preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Završni rad
Pristup informacijama
Korisni linkovi
Javna nabava

Pravilnik o provedbi postupaka nabave roba, usluga i radova male vrijednosti

Financije 2019.
Financije 2018.
Financije 2017.
Financije 2016.
Financije 2015.
Financije 2014.
Financijske procedure
Tražilica
vijesti

Međužupanijsko stručno vijeće iz područja građevinarstva - Edukacija ALLPLAN 09. i 10. siječanj 2019.

Izvještaj možete pročitati na ovom linku,  a slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 1. 2019. 07:41

CROSSOVER projekt - Otvoren kreativni natječaj „EU2ME“ za mlade

Hrvatska zajednica županija raspisala je kreativni natječaj „EU2ME“ s ciljem poticanja mladih na promišljanje o političkoj odgovornosti i pripadnosti Europskoj uniji. Na natječaj koji traje do 21. siječnja 2019. godine mogu se prijaviti mladi od 16 do 30 godina koji imaju prebivalište na području Europske unije. Ovaj se natječaj organizira u sklopu velikog EU projekta CROSSOVER kojim se želi potaknuti interes mladih za participacijom u političkom i javnom životu, kao i povećati stopu izlaznosti mladih na izbore za Europski parlament 2019. godine. Za sudjelovanje na natječaju potrebno je poslati fotografije, videe ili literarne sastavke kojima se promišlja o pozitivnim aspektima članstva u Europskoj uniji. Odnosno, uradci bi trebali odgovoriti na neka od sljedećih pitanja: Što je to Europska unija? Što Europska unija čini za mene? Gdje vidim budućnost Europske unije? Zašto su mladima važni izbori za Europski parlament? Koji su potencijalni izazovi Europske unije? Što danas znači biti mladi Europljanin? Zašto je moj glas bitan? Radove je potrebno poslati na e-mail: tajnistvo@hrvzz.hr, a po završetku natječaja će stručni žiri odlučiti o najboljim uradcima u trima kategorijama „Najbolja fotografija“, „Najbolji video uradak“ i „Najbolji sastavak“. Nagrada za prvo mjesto u svakoj od triju kategorija je GoPro Hero 7 white kamera, dok će za drugo i treće mjesto biti uručen poklon paket Hrvatske zajednice županija. Više o uvjetima natječaja možete saznati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 1. 2019. 10:03

Izložba fotografija „Objektivom kroz psihu“ u galeriji Zilik- čestitke učenicama

U četvrtak, 13. prosinca 2018.g. otvorena je izložba „Objektivom kroz psihu“ u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Organizatori fotonatječaja i izložbe su Integrativni centar mentalnog zdravlja i Savjet mladih Grada Karlovca.  Autori fotografija su učenici srednjih škola Karlovačke županije, a od 12 autora predstavljenih na izložbi, 3 su učenice naše škole zanimanja fotograf: Katja Bosnić (2.B), Danijela Brletić (3.B) i Ana Maria Ravlić (2.B).  Autorici Katji Bosnić uručena je 2. nagrada  za fotografiju   „Bolest modernog doba“ te joj još jednom čestitamo na uspjehu.  

Fotografije naših autorica pogledajte u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 12. 2018. 14:18

Malonogometašice MIOŠ-a idu na Državno prvenstvo!

Dana 12. prosinca 2018. godine u Karlovcu je održano Županijsko natjecanje srednjih škola za djevojke na kojem su nastupile i učenice naše škole pod vodstvom prof. Marka Samardžije. Najprije su u grupi pobijedile ekipu Turističko ugostiteljske škole Karlovac 3-0, potom su bile bolje od Gimnazije Karlovac 1-0, da bi u finalu dominirale cijelu utakmicu protiv djevojaka iz Medicinske škole Karlovac i pobijedile rezultatom 5-0. Time su po prvi put postale prvakinje Karlovačke županije i stekle pravo nastupa na Državnom prvenstvu u Poreču koje će se održavati od 30. travnja do 2. svibnja 2019. godine. Za našu školu su nastupile: Bedeničić, Hofman, Vratarić, Vitolić, Pavlić, Dimač, Marinić, Amon, Desović, Špoljarić i Stijepić. Slike s Županijskog natjecanja možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 12. 2018. 10:23

Talijansko iskustvo s mobilnosti Vijest ima dokument u privitku

Intervju s učenicama koje su bile na stručnoj praksi Erasmus+ projekta možete pročitati ovdje. 

Slike s mobilnosti možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 12. 2018. 10:41

Pedikeri i kozmetičari u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u sklopu akcije "3u1 volonterKa"

Povodom završne akcije "3u1 volonterKa" snage su ujedinili naši pedikeri i kozmetičari 11.12.2018. u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži. Ovoga puta naše vrijedne učenike i nove korisnike njihovih usluga popratili su i mediji. U albumu možete pogledati fotografije s ovog divnog druženja na kojem smo svi uživali.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 12. 2018. 08:59

Zimska škola informatike od 27.12.2018. do 12.1.2019. godine Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi poziv, pismo učenicima, program i tablica za prijavu na radionice zimske škole informatike. Prilozi su dostupni ovdje.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2018. 12:45

Suradnja MIOŠ-a i Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac

U veselom predblagdanskom ozračju, kroz korisnu projektnu aktivnost estetskog uređenja frizura družili su se učenici MIOŠ-a, frizerskog smjera i učenici Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac. Voditeljica ovog projekta je Darinka Petković, prof. def. Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 12. 2018. 12:31

Terenska nastava iz matematike i fizike Haus der Mathematik i Techniches museum Wien

I ove godine učenici naše škole imali su priliku posjetiti kuću matematike u Beču, a novost je fantastični Tehnički muzej također smješten u Beču.

Učenici 2.h, 2.b, 2.e i 1.b posjetili su kuću matematike, a učenici 4.g, 4.h, 3.h, 3.e i 3.a Tehnički muzej. Učenici su proveli dva kreativna sata na obje destinacije i time upoznali drugu, kreativnu stranu matematike, kao i kreativnu primjenu fizike u svakodnevnom životu.

Nakon Beča učenici su smješteni u prekrasnoj Bratislavi iz koje smo se drugi dan svi sretno vratili u naš Karlovac.

Učenicima se svidio boravak što se vidi iz priloženih slika koje možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2018. 12:02

Suradnja naše škole s Pjevačkim zborom Zora povodom Dana otvorenih vrata

U utorak, 27. studenog 2018. godine, učenici 3.E razreda koji se školuju za zanimanje frizer te učenici 1.C koji se školuju za zanimanje kozmetičar su u pratnji stručnih učiteljica Davorke Sajevac, Renate Stavljenić i Marine Drakulić izrađivale frizure članicama Pjevačkog zbora Zora iz Karlovca te ih šminkale. Šimnka i frizure jako su lijepe te su učenice i njihove mentorice pokazale entuzijazam i kreativnost u izradi. Slike možete pogledati u albumu. Ponosni smo na naše učenice!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2018. 11:27

Povodom Dana otvorenih vrata posjetili smo članove udruge Rajska ptica

Učenice 3.C razreda zanimanja Pekar su u pratnji nastavnice Vlatke Palatinuš posjetile članove Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Karlovačke županije Rajska ptica na Danima otvorenih vrata. U sklopu radionice samostalnog življenja s članovima udruge izrađivali smo pogačice i božićne kekse. Druženje je proteklo u ugodnoj i veseloj atmosferi i suradnju ćemo zasigurno nastaviti. Slike možete pogledati u albumu.

Vlatka Palatinuš, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2018. 09:58

DABAR 2018 - čestitke našim učenicima Karlu Biličiću i Mateu Magliću!

Čestitke našim učenicima Karlu Biličiću iz 4.g razreda i Mateu Magliću iz 2.h razreda na uspjehu na natjecanju Dabar 2018 koji su se u konkurenciji od 3859 učenika srednjih škola u Hrvatskoj, plasirali među prvih 10%.
Ponosni smo na vas!!!
Svim učenicima naše škole zahvaljujemo na sudjelovanju!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 11. 2018. 10:47

3U1 VOLONTERKA

Nakon predivnog druženja naših kozmetičara i korisnika Centra za pružanje usluga u zajednici, u njihovoj dislociranoj jedinici Karlovac ponovno smo se vratili u Dom Sv. Antun. Danas su svoje usluge štićenicima Doma pružili pedikeri. Naši učenici kroz ove akcije uče prihvaćati različitosti, podizati kvalitetu življenja svojim uslugama, razvijaju međugeneracijsku solidarnost. Akcija ih, također, potiče na aktivizam i dobrotvorni rad, te na stjecanje vještina i znanja potrebnih za stvaranje tolerantnije škole i zajednice općenito. U galeriji možete pogledati kako je proteklo naše druženje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 11. 2018. 13:11

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalstva DABAR 2018

U našoj školi je po treći put održano međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar u razdoblju od 12. studenog 2018. do 16. studenog 2018. godine.

Na natjecanju je sudjelovalo 36 učenika, što je više nego prethodne godine.
 
Hvala svim učenicima na sudjelovanju! Uspješno ste riješili test, ukupni će se rezultati znati ubrzo, te se nadamo da su neki od naših učenika među najboljima.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 11. 2018. 11:58

Dan otvorenih vrata - Vještine za sutra

Prošlog tjedna povodom Tjedna strukovnog obrazovanja u školi smo imali Dan otvorenih vrata – 'Vještine za sutra', tijekom kojih smo pokazali kroz radionice i praktikume što se krije iz zanimanja naše škole. Kako smo se zabavili te što su otkrili osnovnoškolci pogledajte na sljedećim linkovima te u galeriji:

https://www.facebook.com/Mje%C5%A1ovita-industrijsko-obrtni%C4%8Dka-%C5%A1kola-241265389644639/

 

http://www.xn--karlovaki-rfb.hr/karlovac/dani-otvorenih-vrata-u-mjesovito-industrijsko-obrtnickoj-skoli

 

https://trend.com.hr/2018/11/06/dan-otvorenih-vrata-u-mios-u/

 

http://kaportal.rtl.hr/vjestine-za-sutra-u-utorak-dan-otvorenih-vrata-mjesovite-industrijsko-obrtnicke-skole-uz-zanimljive-aktivnosti-za-sve-posjetitelje/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 11. 2018. 09:45

Naši učenici sretno stigli u Padovu

Učenici naše škole, frizeri i kozmetičari koji sudjeluju u Erasmus+ projektu mobilnosti "Nova iskustva=bolja zapošljivost", sretno su stigli u Padovu, gdje će u frizerskim i kozmetičkim salonima biti na dvotjednoj stručnoj praksi. Vjerujemo da će naučiti puno novih stvari.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2018. 11:47

Slika Karlovca kroz rijeke i utvrde - Subotica u Karlovcu

U razdoblju od 11. do 13. listopada 2018. Mješovita industrijsko-obrtnička škola bila je domaćin susreta 'Slika Karlovca kroz rijeke i utvrde', odnosno 'Subotica u Karlovcu vol.2'. Projekt suradnje Mješovito industrijsko-obrtničke škole i Politehničke škole iz Subotice traje već četvrtu godinu zaredom. Ovaj put 14 učenika, smjer arhitektonski i fotografski tehničar, iz Politehničke škole u pratnji 3 nastavnika posjetilo je Mješovito industrijsko-obrtničku školu s ciljem nastavka i unaprjeđenja uspostavljene suradnje.

I ove godine projekt je financiran temeljem Natječaja za potporu međunarodnoj suradnji  osnovnih i srednjih škola sa školama iz europskih zemalja koje ne sudjeluju u EU programima za obrazovanje i osposobljavanje i za suradnju sa školama i drugim ustanovama koje provode obrazovanje pripadnika hrvatske manjine u inozemstvu u školskoj godini 2018./2019.

Druženje smo započeli uvodnim riječima ravnateljice Mješovito industrijsko-obrtničke škole Snježane Erdeljac i ravnatelja Politehničke škole Ise Planića, kao i predstavljanjem učenika i škola. Ostatak dana smo proveli u razgledavanju stare jezgre grada Karlovca – Zvijezde. Kroz arhitektonske i povijesne zanimljivosti Zvijezde provela nas je naša profesorica povijesti Ivona Drašković. Sljedećeg dana smo se uputili u razgled Duga Rese i to s posebnim naglaskom na industrijsku gradnju s prijelaza 19. stoljeća – Kasar, Inzel te Mala hidroelektrana Pamučne industrije. Vozeći se od rijeke Mrežnice došli smo do rijeke Dobre te starog grada Novigrada. Nakon upoznavanja povijesnog značenja te arhitektonske gradnje starog grada uputili smo se do grada Ozlja. Gradonačelnica Ozlja gđa. Gordana Lipšinić pripremila nam je topli doček s par riječi o gradu te uputila na razgled starog grada Ozlja. U starom gradu Ozlju posjetili smo i Zavičajni muzej, a na Kupi razgledali i hidroelektranu – Munjaru. U Ozlju nam je bilo lijepo pa smo se odlučili zadržati posjetivši Etno selo Trg. Edukativnu brošuru, koja je pratila današnji dan izradila je Kristina Krajačić Hodak, inženjer arhitekture, isto tako uputila nas je u najvažnije informacije o pojedinim zdanjima toga dana. Dan nam je bio ispunjen, ali nismo bili umorni, još uvijek smo imali snage za večernje druženje. Aktivnosti za sljedeći dan pripremili su Ivana Barić, školska psihologinja i Juraj Dijanežević, inženjer arhitekture. Rano ujutro krenuli smo put Zagreba, u Muzej iluzija. Svi smo se dobro zabavili uz iluzije, optičke varke te mozgalice. Nakon muzeja, profesor Dijanežević proveo nas je kroz Lenucijevu potkovu, za koju je također izradio edukativnu brošuru. Lenucijeva potkova predstavlja velebno izdanje arhitekture i parkova grada Zagreba. Kako bi druženju sada stavili točku na i, otišli smo svi skupa na zajedničku kavu.

Ovogodišnje druženje Subotice i Karlovca time je završilo. Oprostili smo se od naših gostiju, ali nadamo se samo dogodine.

Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2018. 11:30

3u1 volonterKa

Naša građanska akcija "3u1 volonterKa" zahuktava se. Nakon odličnog obavljenog posla budućih frizera u Domu Sv. Antun, mlade kozmetičarke posjetile su korisnike Centra za pružanje usluga u zajednici, u njihovoj dislociranoj jedinici Karlovac. Povrh trosatnog druženja s korisnika i učenica, razmjenjivanja iskustava, razbijanja predrasuda i razvijanja empatije, naše učenice pružile su korisnicima i svoje kozmetičarske usluge, prvenstveno masažu u vidu volontiranja.

