti ističe važnost i kvalitetu svojih umjetnika, skladatelja i nastavnika kao i veliki značaj glazbenog odgoja i obrazovanja. Glazbena škola Karlovac uvijek i svugdje promovira grad Karlovac i Karlovačku županiju te na taj način djeluje i kao ambasador kulture.

Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac je srednja strukovna škola prvenstveno orijentirana na obrtnička zanimanja. Potreba za obrazovanjem obrtnika stara je kao i njen grad u kojem je obrt temelj rasta i razvoja. Zapravo je razvoj grada i županije usko povezan s rastom raznih obrta i umijeća. Razna obrtnička umijeća koja su se pojavljivala tijekom povijesti grada inicirala su otvaranje prve obrtničke škole. Karlovac je prvu školu obrtničkog tipa dobio 1887. godine. Bila je to prva šegrtska škola. Unatoč činjenici da je škola mijenjala programe, nazive, ali i lokacije, tradicija izučavanja pojedinih obrtničkih umijeća nije nestala sve do današnjih dana. Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac nastala je 1991. godine te je nasljednica stare prakse obrazovanja obrtničkih i industrijskih zanimanja.

U današnje vrijeme odgojno-obrazovni proces u školi odvija se u 3 različita sektora: graditeljstvo i geodezija, poljoprivreda, prehrana i veterina te osobne usluge, usluge zaštite i druge usluge. U sektoru graditeljstva i geodezije, osim trogodišnjih zanimanja, odvija se obrazovanje i u četverogodišnjim zanimanjima: arhitektonski i građevinski tehničar. Prepoznatljivost škole je i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju kroz tri zanimanja: pomoćni cvjećar, pekar i polagač keramičkih pločica. Od obrtničkih zanimanja tu su: mesar, pekar, pediker, kozmetičar, fotograf, soboslikar-ličilac, autolakirer, frizer, keramičar, monter suhe gradnje, rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima i zidar.

Broj učenika u školskoj godini 2017./2018. je 386 učenika, a ukupni broj razrednih odjela je 23. Škola ima 62 djelatnika, od čega su 52 nastavnika, 4 stručna suradnika, 3 djelatnika administrativno-tehničkog osoblja i 4 djelatnika pomoćnog osoblja.

Misija naše škole je pružiti učenicima ugodno radno okruženje u kojemu će stjecati vještine i znanja, razvijati sposobnost za ulazak u svijet rada ili nastavak daljnjeg školovanja.

Nesvakidašnje povezivanje najstarije glazbene škole u Hrvatskoj i jedne od prvih hrvatskih obrtničkih škola  već je samo po sebi dovoljno jamstvo za uspješnu realizaciju ovog inovativnog turističkog proizvoda. Iskustvo Glazbene škole Karlovac u višegodišnjoj realizaciji uspješnih kulturnih programa  i želja za pronalaskom novih vidova suradnje, dovesti će do uspješne realizacije ovog projekta. Financijska potpora Ministartva turizma uvelike će pomoći pri realizaciji.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 9. 4. 2018.


 


Termini informacija

Školski kurikulum

Priloženi dokumenti:
Kurikulum.pdf


Godišnji plan i program
Priloženi dokumenti:
Godisnji plan i program.pdf


Državna matura

EU projekt


Vremenik testova


Statut škole
Priloženi dokumenti:
Statut.doc


 

Izvješće o radu i poslovanju škole za školsku godinu 2015./2016.


Pravilnici i zakoni

Popis udžbenika


Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Termini informacija

  

preskoči na navigaciju