Kako nam je bilo na akciji možete pogledati u galeriji, a mi se veselimo sljedećem susretu naših pedikera i korisnika Centra.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 10. 2018. 12:31

Natječaj za dodjelu stipendija – Fond za stipendiranje Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2018. 10:44

Dani kruha

Pogledajte galeriju naših učenika fotografa povodom obilježavanja Dana kruha u našoj školi. Sve pekarske uratke s fotografija izradili su učenici pekari u školskom praktikumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 10. 2018. 08:27

Grad Karlovac - natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo učenike da je Grad Karlovac objavio natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima srednjih škola s područja grada Karlovca za školsku godinu 2018./2019. na web stranici www.karlovac.hr

U privitku se nalazi tekst natječaja i pripadajući obrasci.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 10. 2018. 09:46

Grad Duga Resa - Natječaj za dodjelu stipendija učenicima koji se školuju za deficitarno zanimanje Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2018. 11:30

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA UČENICIMA NA PODRUČJU KARLOVAČKE ŽUPANIJE Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 9. 2018. 09:12

Vremenik obrane završnog rada Vijest ima dokument u privitku

Vremenik izrade i obrane završnog rada dostupan je ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2018. 09:21

Pomoćnički ispit u jesenskom roku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 10. 2018. 13:35

Poziv profesorima za uključivanje u projekt Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 9. 2018. 09:27

Poziv za sudjelovanje u projektu „Building professional future 1“ Vijest ima dokument u privitku

Pozivamo učenike 3. G i H i 4. G i H razreda (građevinski i arhitektonski tehničari) da se prijave za sudjelovanje u projektu. Stručna praksa će se održati od 08.01.2019. do 08.02.2019. godine u Španjolskoj u gradu Zaragozi u suradnji s Udrugom Mundus. Troškovi puta, smještaja i stručne prakse osigurani su iz projekta. Detalje vezane uz prijavu možete vidjeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 9. 2018. 13:44

Važna obavijest! Objavljen je Otvoreni javni poziv za Projekt "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" za 2018. godinu! Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 9. 2018. 09:53

ERASMUS+

Popis i bodovna lista odabranih učenika za sudjelovanje na mobilnosti u sklopu projekta ERASMUS+ (NOVA ISKUSTVA=BOLJA ZAPOŠLJIVOST) nalaze se na oglasnoj ploči škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 7. 2018. 12:48

Svečana podjela završnih svjedodžbi

U galeriji možete pogledati fotografije s jučerašnje svečane podjele završnih svjedodžbi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 7. 2018. 09:00

Svečana podjela završnih svjedodžbi

Pozivamo sve naše maturante i njihove roditelje na svečanu podjelu završnih svjedodžbi koja će se održati u ponedjeljak, 2. srpnja, u 12 sati u Gradskom kazalištu "Zorin dom".

Veselimo se Vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 6. 2018. 20:55

Multimedijalna e-razglednica na HRT 4

Na sljedećoj poveznici nalazi se prilog o e-razglednici koja je proizvod suradnje Mioš-a i Glazbene škole Karlovac na projektu Ministarstva turizma "Karlovac kroz glazbu i sliku" (25. do 27. minuta dnevnika):
https://hrti.hrt.hr/video/show/4853468/regionalni-dnevnik-28-lipnja-2018

Ujedno, u galeriji pogledajte i fotografije sa samog HarmoniKA festivala na kojem je razglednica nastala.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 6. 2018. 11:28

AMPEU / Eurodesk - Discover EU inicijativa Europske unije

Agencija za mobilnost i programe EU i Eurodesk Hrvatska pozivaju te da ovog ljeta otkriješ Europu!

Sudjeluj u kvizu DiscoverEU i osvoji putovanje Europom, putuj samostalno ili s prijateljima, upoznaj europsku baštinu, ljude i kulturu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 6. 2018. 13:09

130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu

Pogledajte video o Svečanoj akademiji i izložbi održanoj u Zorin domu 7.6.2018. godine povodom obilježavanja „130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu“!

https://www.youtube.com/watch?v=gCvL49o6wVU&feature=youtu.be

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 6. 2018. 11:39

Mješovita industrijsko-obrtnička škola bila je organizator obilježavanja „130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu“

Obilježavanje tako velikog i značajnog jubileja popraćeno je kroz više aktivnosti. Centralna svečanost bila je Svečana akademija održana u Zorin domu  7.6.2018. godine u 14 sati.  

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali, pogotovo  dr.sc. Vesni Hajsan Dolinar, zamjenici Župana  i mr.sc. Mireli Lekić iz Hrvatske obrtničke komore koje su nam se obratile prigodnim riječima. Hrvatska obrtnička komora uručila nam je Povelju za izniman doprinos razvoju strukovnog obrazovanja.

U programu su sudjelovali naši učenici, profesori i Prvo pjevačko društvo „Zora“ kojima se od srca zahvaljujemo na odlično odrađenom nastupu.

Dio programa obilježavanja jubileja bila je izložba plakata koji prikazuju povijesni prikaz školovanja obrtnika. Na izradi plakata sudjelovali su Tatjana Protulipac, dipl.ing.građ., Igor Cikuša, akad.slikar grafičar, Darija Žakula, dipl.ing.graf.teh. i Kristina Krajačić Hodak, mag.ing.arh.

Hrvatski školski muzej ustupio nam je izložbu „Povijest strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj“  koja je bila postavljena u pobočnoj dvorani  Zorin doma.

Dio obilježavanja jubileja bilo je i izdavanje publikacije „130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu“. Autori publikacije su dr.sc. Ivana Anić, Dragica Gašpar, prof., Slavica Rade, upr.pravnik i Snježana Erdeljac, dipl.ing. Za pisanje ove publikacije korištena je arhivska građa iz Gradskog arhiva, zavičajna zbirka Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, stare matične knjige i drugi izvori. Fotografije su iz privatnih zbirki, a neke nam je ustupio Dinko Neskusil.

Zahvaljujemo Karlovačkoj županiji, Hrvatskoj obrtničkoj komori, Obrtničkoj komori Karlovačke županije, Hrvatskoj gospodarskoj komori u Karlovačkoj županiji, Heineken Hrvatska d.o.o. koji su svojim donacijama i sponzorstvom  pomogli u realizaciji obljetnice.

Tekst o obljetnici "130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu" možete pročitati ovdje. Slike možete pogledati u albumu.

Hvala svima na uloženom trudu, bilo je prekrasno!

Snježana Erdeljac, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 6. 2018. 13:00

VELIKO NAM JE ZADOVOLJSTVO I ČAST POZVATI VAS NA SVEČANU AKADEMIJU!

Svečana akademija održati će se u četvrtak, 7. lipnja, u 14 sati, u Gradskom kazalištu "Zorin dom". Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2018. 08:53

Učenici naše škole bili su 14. i 15. svibnja na Državnom natjecanju u Splitu

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2018. 11:02

Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca

Glazbena škola Karlovac organizirala je 5.svibnja u Domu Oružanih snaga "Zrinski" 3. HarmoniKA festival, a sudjelovalo je više od 180 učenika. Svi posjetitelji i izvođači programa bili su sudionici u realizaciji prve e-razglednice grada Karlovca. Posjetiteljima su podijeljene tiskane retro razglednice koje su osmislili učenici fotografije Mješovite industrijsko – obrtničke škole.

Na poveznici možete pogledati e-razglednicu grada Karlovca.

https://www.youtube.com/watch?v=dxATepPybxg

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 5. 2018. 11:33

Video o našem sportašu Ivanu Jakovljeviću

Video o našem učeniku koji se uspješno bavi atletikom i na kojeg smo iznimno ponosni nalazi se na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 5. 2018. 12:16

SHAPING FUTURES 2018 HRVATSKA Vijest ima dokument u privitku

Prijavi se na Shaping Futures 2018. Educiraj se i pronađi posao! Schwarzkopf Professional daje priliku upravo TEBI, maturantu srednje frizerske škole, da usavršiš svoja znanja i vještine i lakše pronađeš posao. 

Projekt Shaping futures 2018, dvotjedni edukacijski program na kojem imaš priliku učiti od najboljih edukatora iz regije o osnovnim frizerskim vještinama, tehnikama šišanja, friziranju, tehnikama bojanja itd. 

U 2014. educirali smo 20 učenika kroz tjedan dana, a prethodne tri godine (2015., 2016. i 2017.) 20 učenika kroz dva tjedna. Osigurali smo materijale, pribor, prijevoz i hranu i učenicima podarili neprocjenjivo iskustvo, a 95% njih dobili su i posao.

Edukacija će biti u prostoru ASK Akademije Zagreb, Tuškanova 37, od 26. lipnja do 7. srpnja 2018. Svi troškovi pokriveni. 

Obazac za prijavu i letak možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 11:39

Županijsko prvenstvo u momčadskoj atletici

Dana 24. travnja održano je Županijsko prvenstvo u momčadskoj atletici. Čestitamo ekipi MIOŠ-a, koja je osvojila prvo mjesto te time stekla pravo nastupa na Državnom prvenstvu u Splitu. U ukupnom poretku MIOŠ je s 20 bodova prvi, ispred Gimnazije i Tehničke škole, sa sljedećim rezultatima: Lovro Mejašić na 100 m – 3. mjesto, Filip Dejanović na 400 m – 3. mjesto, Marko Ljevar na 800 m – 1. mjesto, Bruno Belčić na 1500 m – 1. mjesto, Ivan Jakovljević skok u vis -1. mjesto, Dominik Ribić skok u dalj – 2. mjesto, Luka Gržan bacanje kugle 3. mjesto, štafetu su trčali Gržan Filip, Prežgaj Stjepan, Mejasić Lovro i Jakovljević Ivan – 1. mjesto. U Split 9. i 10. svibnja idu Mejašić, Jakovljević, Prežgaj, Gržan, Belčić, Ribić, Ljevar, Dejanović i Radović. Čestitamo profesoru Marku Samardžiji! Sretno! Slike s natjecanja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 11:25

Državno natjecanje učenica i učenika srednjih škola RH u obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina – disciplina Pekar

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Prehrambeno-tehnološke škole u Zagrebu, 19. i 20. travnja 2018. godine održano je natjecanje učenika srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnog sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina u dvjema disciplinama: Nutri-vita i Pekar.

Našu je školu predstavljala učenica Ivana Kovač uz mentoricu Vlatku Palatinuš u disciplini Pekar.

Natjecanje se sastojalo od Power Point prezentacije na temu Nutritivna vrijednost hrane, pisane pripreme za praktični zadatak (receptura i stručni račun) i praktičnog zadatka na teme: Grisini i Pecivo sa suhim voćem.      

Ivana Kovač osvojila je 3. mjesto. Iskrene čestitke!

Vlatka Palatinuš, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 4. 2018. 10:33

Novi EU-projekt mobilnosti učenika! Vijest ima dokument u privitku

Obavijest o novom projektu mobilnosti možete pročitati u Pozivu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2018. 09:24

Ususret 3. HarmoniKA festivalu

Pridružite nam se na 3. HarmoniKA festivalu u stvaranju e-razglednice koja je prepoznata kao suvenir koji nedostaje u turističkoj ponudi grada Karlovca! Subota, 5.5.2018., od 10.30 do 12.30h, GLAZBENI PAVILJON!
 
U želji da što bolje predstave grad Karlovac kao grad bogate glazbene ponude, djelatnici Glazbene škole Karlovac u suradnji s Mješovitom industrijsko-obrtničkom školom Karlovac odlučili su kroz projekt „Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca“ na inovativan način unaprijediti i predstaviti kulturne glazbene festivale Glazbene škole Karlovac te će se uoči Svjetskog dana harmonike održati 3. HarmoniKA festival.
 
Promotivni video možete pogledati ovdje.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 4. 2018. 12:59

Državno natjecanje učenika/ca iz obrazovnog Sektora graditeljstvo i geodezija u znanjima i vještinama građenja

Od 12. do 14. travnja 2018. godine u Varaždinu se održavalo Državno natjecanje učenika/ca iz obrazovnog Sektora graditeljstvo i geodezija u znanjima i vještinama građenja. Našu školu predstavljali su sljedeći učenici:

Denis Vukelić – disciplina soboslikar-ličilac – mentor Igor Cikuša

Daniel Pleš – disciplina nosive konstrukcije-građevna mehanika – mentor Marija Pogačić

Tomislav Jakšić – disciplina monter suhe gradnje - mentor Davorka Eminović

Patrik Mihalić – disciplina keramičar–oblagač – mentor Zdravko Starešina

Lora Pleskina – disciplina arhitektonske konstrukcije – mentor Juraj Dijanežević

Marinela Rakocija – disciplina AutoCAD – mentor Tatjana Protulipac

Svi su učenici pokazali vrlo dobro znanje i vještine u svojoj struci te se visoko plasirali među natjecateljima. Čestitke učenicima i njihovim mentorima!

Posebne čestitke učeniku Tomislavu Jakšiću na osvojenom 2. mjestu!

Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 4. 2018. 09:59

3. HarmoniKA festival

Povodom obilježavanja Svjetskog dana harmonike, 5.5. u 11h, održati će se koncert harmonikaških orkestara u svrhu obogaćivanja turističke ponude, populariziranja glazbe i educiranja glazbene publike!

Projekt „Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca“ Glazbene škole Karlovac u partnerstvu s Mješovitom industrijsko-obrtničkom školom Karlovac dobio je potporu Ministarstva turizma RH kroz javni poziv srednjim strukovnim i umjetničkim školama u turizmu u 2018. godini – PROMOCIJA I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA ZA TURIZAM 2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 4. 2018. 12:40

Bili smo na Studijskom putovanju u Münchenu

U organizaciji Grada Karlovca, Karlovačke županije i Obrtničke komore Karlovačke županije trinaest učenika naše škole, osam nastavnika stručnih predmeta i ravnateljica bili su na studijskom putovanju u Münchenu u Njemačkoj. Putovanje je trajalo od 11. do 13. ožujka 2018. godine. Na studijskom putovanju su osim naše škole bile i druge škole s područja Županije u kojima se djeca školuju za obrtnička zanimanja. Posjetili smo Obrazovni centar koji je zapravo Centar izvrsnosti za nekoliko područja rada Bildungszentrum München und die Akademie für Gestaltung ind Design. U njemu se osim srednjoškolske nastave odvija i majstorska škola. Vidjeli smo najmodernije opremljene praktikume.

Nakon toga posjetili smo Obrtnički sajam u Münchenu koji je najveći sajam obrtništva u Europi. Osim službenih posjeta imali smo i organiziran turistički posjet centru grada i slobodno vrijeme za potpuni doživljaj grada.

Zahvaljujemo sponzorima što su nam omogućili prekrasna i edukativna tri dana.

Slike studijskog putovanja možete pogledati ovdje.

Snježana Erdeljac, ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 3. 2018. 11:10

JAVNI POZIV ZA ISTICANJE KANDIDATURA ZA ČLANOVE I ZAMJENIKE ČLANOVA SAVJETA MLADIH KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Javni poziv je dostupan na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 3. 2018. 10:44

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA FRIZERA Vijest ima dokument u privitku

U srijedu, 7.3.2018., naša škola bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja učenika frizera. Na natjecanju je sudjelovalo 5 srednjih škola (Gospodarska škola Buje, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Obrtnička škola Opatija, strukovna škola Ogulin i naša škola). Ukupno se natjecalo 12 učenika. Natjecanje se sastojalo od pismenog dijela u kojem se provjeravalo teorijsko znanje i praktičnog dijela. Praktični dio imao je dva rada, ženski dio (s temama svečana- svadbena frizura te dnevna frizura) i muški dio (klasična muška frizura kare, šišanje i ulična moda).

Ostvareni su slijedeći rezultati:

u ženskoj frizuri  1. mjesto Anamarija Rendulić (Mioš-Karlovac)

                              2. mjesto Iva žužić (Mioš- Karlovac)

u muškoj frizuri  1. mjesto Valentina Tutek (Mioš- Karlovac)

                              2. mjesto Sara Omerčević (Gospodarska škola Buje)

Ove učenice plasirale su se na državno natjecanje koje će se održati u Velikoj Gorici 19.20.4.2018. Čestitamo njima i svim učenicima koji su sudjelovali u natjecanju kao i mentorici, str. uč. Davorki Sajevac.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 3. 2018. 12:14

ONLINE PLATFORMA MATHLETICS

I ove godine smo aktivirali online platformu Mathletics u svrhu sudjelovanja učenika u Svjetskom danu matematike, 6. i 7. ožujka, ovisno o vremenskoj zoni. Učenici građevinskih i arhitektonskih tehničara sada mogu u periodu 21.2.2018. – 18.3.2018. igrati matematičke igre i rješavati školske zadatke preko mobitela, tableta  ili osobnog računala, tako se natjecati  međusobno, ili s cijelim svijetom igrajući live igre, kao i osvajati diplome nakon savladanog određenog nivoa.

Dana 6.3.2018 u 11:00 bit će otključano natjecanje po našoj vremenskoj zoni. Prvih 20 igara bit će koncipirano tako da ih učenici mogu riješiti u roku od 20minuta, i na taj način, tj. točnošću svojih odgovora, skupljaju bodove za donaciju UNESCO-u, tj. školama koje nemaju uvjete za rad u Africi.

Sretno s rješavanjem!

Merima Arnaut, prof. matematike

Video možete pogledati ovdje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 2. 2018. 13:19

Brošura Hrvatskih željeznica o opasnosti od strujnog udara uz prugu Vijest ima dokument u privitku

Brošuru možete preuzeti na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 2. 2018. 09:56

Maškare u MIOŠ-u

Atmosferu s današnjeg izbora najbolje maske MIOŠ-a možete pogledati u našoj foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2018. 11:25

POPIS UČENIKA POZVANIH NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE KARLOVAČKE ŽUPANIJE IZ GEOGRAFIJE ZA SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Popis učenika

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2018. 10:48

Brošura za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Brošuru možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 10:46

Školsko natjecanje - graditeljstvo i geodezija

Školsko natjecanje učenika u sektoru graditeljstvo i geodezija održano je 31.siječnja 2018.

Naši učenici natjecali su se u 6 disciplina. Discipline za tehničare bile su: nosive konstrukcije, arhitektonske konstrukcije i AutoCAD . Učenici trogodišnjih zanimanja natjecali su se u disciplinama:  keramičar, monter suhe gradnje i soboslikar – ličilac.

Učenici koji su osvojili prva mjesta u svojim disciplinama te ostvarili pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju su: 
AutoCAD - Marinela Rakocija
Arhitektonske konstrukcije - Lora Pleskina
Nosive konstrukcije - Daniel Pleš
Keramičar - Patrik Mihalić
Monter suhe gradnje - Tomislav Jakšić
Soboslikar-ličilac - Denis Vukelić

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju, a najboljima među njima želimo puno uspjeha na Državnom natjecanju koje će se održati od 12. do 14. 4. 2018. godine u Varaždinu.

Fotografije s natjecanja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 2. 2018. 12:54

Školsko natjecanje - pekari

Dana 31. siječnja 2018. godine održano je Školsko natjecanje u Obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina u disciplini Pekar. Tema natjecanja bila je: Pecivo posebnih vrsta – pecivo sa sjemenkama.

Natjecali su se učenici 3.C razreda: Ivana Kovač, Marko Kovačić i Nikolina Goršić. Prvo mjesto osvojila je Ivana Kovač s 94 boda.
Čestitamo učenicima!

Fotografija s natjecanja možete pogledati u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 2. 2018. 11:01

ŽUPANIJSKO NATJECANJE SREDNJIH ŠKOLA U FUTSALU

Dana 24.1.2018. u Karlovcu održano je županijsko natjecanje srednjih škola u futsalu uz sudjelovanje 6 najboljih momčadi Karlovačke županije. Momčad naše škole osvojila je, treći put za redom, naslov prvaka Karlovačke županije pobijedivši u finalu momčad Obrtničke škole Ogulin s uvjerljivih 8-2.

Uz Denisa Vukelića koji je proglašen za najboljeg igrača turnira, za momčad naše škole nastupili su još: David Tonković, Jakov Ladika, Stjepan Prežgaj, Matija Jurčević, Karlo Pudina, Patrik Mihalić, Marko Ljevar, Ivan Jakovljević i Stjepan Gojak. Na putu do naslova pobijeđene su momčadi Srednje škole Slunj (10-1), te karlovačke Gimnazije (4-0).

Častitamo našim učenicima i njihovom mentoru profesoru Marku Samardžiji! Bravo!

Ovim trijumfom naša škola stekla je pravo nastupiti na međužupanijskom natjecanju u Gospiću 11. travnja., gdje će se boriti za ulazak među 6 najboljih momčadi u državi.

Fotografije s natjecanja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 1. 2018. 10:02

BEST IN ENGLISH - REZULTATI Vijest ima dokument u privitku

Stigli su rezultati natjecanja „Best in English“ održanog u studenom prošle godine. Sudjelovalo je 17 612 natjecatelja i 750 škola natjecatelja iz 29 zemalja. Naša škola se plasirala kao 662. a u tablici potražite svoje individualne rezultate.

Čestitamo svima na odličnim rezultatima! You made us proud! Ukupno natjecatelja: 17612

Plasman škole: 662. mjesto

Naši rezultati nalaze se u ovoj tablici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 1. 2018. 10:11

Božićni sajam u našoj školi!

Dana 18. prosinca 2017. godine u prostorijama naše škole održan je Božićni sajam na kojem su sudjelovali učenici svih razreda naše škole sa svojim razrednicima. Učenici su prodavali svoje radove: čestitke i Božićni nakit, a profesori kolače koje su sami ispekli. Sajam je humanitarnog karaktera, a cilj je bio prikupljanje novčanih sredstava za učenike slabijeg socioekonomskog statusa. Ponosni smo na naše učenike i profesore koji su ovom akcijom pokazali svoju kreativnost i altruizam. Slike možete pogledati u albumu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 12. 2017. 10:05

Učenici MIOŠ-a posjetili su izložbu Nikola Tesla - Mind from the Future

Učenici naše škole posjetili su 14. prosinca 2017. godine izložbu Nikola Tesla - Mind from the Future. Slike možete pogledati na Facebook stranici naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 12. 2017. 13:14

Večer matematike u MIOŠ-u!

Dana 07. prosinca 2017. godine u prostorijama naše škole održana je Večer matematike. Večer matematike organizirala je profesorica Merima Arnaut. Odazvalo se 75 učenika naše škole, a radionice je vodilo jedanaest profesora. Projekt Večeri matematike organizira Hrvatsko matematičko društvo pod pokroviteljstvom MZO-a. Učenici su se lijepo zabavljali i uz različite aktivnosti vidjeli zabavnu stranu matematike. Više o samom projektu možete pogledati na našoj Facebook stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 12. 2017. 13:36

Učenici MIOŠ-a testirali su svoje znanje engleskog jezika u međunarodnim vodama

Češki Institut za razvoj kompetencija organizirao je 30. studenog međunarodno natjecanje iz engleskog jezika pod nazivom „Best in English“ za učenike srednjih škola. Naši učenici imali su priliku rješavati testove razumijevanja na internetskoj stranici Instituta s kolegama diljem svijeta. Mi im od sveg srca čestitamo na hrabrosti i s nestrpljenjem očekujemo 15. prosinac kada će biti objavljeni službeni rezultati natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 12. 2017. 08:59

Rezultati međunarodnog natjecanja iz informatike i računalnog razmišljanja DABAR 2017

Objavljeni su rezultati međunarodnog natjecanja DABAR 2017. Od prijavljenih 3402 učenika srednjih škola Republike Hrvatske u kategoriji Giga Dabar trojica naših učenika su među prvih 10%. Čestitamo našim učenicima Ivanu Šašeku i Bruni Belčiću na osvojenoj desetoj poziciji i Jurici Palajsi na 29 poziciji! Ponosni smo na vas te vam želimo puno daljnjih uspjeha! 

Merima Arnaut, prof. matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 11. 2017. 12:29

Vještine za sutra - vrijednost i ljepota strukovnog obrazovanja

Jučer smo na Danima otvorenih vrata u sklopu projekta Vještine za sutra pokazali vrijednost i ljepotu strukovnog obrazovanja. U svemu tome pomogao nam je i gost iznenađenja Davor Gobac. Kako smo se zabavili u školi pokazujući svoje vještine pogledajte na sljedećim linkovima:

Facebook stranica MIOŠ-a

Dan strukovnih zanimanja u MIOŠ-u: Kaj kad nemaš onoga koji radi konkretno “Previše je menadžera i PR-a, nema više tko raditi”

Dan strukovnog obrazovanja u MIOŠ-u: Učenici su prezentirali aktivnosti koje provode tijekom čitave godine

Tjedan strukovnog obrazovanja u MIOŠ-u; Najsretniji je život kad radiš ono što voliš

Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 11. 2017. 11:17

Dan otvorenih vrata - Vještine za sutra Vijest ima dokument u privitku

U Mješovitoj industrijsko-obrtničkoj školi 22.11.2017., organiziramo aktivnosti od 12 do 14 sati pod nazivom 'Vještine za sutra'. Cilj aktivnosti je približiti strukovno obrazovanje kroz osvješćivanje važnosti i vrijednosti istog kod učenika i njihovih roditelja te odgojno-obrazovnih djelatnika. Želimo pokazati koje su dobrobiti strukovnog obrazovanja kroz različite aktivnosti: rad u školskom praktikumu, stilizacija brkova i brada – 'Brkati studeni', dokazi o karijeri, vizualno oslikavanje hodnika škole, emisija 'Kad narastem', izložba učeničkih radova. Mladima i njihovim roditeljima te odraslima koji donose odluke o obrazovanju želimo pokazati pozitivne strane strukovnog obrazovanja, primjere dobre prakse, izvrsnost naših učenika kao i ljepote strukovnih zanimanja.

Naši učenici, Filip i Sven, pozivaju Vas u MIOŠ! U nastavku pogledajte video najavu događaja, a više informacija doznajte na našoj Facebook stranici ili na Facebook stranici samog događaja:

Mješovita industrijsko-obrtnička škola

Vještine za sutra

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2017. 20:31

Terenska nastava iz matematike: Beč, Haus der Mathematic

Kuća matematike u Beču (Haus der Mathematic) nastala je 2001. na inicijativu tada sveučilišnog profesora Gerharda Lindbichlera u želji da se matematika prikaže na kreativan i zanimljiv način; opipljiv rukama. Prostor se nalazi u tri prostorije na Pedagoškoj akademiji u Beču, a vodiči su studenti i sam profesor Gerhard Lindbichler. Nastava u kući je interaktivna i zabavna. U hodniku akademije je postavljen štand na kojem su predstavljeni neki matematički trikovi. U jednoj prostoriji su matematičke slagalice i igre,a u drugoj povijest matematike.

Učenici 2.g, 2.h, 3.b, 3.d, 3.g, 3.h i 4.h bili su u posjetu Haus der Mathematic u Beču i tamo proveli kreativna dva sata rješavajući matematičke zadatke. Učenicima se svidio boravak što se vidi iz priloženih slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2017. 19:31

Župan Karlovačke županije Damir Jelić posjetio je našu školu sa svojim zamjenicama i pročelnicima

U petak, 2. studenog 2017. godine, župan Karlovačke županije Damir Jelić u pratnji delegacije, sa svojim zamjenicama i pročelnicima upravnih odjela posjetio je našu školu u okviru plana obilazaka općina i gradova te ustanova i tvrtki kojima je Karlovačka županija osnivač. Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2017. 10:35

Predstavili smo našu školu na Sajmu poslova

Učenici naše škole i ove su godine u pratnji profesora predstavili našu školu na Sajmu poslova. Slike možete pogledati u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2017. 09:34

Frizeri u emisiji "Kad narastem"

Na red u emisiju "Kad narastem" došli su i naši frizeri. Emisiju možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 11. 2017. 08:15

Posjetili smo Politehničku školu u Subotici

Učenici 4.H razreda, Filip Dejanović i Sven Prpić bili su u pratnji ravnateljice u posjetu Politehničkoj školi u Subotici od kojih smo dobili poziv zajedno s učenicima i nastavnicima Obrtničke i tehničke škole iz Dubrovnika. Jedanaest učenika arhitektonskih tehničara, tri nastavnika i ravnatelj Obrtničke i tehničke škole došli su po nas u Karlovac te smo zajedno putovali do Subotice. Projekt je financirala Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Subotica, KUD Bunjevačkih Hrvata "Matija Gubec" iz Tavankuta, Politehnička škola iz Subotice. Bili smo smješteni na salašu Balažević u Tavankutu. Bila su to četiri nezaboravna dana ispunjena srdačnošću, ljubaznošću i prijateljstvom domaćina  koji su nam pokazala najbolje od Subotice. Sklopljena su nova prijateljstva i suradnja će se sigurno nastaviti.

Fotografije s našeg puta možete pogledati u albumu.

Snježana Erdeljac, ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 10. 2017. 14:36

Film o zanimanju kozmetičar

Film o zanimanju kozmetičar možete pogledati OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2017. 10:40

Naši pedikeri u emisiji "Kad narastem"

Ovog puta u emisiji "Kad narastem" na Tv 4 Rijeke predstavljeno je zanimanje pediker te su u emisiji ponovno sudjelovali učenici naše škole, njihovi mentori te poslodavci. Emisiju možete pogledati na Youtube kanalu Trend medija ili na sljedećem linku: 
PEDIKERI

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2017. 09:28
» Arhiva naših vijesti    
 


vijesti

Međužupanijsko stručno vijeće iz područja građevinarstva - Edukacija ALLPLAN 09. i 10. siječanj 2019.

Izvještaj možete pročitati na ovom linku,  a slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 1. 2019. 07:41

CROSSOVER projekt - Otvoren kreativni natječaj „EU2ME“ za mlade

Hrvatska zajednica županija raspisala je kreativni natječaj „EU2ME“ s ciljem poticanja mladih na promišljanje o političkoj odgovornosti i pripadnosti Europskoj uniji. Na natječaj koji traje do 21. siječnja 2019. godine mogu se prijaviti mladi od 16 do 30 godina koji imaju prebivalište na području Europske unije. Ovaj se natječaj organizira u sklopu velikog EU projekta CROSSOVER kojim se želi potaknuti interes mladih za participacijom u političkom i javnom životu, kao i povećati stopu izlaznosti mladih na izbore za Europski parlament 2019. godine. Za sudjelovanje na natječaju potrebno je poslati fotografije, videe ili literarne sastavke kojima se promišlja o pozitivnim aspektima članstva u Europskoj uniji. Odnosno, uradci bi trebali odgovoriti na neka od sljedećih pitanja: Što je to Europska unija? Što Europska unija čini za mene? Gdje vidim budućnost Europske unije? Zašto su mladima važni izbori za Europski parlament? Koji su potencijalni izazovi Europske unije? Što danas znači biti mladi Europljanin? Zašto je moj glas bitan? Radove je potrebno poslati na e-mail: tajnistvo@hrvzz.hr, a po završetku natječaja će stručni žiri odlučiti o najboljim uradcima u trima kategorijama „Najbolja fotografija“, „Najbolji video uradak“ i „Najbolji sastavak“. Nagrada za prvo mjesto u svakoj od triju kategorija je GoPro Hero 7 white kamera, dok će za drugo i treće mjesto biti uručen poklon paket Hrvatske zajednice županija. Više o uvjetima natječaja možete saznati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 1. 2019. 10:03

Izložba fotografija „Objektivom kroz psihu“ u galeriji Zilik- čestitke učenicama

U četvrtak, 13. prosinca 2018.g. otvorena je izložba „Objektivom kroz psihu“ u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Organizatori fotonatječaja i izložbe su Integrativni centar mentalnog zdravlja i Savjet mladih Grada Karlovca.  Autori fotografija su učenici srednjih škola Karlovačke županije, a od 12 autora predstavljenih na izložbi, 3 su učenice naše škole zanimanja fotograf: Katja Bosnić (2.B), Danijela Brletić (3.B) i Ana Maria Ravlić (2.B).  Autorici Katji Bosnić uručena je 2. nagrada  za fotografiju   „Bolest modernog doba“ te joj još jednom čestitamo na uspjehu.  

Fotografije naših autorica pogledajte u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 12. 2018. 14:18

Malonogometašice MIOŠ-a idu na Državno prvenstvo!

Dana 12. prosinca 2018. godine u Karlovcu je održano Županijsko natjecanje srednjih škola za djevojke na kojem su nastupile i učenice naše škole pod vodstvom prof. Marka Samardžije. Najprije su u grupi pobijedile ekipu Turističko ugostiteljske škole Karlovac 3-0, potom su bile bolje od Gimnazije Karlovac 1-0, da bi u finalu dominirale cijelu utakmicu protiv djevojaka iz Medicinske škole Karlovac i pobijedile rezultatom 5-0. Time su po prvi put postale prvakinje Karlovačke županije i stekle pravo nastupa na Državnom prvenstvu u Poreču koje će se održavati od 30. travnja do 2. svibnja 2019. godine. Za našu školu su nastupile: Bedeničić, Hofman, Vratarić, Vitolić, Pavlić, Dimač, Marinić, Amon, Desović, Špoljarić i Stijepić. Slike s Županijskog natjecanja možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 12. 2018. 10:23

Talijansko iskustvo s mobilnosti Vijest ima dokument u privitku

Intervju s učenicama koje su bile na stručnoj praksi Erasmus+ projekta možete pročitati ovdje. 

Slike s mobilnosti možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 12. 2018. 10:41

Pedikeri i kozmetičari u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u sklopu akcije "3u1 volonterKa"

Povodom završne akcije "3u1 volonterKa" snage su ujedinili naši pedikeri i kozmetičari 11.12.2018. u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži. Ovoga puta naše vrijedne učenike i nove korisnike njihovih usluga popratili su i mediji. U albumu možete pogledati fotografije s ovog divnog druženja na kojem smo svi uživali.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 12. 2018. 08:59

Zimska škola informatike od 27.12.2018. do 12.1.2019. godine Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi poziv, pismo učenicima, program i tablica za prijavu na radionice zimske škole informatike. Prilozi su dostupni ovdje.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2018. 12:45

Suradnja MIOŠ-a i Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac

U veselom predblagdanskom ozračju, kroz korisnu projektnu aktivnost estetskog uređenja frizura družili su se učenici MIOŠ-a, frizerskog smjera i učenici Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac. Voditeljica ovog projekta je Darinka Petković, prof. def. Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 12. 2018. 12:31

Terenska nastava iz matematike i fizike Haus der Mathematik i Techniches museum Wien

I ove godine učenici naše škole imali su priliku posjetiti kuću matematike u Beču, a novost je fantastični Tehnički muzej također smješten u Beču.

Učenici 2.h, 2.b, 2.e i 1.b posjetili su kuću matematike, a učenici 4.g, 4.h, 3.h, 3.e i 3.a Tehnički muzej. Učenici su proveli dva kreativna sata na obje destinacije i time upoznali drugu, kreativnu stranu matematike, kao i kreativnu primjenu fizike u svakodnevnom životu.

Nakon Beča učenici su smješteni u prekrasnoj Bratislavi iz koje smo se drugi dan svi sretno vratili u naš Karlovac.

Učenicima se svidio boravak što se vidi iz priloženih slika koje možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2018. 12:02

Suradnja naše škole s Pjevačkim zborom Zora povodom Dana otvorenih vrata

U utorak, 27. studenog 2018. godine, učenici 3.E razreda koji se školuju za zanimanje frizer te učenici 1.C koji se školuju za zanimanje kozmetičar su u pratnji stručnih učiteljica Davorke Sajevac, Renate Stavljenić i Marine Drakulić izrađivale frizure članicama Pjevačkog zbora Zora iz Karlovca te ih šminkale. Šimnka i frizure jako su lijepe te su učenice i njihove mentorice pokazale entuzijazam i kreativnost u izradi. Slike možete pogledati u albumu. Ponosni smo na naše učenice!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2018. 11:27

Povodom Dana otvorenih vrata posjetili smo članove udruge Rajska ptica

Učenice 3.C razreda zanimanja Pekar su u pratnji nastavnice Vlatke Palatinuš posjetile članove Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Karlovačke županije Rajska ptica na Danima otvorenih vrata. U sklopu radionice samostalnog življenja s članovima udruge izrađivali smo pogačice i božićne kekse. Druženje je proteklo u ugodnoj i veseloj atmosferi i suradnju ćemo zasigurno nastaviti. Slike možete pogledati u albumu.

Vlatka Palatinuš, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2018. 09:58

DABAR 2018 - čestitke našim učenicima Karlu Biličiću i Mateu Magliću!

Čestitke našim učenicima Karlu Biličiću iz 4.g razreda i Mateu Magliću iz 2.h razreda na uspjehu na natjecanju Dabar 2018 koji su se u konkurenciji od 3859 učenika srednjih škola u Hrvatskoj, plasirali među prvih 10%.
Ponosni smo na vas!!!
Svim učenicima naše škole zahvaljujemo na sudjelovanju!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 11. 2018. 10:47

3U1 VOLONTERKA

Nakon predivnog druženja naših kozmetičara i korisnika Centra za pružanje usluga u zajednici, u njihovoj dislociranoj jedinici Karlovac ponovno smo se vratili u Dom Sv. Antun. Danas su svoje usluge štićenicima Doma pružili pedikeri. Naši učenici kroz ove akcije uče prihvaćati različitosti, podizati kvalitetu življenja svojim uslugama, razvijaju međugeneracijsku solidarnost. Akcija ih, također, potiče na aktivizam i dobrotvorni rad, te na stjecanje vještina i znanja potrebnih za stvaranje tolerantnije škole i zajednice općenito. U galeriji možete pogledati kako je proteklo naše druženje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 11. 2018. 13:11

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalstva DABAR 2018

U našoj školi je po treći put održano međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar u razdoblju od 12. studenog 2018. do 16. studenog 2018. godine.

Na natjecanju je sudjelovalo 36 učenika, što je više nego prethodne godine.
 
Hvala svim učenicima na sudjelovanju! Uspješno ste riješili test, ukupni će se rezultati znati ubrzo, te se nadamo da su neki od naših učenika među najboljima.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 11. 2018. 11:58

Dan otvorenih vrata - Vještine za sutra

Prošlog tjedna povodom Tjedna strukovnog obrazovanja u školi smo imali Dan otvorenih vrata – 'Vještine za sutra', tijekom kojih smo pokazali kroz radionice i praktikume što se krije iz zanimanja naše škole. Kako smo se zabavili te što su otkrili osnovnoškolci pogledajte na sljedećim linkovima te u galeriji:

https://www.facebook.com/Mje%C5%A1ovita-industrijsko-obrtni%C4%8Dka-%C5%A1kola-241265389644639/

 

http://www.xn--karlovaki-rfb.hr/karlovac/dani-otvorenih-vrata-u-mjesovito-industrijsko-obrtnickoj-skoli

 

https://trend.com.hr/2018/11/06/dan-otvorenih-vrata-u-mios-u/

 

http://kaportal.rtl.hr/vjestine-za-sutra-u-utorak-dan-otvorenih-vrata-mjesovite-industrijsko-obrtnicke-skole-uz-zanimljive-aktivnosti-za-sve-posjetitelje/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 11. 2018. 09:45

Naši učenici sretno stigli u Padovu

Učenici naše škole, frizeri i kozmetičari koji sudjeluju u Erasmus+ projektu mobilnosti "Nova iskustva=bolja zapošljivost", sretno su stigli u Padovu, gdje će u frizerskim i kozmetičkim salonima biti na dvotjednoj stručnoj praksi. Vjerujemo da će naučiti puno novih stvari.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2018. 11:47

Slika Karlovca kroz rijeke i utvrde - Subotica u Karlovcu

U razdoblju od 11. do 13. listopada 2018. Mješovita industrijsko-obrtnička škola bila je domaćin susreta 'Slika Karlovca kroz rijeke i utvrde', odnosno 'Subotica u Karlovcu vol.2'. Projekt suradnje Mješovito industrijsko-obrtničke škole i Politehničke škole iz Subotice traje već četvrtu godinu zaredom. Ovaj put 14 učenika, smjer arhitektonski i fotografski tehničar, iz Politehničke škole u pratnji 3 nastavnika posjetilo je Mješovito industrijsko-obrtničku školu s ciljem nastavka i unaprjeđenja uspostavljene suradnje.

I ove godine projekt je financiran temeljem Natječaja za potporu međunarodnoj suradnji  osnovnih i srednjih škola sa školama iz europskih zemalja koje ne sudjeluju u EU programima za obrazovanje i osposobljavanje i za suradnju sa školama i drugim ustanovama koje provode obrazovanje pripadnika hrvatske manjine u inozemstvu u školskoj godini 2018./2019.

Druženje smo započeli uvodnim riječima ravnateljice Mješovito industrijsko-obrtničke škole Snježane Erdeljac i ravnatelja Politehničke škole Ise Planića, kao i predstavljanjem učenika i škola. Ostatak dana smo proveli u razgledavanju stare jezgre grada Karlovca – Zvijezde. Kroz arhitektonske i povijesne zanimljivosti Zvijezde provela nas je naša profesorica povijesti Ivona Drašković. Sljedećeg dana smo se uputili u razgled Duga Rese i to s posebnim naglaskom na industrijsku gradnju s prijelaza 19. stoljeća – Kasar, Inzel te Mala hidroelektrana Pamučne industrije. Vozeći se od rijeke Mrežnice došli smo do rijeke Dobre te starog grada Novigrada. Nakon upoznavanja povijesnog značenja te arhitektonske gradnje starog grada uputili smo se do grada Ozlja. Gradonačelnica Ozlja gđa. Gordana Lipšinić pripremila nam je topli doček s par riječi o gradu te uputila na razgled starog grada Ozlja. U starom gradu Ozlju posjetili smo i Zavičajni muzej, a na Kupi razgledali i hidroelektranu – Munjaru. U Ozlju nam je bilo lijepo pa smo se odlučili zadržati posjetivši Etno selo Trg. Edukativnu brošuru, koja je pratila današnji dan izradila je Kristina Krajačić Hodak, inženjer arhitekture, isto tako uputila nas je u najvažnije informacije o pojedinim zdanjima toga dana. Dan nam je bio ispunjen, ali nismo bili umorni, još uvijek smo imali snage za večernje druženje. Aktivnosti za sljedeći dan pripremili su Ivana Barić, školska psihologinja i Juraj Dijanežević, inženjer arhitekture. Rano ujutro krenuli smo put Zagreba, u Muzej iluzija. Svi smo se dobro zabavili uz iluzije, optičke varke te mozgalice. Nakon muzeja, profesor Dijanežević proveo nas je kroz Lenucijevu potkovu, za koju je također izradio edukativnu brošuru. Lenucijeva potkova predstavlja velebno izdanje arhitekture i parkova grada Zagreba. Kako bi druženju sada stavili točku na i, otišli smo svi skupa na zajedničku kavu.

Ovogodišnje druženje Subotice i Karlovca time je završilo. Oprostili smo se od naših gostiju, ali nadamo se samo dogodine.

Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2018. 11:30

3u1 volonterKa

Naša građanska akcija "3u1 volonterKa" zahuktava se. Nakon odličnog obavljenog posla budućih frizera u Domu Sv. Antun, mlade kozmetičarke posjetile su korisnike Centra za pružanje usluga u zajednici, u njihovoj dislociranoj jedinici Karlovac. Povrh trosatnog druženja s korisnika i učenica, razmjenjivanja iskustava, razbijanja predrasuda i razvijanja empatije, naše učenice pružile su korisnicima i svoje kozmetičarske usluge, prvenstveno masažu u vidu volontiranja.

Kako nam je bilo na akciji možete pogledati u galeriji, a mi se veselimo sljedećem susretu naših pedikera i korisnika Centra.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 10. 2018. 12:31

Natječaj za dodjelu stipendija – Fond za stipendiranje Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2018. 10:44

Dani kruha

Pogledajte galeriju naših učenika fotografa povodom obilježavanja Dana kruha u našoj školi. Sve pekarske uratke s fotografija izradili su učenici pekari u školskom praktikumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 10. 2018. 08:27

Grad Karlovac - natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo učenike da je Grad Karlovac objavio natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima srednjih škola s područja grada Karlovca za školsku godinu 2018./2019. na web stranici www.karlovac.hr

U privitku se nalazi tekst natječaja i pripadajući obrasci.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 10. 2018. 09:46

Grad Duga Resa - Natječaj za dodjelu stipendija učenicima koji se školuju za deficitarno zanimanje Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2018. 11:30

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA UČENICIMA NA PODRUČJU KARLOVAČKE ŽUPANIJE Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 9. 2018. 09:12

Vremenik obrane završnog rada Vijest ima dokument u privitku

Vremenik izrade i obrane završnog rada dostupan je ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2018. 09:21

Pomoćnički ispit u jesenskom roku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 10. 2018. 13:35

Poziv profesorima za uključivanje u projekt Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 9. 2018. 09:27

Poziv za sudjelovanje u projektu „Building professional future 1“ Vijest ima dokument u privitku

Pozivamo učenike 3. G i H i 4. G i H razreda (građevinski i arhitektonski tehničari) da se prijave za sudjelovanje u projektu. Stručna praksa će se održati od 08.01.2019. do 08.02.2019. godine u Španjolskoj u gradu Zaragozi u suradnji s Udrugom Mundus. Troškovi puta, smještaja i stručne prakse osigurani su iz projekta. Detalje vezane uz prijavu možete vidjeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 9. 2018. 13:44

Važna obavijest! Objavljen je Otvoreni javni poziv za Projekt "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" za 2018. godinu! Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 9. 2018. 09:53

ERASMUS+

Popis i bodovna lista odabranih učenika za sudjelovanje na mobilnosti u sklopu projekta ERASMUS+ (NOVA ISKUSTVA=BOLJA ZAPOŠLJIVOST) nalaze se na oglasnoj ploči škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 7. 2018. 12:48

Svečana podjela završnih svjedodžbi

U galeriji možete pogledati fotografije s jučerašnje svečane podjele završnih svjedodžbi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 7. 2018. 09:00

Svečana podjela završnih svjedodžbi

Pozivamo sve naše maturante i njihove roditelje na svečanu podjelu završnih svjedodžbi koja će se održati u ponedjeljak, 2. srpnja, u 12 sati u Gradskom kazalištu "Zorin dom".

Veselimo se Vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 6. 2018. 20:55

Multimedijalna e-razglednica na HRT 4

Na sljedećoj poveznici nalazi se prilog o e-razglednici koja je proizvod suradnje Mioš-a i Glazbene škole Karlovac na projektu Ministarstva turizma "Karlovac kroz glazbu i sliku" (25. do 27. minuta dnevnika):
https://hrti.hrt.hr/video/show/4853468/regionalni-dnevnik-28-lipnja-2018

Ujedno, u galeriji pogledajte i fotografije sa samog HarmoniKA festivala na kojem je razglednica nastala.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 6. 2018. 11:28

AMPEU / Eurodesk - Discover EU inicijativa Europske unije

Agencija za mobilnost i programe EU i Eurodesk Hrvatska pozivaju te da ovog ljeta otkriješ Europu!

Sudjeluj u kvizu DiscoverEU i osvoji putovanje Europom, putuj samostalno ili s prijateljima, upoznaj europsku baštinu, ljude i kulturu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 6. 2018. 13:09

130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu

Pogledajte video o Svečanoj akademiji i izložbi održanoj u Zorin domu 7.6.2018. godine povodom obilježavanja „130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu“!

https://www.youtube.com/watch?v=gCvL49o6wVU&feature=youtu.be

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 6. 2018. 11:39

Mješovita industrijsko-obrtnička škola bila je organizator obilježavanja „130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu“

Obilježavanje tako velikog i značajnog jubileja popraćeno je kroz više aktivnosti. Centralna svečanost bila je Svečana akademija održana u Zorin domu  7.6.2018. godine u 14 sati.  

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali, pogotovo  dr.sc. Vesni Hajsan Dolinar, zamjenici Župana  i mr.sc. Mireli Lekić iz Hrvatske obrtničke komore koje su nam se obratile prigodnim riječima. Hrvatska obrtnička komora uručila nam je Povelju za izniman doprinos razvoju strukovnog obrazovanja.

U programu su sudjelovali naši učenici, profesori i Prvo pjevačko društvo „Zora“ kojima se od srca zahvaljujemo na odlično odrađenom nastupu.

Dio programa obilježavanja jubileja bila je izložba plakata koji prikazuju povijesni prikaz školovanja obrtnika. Na izradi plakata sudjelovali su Tatjana Protulipac, dipl.ing.građ., Igor Cikuša, akad.slikar grafičar, Darija Žakula, dipl.ing.graf.teh. i Kristina Krajačić Hodak, mag.ing.arh.

Hrvatski školski muzej ustupio nam je izložbu „Povijest strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj“  koja je bila postavljena u pobočnoj dvorani  Zorin doma.

Dio obilježavanja jubileja bilo je i izdavanje publikacije „130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu“. Autori publikacije su dr.sc. Ivana Anić, Dragica Gašpar, prof., Slavica Rade, upr.pravnik i Snježana Erdeljac, dipl.ing. Za pisanje ove publikacije korištena je arhivska građa iz Gradskog arhiva, zavičajna zbirka Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, stare matične knjige i drugi izvori. Fotografije su iz privatnih zbirki, a neke nam je ustupio Dinko Neskusil.

Zahvaljujemo Karlovačkoj županiji, Hrvatskoj obrtničkoj komori, Obrtničkoj komori Karlovačke županije, Hrvatskoj gospodarskoj komori u Karlovačkoj županiji, Heineken Hrvatska d.o.o. koji su svojim donacijama i sponzorstvom  pomogli u realizaciji obljetnice.

Tekst o obljetnici "130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu" možete pročitati ovdje. Slike možete pogledati u albumu.

Hvala svima na uloženom trudu, bilo je prekrasno!

Snježana Erdeljac, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 6. 2018. 13:00

VELIKO NAM JE ZADOVOLJSTVO I ČAST POZVATI VAS NA SVEČANU AKADEMIJU!

Svečana akademija održati će se u četvrtak, 7. lipnja, u 14 sati, u Gradskom kazalištu "Zorin dom". Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2018. 08:53

Učenici naše škole bili su 14. i 15. svibnja na Državnom natjecanju u Splitu

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2018. 11:02

Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca

Glazbena škola Karlovac organizirala je 5.svibnja u Domu Oružanih snaga "Zrinski" 3. HarmoniKA festival, a sudjelovalo je više od 180 učenika. Svi posjetitelji i izvođači programa bili su sudionici u realizaciji prve e-razglednice grada Karlovca. Posjetiteljima su podijeljene tiskane retro razglednice koje su osmislili učenici fotografije Mješovite industrijsko – obrtničke škole.

Na poveznici možete pogledati e-razglednicu grada Karlovca.

https://www.youtube.com/watch?v=dxATepPybxg

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 5. 2018. 11:33

Video o našem sportašu Ivanu Jakovljeviću

Video o našem učeniku koji se uspješno bavi atletikom i na kojeg smo iznimno ponosni nalazi se na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 5. 2018. 12:16

SHAPING FUTURES 2018 HRVATSKA Vijest ima dokument u privitku

Prijavi se na Shaping Futures 2018. Educiraj se i pronađi posao! Schwarzkopf Professional daje priliku upravo TEBI, maturantu srednje frizerske škole, da usavršiš svoja znanja i vještine i lakše pronađeš posao. 

Projekt Shaping futures 2018, dvotjedni edukacijski program na kojem imaš priliku učiti od najboljih edukatora iz regije o osnovnim frizerskim vještinama, tehnikama šišanja, friziranju, tehnikama bojanja itd. 

U 2014. educirali smo 20 učenika kroz tjedan dana, a prethodne tri godine (2015., 2016. i 2017.) 20 učenika kroz dva tjedna. Osigurali smo materijale, pribor, prijevoz i hranu i učenicima podarili neprocjenjivo iskustvo, a 95% njih dobili su i posao.

Edukacija će biti u prostoru ASK Akademije Zagreb, Tuškanova 37, od 26. lipnja do 7. srpnja 2018. Svi troškovi pokriveni. 

Obazac za prijavu i letak možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 11:39

Županijsko prvenstvo u momčadskoj atletici

Dana 24. travnja održano je Županijsko prvenstvo u momčadskoj atletici. Čestitamo ekipi MIOŠ-a, koja je osvojila prvo mjesto te time stekla pravo nastupa na Državnom prvenstvu u Splitu. U ukupnom poretku MIOŠ je s 20 bodova prvi, ispred Gimnazije i Tehničke škole, sa sljedećim rezultatima: Lovro Mejašić na 100 m – 3. mjesto, Filip Dejanović na 400 m – 3. mjesto, Marko Ljevar na 800 m – 1. mjesto, Bruno Belčić na 1500 m – 1. mjesto, Ivan Jakovljević skok u vis -1. mjesto, Dominik Ribić skok u dalj – 2. mjesto, Luka Gržan bacanje kugle 3. mjesto, štafetu su trčali Gržan Filip, Prežgaj Stjepan, Mejasić Lovro i Jakovljević Ivan – 1. mjesto. U Split 9. i 10. svibnja idu Mejašić, Jakovljević, Prežgaj, Gržan, Belčić, Ribić, Ljevar, Dejanović i Radović. Čestitamo profesoru Marku Samardžiji! Sretno! Slike s natjecanja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 11:25

Državno natjecanje učenica i učenika srednjih škola RH u obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina – disciplina Pekar

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Prehrambeno-tehnološke škole u Zagrebu, 19. i 20. travnja 2018. godine održano je natjecanje učenika srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnog sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina u dvjema disciplinama: Nutri-vita i Pekar.

Našu je školu predstavljala učenica Ivana Kovač uz mentoricu Vlatku Palatinuš u disciplini Pekar.

Natjecanje se sastojalo od Power Point prezentacije na temu Nutritivna vrijednost hrane, pisane pripreme za praktični zadatak (receptura i stručni račun) i praktičnog zadatka na teme: Grisini i Pecivo sa suhim voćem.      

Ivana Kovač osvojila je 3. mjesto. Iskrene čestitke!

Vlatka Palatinuš, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 4. 2018. 10:33

Novi EU-projekt mobilnosti učenika! Vijest ima dokument u privitku

Obavijest o novom projektu mobilnosti možete pročitati u Pozivu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2018. 09:24

Ususret 3. HarmoniKA festivalu

Pridružite nam se na 3. HarmoniKA festivalu u stvaranju e-razglednice koja je prepoznata kao suvenir koji nedostaje u turističkoj ponudi grada Karlovca! Subota, 5.5.2018., od 10.30 do 12.30h, GLAZBENI PAVILJON!
 
U želji da što bolje predstave grad Karlovac kao grad bogate glazbene ponude, djelatnici Glazbene škole Karlovac u suradnji s Mješovitom industrijsko-obrtničkom školom Karlovac odlučili su kroz projekt „Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca“ na inovativan način unaprijediti i predstaviti kulturne glazbene festivale Glazbene škole Karlovac te će se uoči Svjetskog dana harmonike održati 3. HarmoniKA festival.
 
Promotivni video možete pogledati ovdje.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 4. 2018. 12:59

Državno natjecanje učenika/ca iz obrazovnog Sektora graditeljstvo i geodezija u znanjima i vještinama građenja

Od 12. do 14. travnja 2018. godine u Varaždinu se održavalo Državno natjecanje učenika/ca iz obrazovnog Sektora graditeljstvo i geodezija u znanjima i vještinama građenja. Našu školu predstavljali su sljedeći učenici:

Denis Vukelić – disciplina soboslikar-ličilac – mentor Igor Cikuša

Daniel Pleš – disciplina nosive konstrukcije-građevna mehanika – mentor Marija Pogačić

Tomislav Jakšić – disciplina monter suhe gradnje - mentor Davorka Eminović

Patrik Mihalić – disciplina keramičar–oblagač – mentor Zdravko Starešina

Lora Pleskina – disciplina arhitektonske konstrukcije – mentor Juraj Dijanežević

Marinela Rakocija – disciplina AutoCAD – mentor Tatjana Protulipac

Svi su učenici pokazali vrlo dobro znanje i vještine u svojoj struci te se visoko plasirali među natjecateljima. Čestitke učenicima i njihovim mentorima!

Posebne čestitke učeniku Tomislavu Jakšiću na osvojenom 2. mjestu!

Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 4. 2018. 09:59

3. HarmoniKA festival

Povodom obilježavanja Svjetskog dana harmonike, 5.5. u 11h, održati će se koncert harmonikaških orkestara u svrhu obogaćivanja turističke ponude, populariziranja glazbe i educiranja glazbene publike!

Projekt „Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca“ Glazbene škole Karlovac u partnerstvu s Mješovitom industrijsko-obrtničkom školom Karlovac dobio je potporu Ministarstva turizma RH kroz javni poziv srednjim strukovnim i umjetničkim školama u turizmu u 2018. godini – PROMOCIJA I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA ZA TURIZAM 2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 4. 2018. 12:40

Bili smo na Studijskom putovanju u Münchenu

U organizaciji Grada Karlovca, Karlovačke županije i Obrtničke komore Karlovačke županije trinaest učenika naše škole, osam nastavnika stručnih predmeta i ravnateljica bili su na studijskom putovanju u Münchenu u Njemačkoj. Putovanje je trajalo od 11. do 13. ožujka 2018. godine. Na studijskom putovanju su osim naše škole bile i druge škole s područja Županije u kojima se djeca školuju za obrtnička zanimanja. Posjetili smo Obrazovni centar koji je zapravo Centar izvrsnosti za nekoliko područja rada Bildungszentrum München und die Akademie für Gestaltung ind Design. U njemu se osim srednjoškolske nastave odvija i majstorska škola. Vidjeli smo najmodernije opremljene praktikume.

Nakon toga posjetili smo Obrtnički sajam u Münchenu koji je najveći sajam obrtništva u Europi. Osim službenih posjeta imali smo i organiziran turistički posjet centru grada i slobodno vrijeme za potpuni doživljaj grada.

Zahvaljujemo sponzorima što su nam omogućili prekrasna i edukativna tri dana.

Slike studijskog putovanja možete pogledati ovdje.

Snježana Erdeljac, ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 3. 2018. 11:10

JAVNI POZIV ZA ISTICANJE KANDIDATURA ZA ČLANOVE I ZAMJENIKE ČLANOVA SAVJETA MLADIH KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Javni poziv je dostupan na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 3. 2018. 10:44

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA FRIZERA Vijest ima dokument u privitku

U srijedu, 7.3.2018., naša škola bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja učenika frizera. Na natjecanju je sudjelovalo 5 srednjih škola (Gospodarska škola Buje, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Obrtnička škola Opatija, strukovna škola Ogulin i naša škola). Ukupno se natjecalo 12 učenika. Natjecanje se sastojalo od pismenog dijela u kojem se provjeravalo teorijsko znanje i praktičnog dijela. Praktični dio imao je dva rada, ženski dio (s temama svečana- svadbena frizura te dnevna frizura) i muški dio (klasična muška frizura kare, šišanje i ulična moda).

Ostvareni su slijedeći rezultati:

u ženskoj frizuri  1. mjesto Anamarija Rendulić (Mioš-Karlovac)

                              2. mjesto Iva žužić (Mioš- Karlovac)

u muškoj frizuri  1. mjesto Valentina Tutek (Mioš- Karlovac)

                              2. mjesto Sara Omerčević (Gospodarska škola Buje)

Ove učenice plasirale su se na državno natjecanje koje će se održati u Velikoj Gorici 19.20.4.2018. Čestitamo njima i svim učenicima koji su sudjelovali u natjecanju kao i mentorici, str. uč. Davorki Sajevac.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 3. 2018. 12:14

ONLINE PLATFORMA MATHLETICS

I ove godine smo aktivirali online platformu Mathletics u svrhu sudjelovanja učenika u Svjetskom danu matematike, 6. i 7. ožujka, ovisno o vremenskoj zoni. Učenici građevinskih i arhitektonskih tehničara sada mogu u periodu 21.2.2018. – 18.3.2018. igrati matematičke igre i rješavati školske zadatke preko mobitela, tableta  ili osobnog računala, tako se natjecati  međusobno, ili s cijelim svijetom igrajući live igre, kao i osvajati diplome nakon savladanog određenog nivoa.

Dana 6.3.2018 u 11:00 bit će otključano natjecanje po našoj vremenskoj zoni. Prvih 20 igara bit će koncipirano tako da ih učenici mogu riješiti u roku od 20minuta, i na taj način, tj. točnošću svojih odgovora, skupljaju bodove za donaciju UNESCO-u, tj. školama koje nemaju uvjete za rad u Africi.

Sretno s rješavanjem!

Merima Arnaut, prof. matematike

Video možete pogledati ovdje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 2. 2018. 13:19

Brošura Hrvatskih željeznica o opasnosti od strujnog udara uz prugu Vijest ima dokument u privitku

Brošuru možete preuzeti na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 2. 2018. 09:56

Maškare u MIOŠ-u

Atmosferu s današnjeg izbora najbolje maske MIOŠ-a možete pogledati u našoj foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2018. 11:25

POPIS UČENIKA POZVANIH NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE KARLOVAČKE ŽUPANIJE IZ GEOGRAFIJE ZA SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Popis učenika

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2018. 10:48

Brošura za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Brošuru možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 10:46

Školsko natjecanje - graditeljstvo i geodezija

Školsko natjecanje učenika u sektoru graditeljstvo i geodezija održano je 31.siječnja 2018.

Naši učenici natjecali su se u 6 disciplina. Discipline za tehničare bile su: nosive konstrukcije, arhitektonske konstrukcije i AutoCAD . Učenici trogodišnjih zanimanja natjecali su se u disciplinama:  keramičar, monter suhe gradnje i soboslikar – ličilac.

Učenici koji su osvojili prva mjesta u svojim disciplinama te ostvarili pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju su: 
AutoCAD - Marinela Rakocija
Arhitektonske konstrukcije - Lora Pleskina
Nosive konstrukcije - Daniel Pleš
Keramičar - Patrik Mihalić
Monter suhe gradnje - Tomislav Jakšić
Soboslikar-ličilac - Denis Vukelić

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju, a najboljima među njima želimo puno uspjeha na Državnom natjecanju koje će se održati od 12. do 14. 4. 2018. godine u Varaždinu.

Fotografije s natjecanja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 2. 2018. 12:54

Školsko natjecanje - pekari

Dana 31. siječnja 2018. godine održano je Školsko natjecanje u Obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina u disciplini Pekar. Tema natjecanja bila je: Pecivo posebnih vrsta – pecivo sa sjemenkama.

Natjecali su se učenici 3.C razreda: Ivana Kovač, Marko Kovačić i Nikolina Goršić. Prvo mjesto osvojila je Ivana Kovač s 94 boda.
Čestitamo učenicima!

Fotografija s natjecanja možete pogledati u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 2. 2018. 11:01

ŽUPANIJSKO NATJECANJE SREDNJIH ŠKOLA U FUTSALU

Dana 24.1.2018. u Karlovcu održano je županijsko natjecanje srednjih škola u futsalu uz sudjelovanje 6 najboljih momčadi Karlovačke županije. Momčad naše škole osvojila je, treći put za redom, naslov prvaka Karlovačke županije pobijedivši u finalu momčad Obrtničke škole Ogulin s uvjerljivih 8-2.

Uz Denisa Vukelića koji je proglašen za najboljeg igrača turnira, za momčad naše škole nastupili su još: David Tonković, Jakov Ladika, Stjepan Prežgaj, Matija Jurčević, Karlo Pudina, Patrik Mihalić, Marko Ljevar, Ivan Jakovljević i Stjepan Gojak. Na putu do naslova pobijeđene su momčadi Srednje škole Slunj (10-1), te karlovačke Gimnazije (4-0).

Častitamo našim učenicima i njihovom mentoru profesoru Marku Samardžiji! Bravo!

Ovim trijumfom naša škola stekla je pravo nastupiti na međužupanijskom natjecanju u Gospiću 11. travnja., gdje će se boriti za ulazak među 6 najboljih momčadi u državi.

Fotografije s natjecanja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 1. 2018. 10:02

BEST IN ENGLISH - REZULTATI Vijest ima dokument u privitku

Stigli su rezultati natjecanja „Best in English“ održanog u studenom prošle godine. Sudjelovalo je 17 612 natjecatelja i 750 škola natjecatelja iz 29 zemalja. Naša škola se plasirala kao 662. a u tablici potražite svoje individualne rezultate.

Čestitamo svima na odličnim rezultatima! You made us proud! Ukupno natjecatelja: 17612

Plasman škole: 662. mjesto

Naši rezultati nalaze se u ovoj tablici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 1. 2018. 10:11

Božićni sajam u našoj školi!

Dana 18. prosinca 2017. godine u prostorijama naše škole održan je Božićni sajam na kojem su sudjelovali učenici svih razreda naše škole sa svojim razrednicima. Učenici su prodavali svoje radove: čestitke i Božićni nakit, a profesori kolače koje su sami ispekli. Sajam je humanitarnog karaktera, a cilj je bio prikupljanje novčanih sredstava za učenike slabijeg socioekonomskog statusa. Ponosni smo na naše učenike i profesore koji su ovom akcijom pokazali svoju kreativnost i altruizam. Slike možete pogledati u albumu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 12. 2017. 10:05

Učenici MIOŠ-a posjetili su izložbu Nikola Tesla - Mind from the Future

Učenici naše škole posjetili su 14. prosinca 2017. godine izložbu Nikola Tesla - Mind from the Future. Slike možete pogledati na Facebook stranici naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 12. 2017. 13:14

Večer matematike u MIOŠ-u!

Dana 07. prosinca 2017. godine u prostorijama naše škole održana je Večer matematike. Večer matematike organizirala je profesorica Merima Arnaut. Odazvalo se 75 učenika naše škole, a radionice je vodilo jedanaest profesora. Projekt Večeri matematike organizira Hrvatsko matematičko društvo pod pokroviteljstvom MZO-a. Učenici su se lijepo zabavljali i uz različite aktivnosti vidjeli zabavnu stranu matematike. Više o samom projektu možete pogledati na našoj Facebook stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 12. 2017. 13:36

Učenici MIOŠ-a testirali su svoje znanje engleskog jezika u međunarodnim vodama

Češki Institut za razvoj kompetencija organizirao je 30. studenog međunarodno natjecanje iz engleskog jezika pod nazivom „Best in English“ za učenike srednjih škola. Naši učenici imali su priliku rješavati testove razumijevanja na internetskoj stranici Instituta s kolegama diljem svijeta. Mi im od sveg srca čestitamo na hrabrosti i s nestrpljenjem očekujemo 15. prosinac kada će biti objavljeni službeni rezultati natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 12. 2017. 08:59

Rezultati međunarodnog natjecanja iz informatike i računalnog razmišljanja DABAR 2017

Objavljeni su rezultati međunarodnog natjecanja DABAR 2017. Od prijavljenih 3402 učenika srednjih škola Republike Hrvatske u kategoriji Giga Dabar trojica naših učenika su među prvih 10%. Čestitamo našim učenicima Ivanu Šašeku i Bruni Belčiću na osvojenoj desetoj poziciji i Jurici Palajsi na 29 poziciji! Ponosni smo na vas te vam želimo puno daljnjih uspjeha! 

Merima Arnaut, prof. matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 11. 2017. 12:29

Vještine za sutra - vrijednost i ljepota strukovnog obrazovanja

Jučer smo na Danima otvorenih vrata u sklopu projekta Vještine za sutra pokazali vrijednost i ljepotu strukovnog obrazovanja. U svemu tome pomogao nam je i gost iznenađenja Davor Gobac. Kako smo se zabavili u školi pokazujući svoje vještine pogledajte na sljedećim linkovima:

Facebook stranica MIOŠ-a

Dan strukovnih zanimanja u MIOŠ-u: Kaj kad nemaš onoga koji radi konkretno “Previše je menadžera i PR-a, nema više tko raditi”

Dan strukovnog obrazovanja u MIOŠ-u: Učenici su prezentirali aktivnosti koje provode tijekom čitave godine

Tjedan strukovnog obrazovanja u MIOŠ-u; Najsretniji je život kad radiš ono što voliš

Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 11. 2017. 11:17

Dan otvorenih vrata - Vještine za sutra Vijest ima dokument u privitku

U Mješovitoj industrijsko-obrtničkoj školi 22.11.2017., organiziramo aktivnosti od 12 do 14 sati pod nazivom 'Vještine za sutra'. Cilj aktivnosti je približiti strukovno obrazovanje kroz osvješćivanje važnosti i vrijednosti istog kod učenika i njihovih roditelja te odgojno-obrazovnih djelatnika. Želimo pokazati koje su dobrobiti strukovnog obrazovanja kroz različite aktivnosti: rad u školskom praktikumu, stilizacija brkova i brada – 'Brkati studeni', dokazi o karijeri, vizualno oslikavanje hodnika škole, emisija 'Kad narastem', izložba učeničkih radova. Mladima i njihovim roditeljima te odraslima koji donose odluke o obrazovanju želimo pokazati pozitivne strane strukovnog obrazovanja, primjere dobre prakse, izvrsnost naših učenika kao i ljepote strukovnih zanimanja.

Naši učenici, Filip i Sven, pozivaju Vas u MIOŠ! U nastavku pogledajte video najavu događaja, a više informacija doznajte na našoj Facebook stranici ili na Facebook stranici samog događaja:

Mješovita industrijsko-obrtnička škola

Vještine za sutra

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2017. 20:31

Terenska nastava iz matematike: Beč, Haus der Mathematic

Kuća matematike u Beču (Haus der Mathematic) nastala je 2001. na inicijativu tada sveučilišnog profesora Gerharda Lindbichlera u želji da se matematika prikaže na kreativan i zanimljiv način; opipljiv rukama. Prostor se nalazi u tri prostorije na Pedagoškoj akademiji u Beču, a vodiči su studenti i sam profesor Gerhard Lindbichler. Nastava u kući je interaktivna i zabavna. U hodniku akademije je postavljen štand na kojem su predstavljeni neki matematički trikovi. U jednoj prostoriji su matematičke slagalice i igre,a u drugoj povijest matematike.

Učenici 2.g, 2.h, 3.b, 3.d, 3.g, 3.h i 4.h bili su u posjetu Haus der Mathematic u Beču i tamo proveli kreativna dva sata rješavajući matematičke zadatke. Učenicima se svidio boravak što se vidi iz priloženih slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2017. 19:31

Župan Karlovačke županije Damir Jelić posjetio je našu školu sa svojim zamjenicama i pročelnicima

U petak, 2. studenog 2017. godine, župan Karlovačke županije Damir Jelić u pratnji delegacije, sa svojim zamjenicama i pročelnicima upravnih odjela posjetio je našu školu u okviru plana obilazaka općina i gradova te ustanova i tvrtki kojima je Karlovačka županija osnivač. Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2017. 10:35

Predstavili smo našu školu na Sajmu poslova

Učenici naše škole i ove su godine u pratnji profesora predstavili našu školu na Sajmu poslova. Slike možete pogledati u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2017. 09:34

Frizeri u emisiji "Kad narastem"

Na red u emisiju "Kad narastem" došli su i naši frizeri. Emisiju možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 11. 2017. 08:15

Posjetili smo Politehničku školu u Subotici

Učenici 4.H razreda, Filip Dejanović i Sven Prpić bili su u pratnji ravnateljice u posjetu Politehničkoj školi u Subotici od kojih smo dobili poziv zajedno s učenicima i nastavnicima Obrtničke i tehničke škole iz Dubrovnika. Jedanaest učenika arhitektonskih tehničara, tri nastavnika i ravnatelj Obrtničke i tehničke škole došli su po nas u Karlovac te smo zajedno putovali do Subotice. Projekt je financirala Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Subotica, KUD Bunjevačkih Hrvata "Matija Gubec" iz Tavankuta, Politehnička škola iz Subotice. Bili smo smješteni na salašu Balažević u Tavankutu. Bila su to četiri nezaboravna dana ispunjena srdačnošću, ljubaznošću i prijateljstvom domaćina  koji su nam pokazala najbolje od Subotice. Sklopljena su nova prijateljstva i suradnja će se sigurno nastaviti.

Fotografije s našeg puta možete pogledati u albumu.

Snježana Erdeljac, ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 10. 2017. 14:36

Film o zanimanju kozmetičar

Film o zanimanju kozmetičar možete pogledati OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2017. 10:40

Naši pedikeri u emisiji "Kad narastem"

Ovog puta u emisiji "Kad narastem" na Tv 4 Rijeke predstavljeno je zanimanje pediker te su u emisiji ponovno sudjelovali učenici naše škole, njihovi mentori te poslodavci. Emisiju možete pogledati na Youtube kanalu Trend medija ili na sljedećem linku: 
PEDIKERI

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2017. 09:28
» Arhiva naših vijesti    
 


vijesti

Međužupanijsko stručno vijeće iz područja građevinarstva - Edukacija ALLPLAN 09. i 10. siječanj 2019.

Izvještaj možete pročitati na ovom linku,  a slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 1. 2019. 07:41

CROSSOVER projekt - Otvoren kreativni natječaj „EU2ME“ za mlade

Hrvatska zajednica županija raspisala je kreativni natječaj „EU2ME“ s ciljem poticanja mladih na promišljanje o političkoj odgovornosti i pripadnosti Europskoj uniji. Na natječaj koji traje do 21. siječnja 2019. godine mogu se prijaviti mladi od 16 do 30 godina koji imaju prebivalište na području Europske unije. Ovaj se natječaj organizira u sklopu velikog EU projekta CROSSOVER kojim se želi potaknuti interes mladih za participacijom u političkom i javnom životu, kao i povećati stopu izlaznosti mladih na izbore za Europski parlament 2019. godine. Za sudjelovanje na natječaju potrebno je poslati fotografije, videe ili literarne sastavke kojima se promišlja o pozitivnim aspektima članstva u Europskoj uniji. Odnosno, uradci bi trebali odgovoriti na neka od sljedećih pitanja: Što je to Europska unija? Što Europska unija čini za mene? Gdje vidim budućnost Europske unije? Zašto su mladima važni izbori za Europski parlament? Koji su potencijalni izazovi Europske unije? Što danas znači biti mladi Europljanin? Zašto je moj glas bitan? Radove je potrebno poslati na e-mail: tajnistvo@hrvzz.hr, a po završetku natječaja će stručni žiri odlučiti o najboljim uradcima u trima kategorijama „Najbolja fotografija“, „Najbolji video uradak“ i „Najbolji sastavak“. Nagrada za prvo mjesto u svakoj od triju kategorija je GoPro Hero 7 white kamera, dok će za drugo i treće mjesto biti uručen poklon paket Hrvatske zajednice županija. Više o uvjetima natječaja možete saznati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 1. 2019. 10:03

Izložba fotografija „Objektivom kroz psihu“ u galeriji Zilik- čestitke učenicama

U četvrtak, 13. prosinca 2018.g. otvorena je izložba „Objektivom kroz psihu“ u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Organizatori fotonatječaja i izložbe su Integrativni centar mentalnog zdravlja i Savjet mladih Grada Karlovca.  Autori fotografija su učenici srednjih škola Karlovačke županije, a od 12 autora predstavljenih na izložbi, 3 su učenice naše škole zanimanja fotograf: Katja Bosnić (2.B), Danijela Brletić (3.B) i Ana Maria Ravlić (2.B).  Autorici Katji Bosnić uručena je 2. nagrada  za fotografiju   „Bolest modernog doba“ te joj još jednom čestitamo na uspjehu.  

Fotografije naših autorica pogledajte u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 12. 2018. 14:18

Malonogometašice MIOŠ-a idu na Državno prvenstvo!

Dana 12. prosinca 2018. godine u Karlovcu je održano Županijsko natjecanje srednjih škola za djevojke na kojem su nastupile i učenice naše škole pod vodstvom prof. Marka Samardžije. Najprije su u grupi pobijedile ekipu Turističko ugostiteljske škole Karlovac 3-0, potom su bile bolje od Gimnazije Karlovac 1-0, da bi u finalu dominirale cijelu utakmicu protiv djevojaka iz Medicinske škole Karlovac i pobijedile rezultatom 5-0. Time su po prvi put postale prvakinje Karlovačke županije i stekle pravo nastupa na Državnom prvenstvu u Poreču koje će se održavati od 30. travnja do 2. svibnja 2019. godine. Za našu školu su nastupile: Bedeničić, Hofman, Vratarić, Vitolić, Pavlić, Dimač, Marinić, Amon, Desović, Špoljarić i Stijepić. Slike s Županijskog natjecanja možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 12. 2018. 10:23

Talijansko iskustvo s mobilnosti Vijest ima dokument u privitku

Intervju s učenicama koje su bile na stručnoj praksi Erasmus+ projekta možete pročitati ovdje. 

Slike s mobilnosti možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 12. 2018. 10:41

Pedikeri i kozmetičari u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u sklopu akcije "3u1 volonterKa"

Povodom završne akcije "3u1 volonterKa" snage su ujedinili naši pedikeri i kozmetičari 11.12.2018. u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži. Ovoga puta naše vrijedne učenike i nove korisnike njihovih usluga popratili su i mediji. U albumu možete pogledati fotografije s ovog divnog druženja na kojem smo svi uživali.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 12. 2018. 08:59

Zimska škola informatike od 27.12.2018. do 12.1.2019. godine Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi poziv, pismo učenicima, program i tablica za prijavu na radionice zimske škole informatike. Prilozi su dostupni ovdje.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2018. 12:45

Suradnja MIOŠ-a i Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac

U veselom predblagdanskom ozračju, kroz korisnu projektnu aktivnost estetskog uređenja frizura družili su se učenici MIOŠ-a, frizerskog smjera i učenici Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac. Voditeljica ovog projekta je Darinka Petković, prof. def. Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 12. 2018. 12:31

Terenska nastava iz matematike i fizike Haus der Mathematik i Techniches museum Wien

I ove godine učenici naše škole imali su priliku posjetiti kuću matematike u Beču, a novost je fantastični Tehnički muzej također smješten u Beču.

Učenici 2.h, 2.b, 2.e i 1.b posjetili su kuću matematike, a učenici 4.g, 4.h, 3.h, 3.e i 3.a Tehnički muzej. Učenici su proveli dva kreativna sata na obje destinacije i time upoznali drugu, kreativnu stranu matematike, kao i kreativnu primjenu fizike u svakodnevnom životu.

Nakon Beča učenici su smješteni u prekrasnoj Bratislavi iz koje smo se drugi dan svi sretno vratili u naš Karlovac.

Učenicima se svidio boravak što se vidi iz priloženih slika koje možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2018. 12:02

Suradnja naše škole s Pjevačkim zborom Zora povodom Dana otvorenih vrata

U utorak, 27. studenog 2018. godine, učenici 3.E razreda koji se školuju za zanimanje frizer te učenici 1.C koji se školuju za zanimanje kozmetičar su u pratnji stručnih učiteljica Davorke Sajevac, Renate Stavljenić i Marine Drakulić izrađivale frizure članicama Pjevačkog zbora Zora iz Karlovca te ih šminkale. Šimnka i frizure jako su lijepe te su učenice i njihove mentorice pokazale entuzijazam i kreativnost u izradi. Slike možete pogledati u albumu. Ponosni smo na naše učenice!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2018. 11:27

Povodom Dana otvorenih vrata posjetili smo članove udruge Rajska ptica

Učenice 3.C razreda zanimanja Pekar su u pratnji nastavnice Vlatke Palatinuš posjetile članove Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Karlovačke županije Rajska ptica na Danima otvorenih vrata. U sklopu radionice samostalnog življenja s članovima udruge izrađivali smo pogačice i božićne kekse. Druženje je proteklo u ugodnoj i veseloj atmosferi i suradnju ćemo zasigurno nastaviti. Slike možete pogledati u albumu.

Vlatka Palatinuš, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2018. 09:58

DABAR 2018 - čestitke našim učenicima Karlu Biličiću i Mateu Magliću!

Čestitke našim učenicima Karlu Biličiću iz 4.g razreda i Mateu Magliću iz 2.h razreda na uspjehu na natjecanju Dabar 2018 koji su se u konkurenciji od 3859 učenika srednjih škola u Hrvatskoj, plasirali među prvih 10%.
Ponosni smo na vas!!!
Svim učenicima naše škole zahvaljujemo na sudjelovanju!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 11. 2018. 10:47

3U1 VOLONTERKA

Nakon predivnog druženja naših kozmetičara i korisnika Centra za pružanje usluga u zajednici, u njihovoj dislociranoj jedinici Karlovac ponovno smo se vratili u Dom Sv. Antun. Danas su svoje usluge štićenicima Doma pružili pedikeri. Naši učenici kroz ove akcije uče prihvaćati različitosti, podizati kvalitetu življenja svojim uslugama, razvijaju međugeneracijsku solidarnost. Akcija ih, također, potiče na aktivizam i dobrotvorni rad, te na stjecanje vještina i znanja potrebnih za stvaranje tolerantnije škole i zajednice općenito. U galeriji možete pogledati kako je proteklo naše druženje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 11. 2018. 13:11

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalstva DABAR 2018

U našoj školi je po treći put održano međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar u razdoblju od 12. studenog 2018. do 16. studenog 2018. godine.

Na natjecanju je sudjelovalo 36 učenika, što je više nego prethodne godine.
 
Hvala svim učenicima na sudjelovanju! Uspješno ste riješili test, ukupni će se rezultati znati ubrzo, te se nadamo da su neki od naših učenika među najboljima.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 11. 2018. 11:58

Dan otvorenih vrata - Vještine za sutra

Prošlog tjedna povodom Tjedna strukovnog obrazovanja u školi smo imali Dan otvorenih vrata – 'Vještine za sutra', tijekom kojih smo pokazali kroz radionice i praktikume što se krije iz zanimanja naše škole. Kako smo se zabavili te što su otkrili osnovnoškolci pogledajte na sljedećim linkovima te u galeriji:

https://www.facebook.com/Mje%C5%A1ovita-industrijsko-obrtni%C4%8Dka-%C5%A1kola-241265389644639/

 

http://www.xn--karlovaki-rfb.hr/karlovac/dani-otvorenih-vrata-u-mjesovito-industrijsko-obrtnickoj-skoli

 

https://trend.com.hr/2018/11/06/dan-otvorenih-vrata-u-mios-u/

 

http://kaportal.rtl.hr/vjestine-za-sutra-u-utorak-dan-otvorenih-vrata-mjesovite-industrijsko-obrtnicke-skole-uz-zanimljive-aktivnosti-za-sve-posjetitelje/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 11. 2018. 09:45

Naši učenici sretno stigli u Padovu

Učenici naše škole, frizeri i kozmetičari koji sudjeluju u Erasmus+ projektu mobilnosti "Nova iskustva=bolja zapošljivost", sretno su stigli u Padovu, gdje će u frizerskim i kozmetičkim salonima biti na dvotjednoj stručnoj praksi. Vjerujemo da će naučiti puno novih stvari.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2018. 11:47

Slika Karlovca kroz rijeke i utvrde - Subotica u Karlovcu

U razdoblju od 11. do 13. listopada 2018. Mješovita industrijsko-obrtnička škola bila je domaćin susreta 'Slika Karlovca kroz rijeke i utvrde', odnosno 'Subotica u Karlovcu vol.2'. Projekt suradnje Mješovito industrijsko-obrtničke škole i Politehničke škole iz Subotice traje već četvrtu godinu zaredom. Ovaj put 14 učenika, smjer arhitektonski i fotografski tehničar, iz Politehničke škole u pratnji 3 nastavnika posjetilo je Mješovito industrijsko-obrtničku školu s ciljem nastavka i unaprjeđenja uspostavljene suradnje.

I ove godine projekt je financiran temeljem Natječaja za potporu međunarodnoj suradnji  osnovnih i srednjih škola sa školama iz europskih zemalja koje ne sudjeluju u EU programima za obrazovanje i osposobljavanje i za suradnju sa školama i drugim ustanovama koje provode obrazovanje pripadnika hrvatske manjine u inozemstvu u školskoj godini 2018./2019.

Druženje smo započeli uvodnim riječima ravnateljice Mješovito industrijsko-obrtničke škole Snježane Erdeljac i ravnatelja Politehničke škole Ise Planića, kao i predstavljanjem učenika i škola. Ostatak dana smo proveli u razgledavanju stare jezgre grada Karlovca – Zvijezde. Kroz arhitektonske i povijesne zanimljivosti Zvijezde provela nas je naša profesorica povijesti Ivona Drašković. Sljedećeg dana smo se uputili u razgled Duga Rese i to s posebnim naglaskom na industrijsku gradnju s prijelaza 19. stoljeća – Kasar, Inzel te Mala hidroelektrana Pamučne industrije. Vozeći se od rijeke Mrežnice došli smo do rijeke Dobre te starog grada Novigrada. Nakon upoznavanja povijesnog značenja te arhitektonske gradnje starog grada uputili smo se do grada Ozlja. Gradonačelnica Ozlja gđa. Gordana Lipšinić pripremila nam je topli doček s par riječi o gradu te uputila na razgled starog grada Ozlja. U starom gradu Ozlju posjetili smo i Zavičajni muzej, a na Kupi razgledali i hidroelektranu – Munjaru. U Ozlju nam je bilo lijepo pa smo se odlučili zadržati posjetivši Etno selo Trg. Edukativnu brošuru, koja je pratila današnji dan izradila je Kristina Krajačić Hodak, inženjer arhitekture, isto tako uputila nas je u najvažnije informacije o pojedinim zdanjima toga dana. Dan nam je bio ispunjen, ali nismo bili umorni, još uvijek smo imali snage za večernje druženje. Aktivnosti za sljedeći dan pripremili su Ivana Barić, školska psihologinja i Juraj Dijanežević, inženjer arhitekture. Rano ujutro krenuli smo put Zagreba, u Muzej iluzija. Svi smo se dobro zabavili uz iluzije, optičke varke te mozgalice. Nakon muzeja, profesor Dijanežević proveo nas je kroz Lenucijevu potkovu, za koju je također izradio edukativnu brošuru. Lenucijeva potkova predstavlja velebno izdanje arhitekture i parkova grada Zagreba. Kako bi druženju sada stavili točku na i, otišli smo svi skupa na zajedničku kavu.

Ovogodišnje druženje Subotice i Karlovca time je završilo. Oprostili smo se od naših gostiju, ali nadamo se samo dogodine.

Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2018. 11:30

3u1 volonterKa

Naša građanska akcija "3u1 volonterKa" zahuktava se. Nakon odličnog obavljenog posla budućih frizera u Domu Sv. Antun, mlade kozmetičarke posjetile su korisnike Centra za pružanje usluga u zajednici, u njihovoj dislociranoj jedinici Karlovac. Povrh trosatnog druženja s korisnika i učenica, razmjenjivanja iskustava, razbijanja predrasuda i razvijanja empatije, naše učenice pružile su korisnicima i svoje kozmetičarske usluge, prvenstveno masažu u vidu volontiranja.

Kako nam je bilo na akciji možete pogledati u galeriji, a mi se veselimo sljedećem susretu naših pedikera i korisnika Centra.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 10. 2018. 12:31

Natječaj za dodjelu stipendija – Fond za stipendiranje Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2018. 10:44

Dani kruha

Pogledajte galeriju naših učenika fotografa povodom obilježavanja Dana kruha u našoj školi. Sve pekarske uratke s fotografija izradili su učenici pekari u školskom praktikumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 10. 2018. 08:27

Grad Karlovac - natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo učenike da je Grad Karlovac objavio natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima srednjih škola s područja grada Karlovca za školsku godinu 2018./2019. na web stranici www.karlovac.hr

U privitku se nalazi tekst natječaja i pripadajući obrasci.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 10. 2018. 09:46

Grad Duga Resa - Natječaj za dodjelu stipendija učenicima koji se školuju za deficitarno zanimanje Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2018. 11:30

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA UČENICIMA NA PODRUČJU KARLOVAČKE ŽUPANIJE Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 9. 2018. 09:12

Vremenik obrane završnog rada Vijest ima dokument u privitku

Vremenik izrade i obrane završnog rada dostupan je ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2018. 09:21

Pomoćnički ispit u jesenskom roku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 10. 2018. 13:35

Poziv profesorima za uključivanje u projekt Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 9. 2018. 09:27

Poziv za sudjelovanje u projektu „Building professional future 1“ Vijest ima dokument u privitku

Pozivamo učenike 3. G i H i 4. G i H razreda (građevinski i arhitektonski tehničari) da se prijave za sudjelovanje u projektu. Stručna praksa će se održati od 08.01.2019. do 08.02.2019. godine u Španjolskoj u gradu Zaragozi u suradnji s Udrugom Mundus. Troškovi puta, smještaja i stručne prakse osigurani su iz projekta. Detalje vezane uz prijavu možete vidjeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 9. 2018. 13:44

Važna obavijest! Objavljen je Otvoreni javni poziv za Projekt "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" za 2018. godinu! Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 9. 2018. 09:53

ERASMUS+

Popis i bodovna lista odabranih učenika za sudjelovanje na mobilnosti u sklopu projekta ERASMUS+ (NOVA ISKUSTVA=BOLJA ZAPOŠLJIVOST) nalaze se na oglasnoj ploči škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 7. 2018. 12:48

Svečana podjela završnih svjedodžbi

U galeriji možete pogledati fotografije s jučerašnje svečane podjele završnih svjedodžbi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 7. 2018. 09:00

Svečana podjela završnih svjedodžbi

Pozivamo sve naše maturante i njihove roditelje na svečanu podjelu završnih svjedodžbi koja će se održati u ponedjeljak, 2. srpnja, u 12 sati u Gradskom kazalištu "Zorin dom".

Veselimo se Vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 6. 2018. 20:55

Multimedijalna e-razglednica na HRT 4

Na sljedećoj poveznici nalazi se prilog o e-razglednici koja je proizvod suradnje Mioš-a i Glazbene škole Karlovac na projektu Ministarstva turizma "Karlovac kroz glazbu i sliku" (25. do 27. minuta dnevnika):
https://hrti.hrt.hr/video/show/4853468/regionalni-dnevnik-28-lipnja-2018

Ujedno, u galeriji pogledajte i fotografije sa samog HarmoniKA festivala na kojem je razglednica nastala.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 6. 2018. 11:28

AMPEU / Eurodesk - Discover EU inicijativa Europske unije

Agencija za mobilnost i programe EU i Eurodesk Hrvatska pozivaju te da ovog ljeta otkriješ Europu!

Sudjeluj u kvizu DiscoverEU i osvoji putovanje Europom, putuj samostalno ili s prijateljima, upoznaj europsku baštinu, ljude i kulturu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 6. 2018. 13:09

130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu

Pogledajte video o Svečanoj akademiji i izložbi održanoj u Zorin domu 7.6.2018. godine povodom obilježavanja „130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu“!

https://www.youtube.com/watch?v=gCvL49o6wVU&feature=youtu.be

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 6. 2018. 11:39

Mješovita industrijsko-obrtnička škola bila je organizator obilježavanja „130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu“

Obilježavanje tako velikog i značajnog jubileja popraćeno je kroz više aktivnosti. Centralna svečanost bila je Svečana akademija održana u Zorin domu  7.6.2018. godine u 14 sati.  

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali, pogotovo  dr.sc. Vesni Hajsan Dolinar, zamjenici Župana  i mr.sc. Mireli Lekić iz Hrvatske obrtničke komore koje su nam se obratile prigodnim riječima. Hrvatska obrtnička komora uručila nam je Povelju za izniman doprinos razvoju strukovnog obrazovanja.

U programu su sudjelovali naši učenici, profesori i Prvo pjevačko društvo „Zora“ kojima se od srca zahvaljujemo na odlično odrađenom nastupu.

Dio programa obilježavanja jubileja bila je izložba plakata koji prikazuju povijesni prikaz školovanja obrtnika. Na izradi plakata sudjelovali su Tatjana Protulipac, dipl.ing.građ., Igor Cikuša, akad.slikar grafičar, Darija Žakula, dipl.ing.graf.teh. i Kristina Krajačić Hodak, mag.ing.arh.

Hrvatski školski muzej ustupio nam je izložbu „Povijest strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj“  koja je bila postavljena u pobočnoj dvorani  Zorin doma.

Dio obilježavanja jubileja bilo je i izdavanje publikacije „130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu“. Autori publikacije su dr.sc. Ivana Anić, Dragica Gašpar, prof., Slavica Rade, upr.pravnik i Snježana Erdeljac, dipl.ing. Za pisanje ove publikacije korištena je arhivska građa iz Gradskog arhiva, zavičajna zbirka Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, stare matične knjige i drugi izvori. Fotografije su iz privatnih zbirki, a neke nam je ustupio Dinko Neskusil.

Zahvaljujemo Karlovačkoj županiji, Hrvatskoj obrtničkoj komori, Obrtničkoj komori Karlovačke županije, Hrvatskoj gospodarskoj komori u Karlovačkoj županiji, Heineken Hrvatska d.o.o. koji su svojim donacijama i sponzorstvom  pomogli u realizaciji obljetnice.

Tekst o obljetnici "130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu" možete pročitati ovdje. Slike možete pogledati u albumu.

Hvala svima na uloženom trudu, bilo je prekrasno!

Snježana Erdeljac, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 6. 2018. 13:00

VELIKO NAM JE ZADOVOLJSTVO I ČAST POZVATI VAS NA SVEČANU AKADEMIJU!

Svečana akademija održati će se u četvrtak, 7. lipnja, u 14 sati, u Gradskom kazalištu "Zorin dom". Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2018. 08:53

Učenici naše škole bili su 14. i 15. svibnja na Državnom natjecanju u Splitu

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2018. 11:02

Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca

Glazbena škola Karlovac organizirala je 5.svibnja u Domu Oružanih snaga "Zrinski" 3. HarmoniKA festival, a sudjelovalo je više od 180 učenika. Svi posjetitelji i izvođači programa bili su sudionici u realizaciji prve e-razglednice grada Karlovca. Posjetiteljima su podijeljene tiskane retro razglednice koje su osmislili učenici fotografije Mješovite industrijsko – obrtničke škole.

Na poveznici možete pogledati e-razglednicu grada Karlovca.

https://www.youtube.com/watch?v=dxATepPybxg

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 5. 2018. 11:33

Video o našem sportašu Ivanu Jakovljeviću

Video o našem učeniku koji se uspješno bavi atletikom i na kojeg smo iznimno ponosni nalazi se na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 5. 2018. 12:16

SHAPING FUTURES 2018 HRVATSKA Vijest ima dokument u privitku

Prijavi se na Shaping Futures 2018. Educiraj se i pronađi posao! Schwarzkopf Professional daje priliku upravo TEBI, maturantu srednje frizerske škole, da usavršiš svoja znanja i vještine i lakše pronađeš posao. 

Projekt Shaping futures 2018, dvotjedni edukacijski program na kojem imaš priliku učiti od najboljih edukatora iz regije o osnovnim frizerskim vještinama, tehnikama šišanja, friziranju, tehnikama bojanja itd. 

U 2014. educirali smo 20 učenika kroz tjedan dana, a prethodne tri godine (2015., 2016. i 2017.) 20 učenika kroz dva tjedna. Osigurali smo materijale, pribor, prijevoz i hranu i učenicima podarili neprocjenjivo iskustvo, a 95% njih dobili su i posao.

Edukacija će biti u prostoru ASK Akademije Zagreb, Tuškanova 37, od 26. lipnja do 7. srpnja 2018. Svi troškovi pokriveni. 

Obazac za prijavu i letak možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 11:39

Županijsko prvenstvo u momčadskoj atletici

Dana 24. travnja održano je Županijsko prvenstvo u momčadskoj atletici. Čestitamo ekipi MIOŠ-a, koja je osvojila prvo mjesto te time stekla pravo nastupa na Državnom prvenstvu u Splitu. U ukupnom poretku MIOŠ je s 20 bodova prvi, ispred Gimnazije i Tehničke škole, sa sljedećim rezultatima: Lovro Mejašić na 100 m – 3. mjesto, Filip Dejanović na 400 m – 3. mjesto, Marko Ljevar na 800 m – 1. mjesto, Bruno Belčić na 1500 m – 1. mjesto, Ivan Jakovljević skok u vis -1. mjesto, Dominik Ribić skok u dalj – 2. mjesto, Luka Gržan bacanje kugle 3. mjesto, štafetu su trčali Gržan Filip, Prežgaj Stjepan, Mejasić Lovro i Jakovljević Ivan – 1. mjesto. U Split 9. i 10. svibnja idu Mejašić, Jakovljević, Prežgaj, Gržan, Belčić, Ribić, Ljevar, Dejanović i Radović. Čestitamo profesoru Marku Samardžiji! Sretno! Slike s natjecanja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 11:25

Državno natjecanje učenica i učenika srednjih škola RH u obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina – disciplina Pekar

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Prehrambeno-tehnološke škole u Zagrebu, 19. i 20. travnja 2018. godine održano je natjecanje učenika srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnog sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina u dvjema disciplinama: Nutri-vita i Pekar.

Našu je školu predstavljala učenica Ivana Kovač uz mentoricu Vlatku Palatinuš u disciplini Pekar.

Natjecanje se sastojalo od Power Point prezentacije na temu Nutritivna vrijednost hrane, pisane pripreme za praktični zadatak (receptura i stručni račun) i praktičnog zadatka na teme: Grisini i Pecivo sa suhim voćem.      

Ivana Kovač osvojila je 3. mjesto. Iskrene čestitke!

Vlatka Palatinuš, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 4. 2018. 10:33

Novi EU-projekt mobilnosti učenika! Vijest ima dokument u privitku

Obavijest o novom projektu mobilnosti možete pročitati u Pozivu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2018. 09:24

Ususret 3. HarmoniKA festivalu

Pridružite nam se na 3. HarmoniKA festivalu u stvaranju e-razglednice koja je prepoznata kao suvenir koji nedostaje u turističkoj ponudi grada Karlovca! Subota, 5.5.2018., od 10.30 do 12.30h, GLAZBENI PAVILJON!
 
U želji da što bolje predstave grad Karlovac kao grad bogate glazbene ponude, djelatnici Glazbene škole Karlovac u suradnji s Mješovitom industrijsko-obrtničkom školom Karlovac odlučili su kroz projekt „Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca“ na inovativan način unaprijediti i predstaviti kulturne glazbene festivale Glazbene škole Karlovac te će se uoči Svjetskog dana harmonike održati 3. HarmoniKA festival.
 
Promotivni video možete pogledati ovdje.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 4. 2018. 12:59

Državno natjecanje učenika/ca iz obrazovnog Sektora graditeljstvo i geodezija u znanjima i vještinama građenja

Od 12. do 14. travnja 2018. godine u Varaždinu se održavalo Državno natjecanje učenika/ca iz obrazovnog Sektora graditeljstvo i geodezija u znanjima i vještinama građenja. Našu školu predstavljali su sljedeći učenici:

Denis Vukelić – disciplina soboslikar-ličilac – mentor Igor Cikuša

Daniel Pleš – disciplina nosive konstrukcije-građevna mehanika – mentor Marija Pogačić

Tomislav Jakšić – disciplina monter suhe gradnje - mentor Davorka Eminović

Patrik Mihalić – disciplina keramičar–oblagač – mentor Zdravko Starešina

Lora Pleskina – disciplina arhitektonske konstrukcije – mentor Juraj Dijanežević

Marinela Rakocija – disciplina AutoCAD – mentor Tatjana Protulipac

Svi su učenici pokazali vrlo dobro znanje i vještine u svojoj struci te se visoko plasirali među natjecateljima. Čestitke učenicima i njihovim mentorima!

Posebne čestitke učeniku Tomislavu Jakšiću na osvojenom 2. mjestu!

Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 4. 2018. 09:59

3. HarmoniKA festival

Povodom obilježavanja Svjetskog dana harmonike, 5.5. u 11h, održati će se koncert harmonikaških orkestara u svrhu obogaćivanja turističke ponude, populariziranja glazbe i educiranja glazbene publike!

Projekt „Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca“ Glazbene škole Karlovac u partnerstvu s Mješovitom industrijsko-obrtničkom školom Karlovac dobio je potporu Ministarstva turizma RH kroz javni poziv srednjim strukovnim i umjetničkim školama u turizmu u 2018. godini – PROMOCIJA I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA ZA TURIZAM 2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 4. 2018. 12:40

Bili smo na Studijskom putovanju u Münchenu

U organizaciji Grada Karlovca, Karlovačke županije i Obrtničke komore Karlovačke županije trinaest učenika naše škole, osam nastavnika stručnih predmeta i ravnateljica bili su na studijskom putovanju u Münchenu u Njemačkoj. Putovanje je trajalo od 11. do 13. ožujka 2018. godine. Na studijskom putovanju su osim naše škole bile i druge škole s područja Županije u kojima se djeca školuju za obrtnička zanimanja. Posjetili smo Obrazovni centar koji je zapravo Centar izvrsnosti za nekoliko područja rada Bildungszentrum München und die Akademie für Gestaltung ind Design. U njemu se osim srednjoškolske nastave odvija i majstorska škola. Vidjeli smo najmodernije opremljene praktikume.

Nakon toga posjetili smo Obrtnički sajam u Münchenu koji je najveći sajam obrtništva u Europi. Osim službenih posjeta imali smo i organiziran turistički posjet centru grada i slobodno vrijeme za potpuni doživljaj grada.

Zahvaljujemo sponzorima što su nam omogućili prekrasna i edukativna tri dana.

Slike studijskog putovanja možete pogledati ovdje.

Snježana Erdeljac, ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 3. 2018. 11:10

JAVNI POZIV ZA ISTICANJE KANDIDATURA ZA ČLANOVE I ZAMJENIKE ČLANOVA SAVJETA MLADIH KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Javni poziv je dostupan na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 3. 2018. 10:44

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA FRIZERA Vijest ima dokument u privitku

U srijedu, 7.3.2018., naša škola bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja učenika frizera. Na natjecanju je sudjelovalo 5 srednjih škola (Gospodarska škola Buje, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Obrtnička škola Opatija, strukovna škola Ogulin i naša škola). Ukupno se natjecalo 12 učenika. Natjecanje se sastojalo od pismenog dijela u kojem se provjeravalo teorijsko znanje i praktičnog dijela. Praktični dio imao je dva rada, ženski dio (s temama svečana- svadbena frizura te dnevna frizura) i muški dio (klasična muška frizura kare, šišanje i ulična moda).

Ostvareni su slijedeći rezultati:

u ženskoj frizuri  1. mjesto Anamarija Rendulić (Mioš-Karlovac)

                              2. mjesto Iva žužić (Mioš- Karlovac)

u muškoj frizuri  1. mjesto Valentina Tutek (Mioš- Karlovac)

                              2. mjesto Sara Omerčević (Gospodarska škola Buje)

Ove učenice plasirale su se na državno natjecanje koje će se održati u Velikoj Gorici 19.20.4.2018. Čestitamo njima i svim učenicima koji su sudjelovali u natjecanju kao i mentorici, str. uč. Davorki Sajevac.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 3. 2018. 12:14

ONLINE PLATFORMA MATHLETICS

I ove godine smo aktivirali online platformu Mathletics u svrhu sudjelovanja učenika u Svjetskom danu matematike, 6. i 7. ožujka, ovisno o vremenskoj zoni. Učenici građevinskih i arhitektonskih tehničara sada mogu u periodu 21.2.2018. – 18.3.2018. igrati matematičke igre i rješavati školske zadatke preko mobitela, tableta  ili osobnog računala, tako se natjecati  međusobno, ili s cijelim svijetom igrajući live igre, kao i osvajati diplome nakon savladanog određenog nivoa.

Dana 6.3.2018 u 11:00 bit će otključano natjecanje po našoj vremenskoj zoni. Prvih 20 igara bit će koncipirano tako da ih učenici mogu riješiti u roku od 20minuta, i na taj način, tj. točnošću svojih odgovora, skupljaju bodove za donaciju UNESCO-u, tj. školama koje nemaju uvjete za rad u Africi.

Sretno s rješavanjem!

Merima Arnaut, prof. matematike

Video možete pogledati ovdje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 2. 2018. 13:19

Brošura Hrvatskih željeznica o opasnosti od strujnog udara uz prugu Vijest ima dokument u privitku

Brošuru možete preuzeti na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 2. 2018. 09:56

Maškare u MIOŠ-u

Atmosferu s današnjeg izbora najbolje maske MIOŠ-a možete pogledati u našoj foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2018. 11:25

POPIS UČENIKA POZVANIH NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE KARLOVAČKE ŽUPANIJE IZ GEOGRAFIJE ZA SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Popis učenika

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2018. 10:48

Brošura za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Brošuru možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 10:46

Školsko natjecanje - graditeljstvo i geodezija

Školsko natjecanje učenika u sektoru graditeljstvo i geodezija održano je 31.siječnja 2018.

Naši učenici natjecali su se u 6 disciplina. Discipline za tehničare bile su: nosive konstrukcije, arhitektonske konstrukcije i AutoCAD . Učenici trogodišnjih zanimanja natjecali su se u disciplinama:  keramičar, monter suhe gradnje i soboslikar – ličilac.

Učenici koji su osvojili prva mjesta u svojim disciplinama te ostvarili pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju su: 
AutoCAD - Marinela Rakocija
Arhitektonske konstrukcije - Lora Pleskina
Nosive konstrukcije - Daniel Pleš
Keramičar - Patrik Mihalić
Monter suhe gradnje - Tomislav Jakšić
Soboslikar-ličilac - Denis Vukelić

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju, a najboljima među njima želimo puno uspjeha na Državnom natjecanju koje će se održati od 12. do 14. 4. 2018. godine u Varaždinu.

Fotografije s natjecanja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 2. 2018. 12:54

Školsko natjecanje - pekari

Dana 31. siječnja 2018. godine održano je Školsko natjecanje u Obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina u disciplini Pekar. Tema natjecanja bila je: Pecivo posebnih vrsta – pecivo sa sjemenkama.

Natjecali su se učenici 3.C razreda: Ivana Kovač, Marko Kovačić i Nikolina Goršić. Prvo mjesto osvojila je Ivana Kovač s 94 boda.
Čestitamo učenicima!

Fotografija s natjecanja možete pogledati u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 2. 2018. 11:01

ŽUPANIJSKO NATJECANJE SREDNJIH ŠKOLA U FUTSALU

Dana 24.1.2018. u Karlovcu održano je županijsko natjecanje srednjih škola u futsalu uz sudjelovanje 6 najboljih momčadi Karlovačke županije. Momčad naše škole osvojila je, treći put za redom, naslov prvaka Karlovačke županije pobijedivši u finalu momčad Obrtničke škole Ogulin s uvjerljivih 8-2.

Uz Denisa Vukelića koji je proglašen za najboljeg igrača turnira, za momčad naše škole nastupili su još: David Tonković, Jakov Ladika, Stjepan Prežgaj, Matija Jurčević, Karlo Pudina, Patrik Mihalić, Marko Ljevar, Ivan Jakovljević i Stjepan Gojak. Na putu do naslova pobijeđene su momčadi Srednje škole Slunj (10-1), te karlovačke Gimnazije (4-0).

Častitamo našim učenicima i njihovom mentoru profesoru Marku Samardžiji! Bravo!

Ovim trijumfom naša škola stekla je pravo nastupiti na međužupanijskom natjecanju u Gospiću 11. travnja., gdje će se boriti za ulazak među 6 najboljih momčadi u državi.

Fotografije s natjecanja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 1. 2018. 10:02

BEST IN ENGLISH - REZULTATI Vijest ima dokument u privitku

Stigli su rezultati natjecanja „Best in English“ održanog u studenom prošle godine. Sudjelovalo je 17 612 natjecatelja i 750 škola natjecatelja iz 29 zemalja. Naša škola se plasirala kao 662. a u tablici potražite svoje individualne rezultate.

Čestitamo svima na odličnim rezultatima! You made us proud! Ukupno natjecatelja: 17612

Plasman škole: 662. mjesto

Naši rezultati nalaze se u ovoj tablici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 1. 2018. 10:11

Božićni sajam u našoj školi!

Dana 18. prosinca 2017. godine u prostorijama naše škole održan je Božićni sajam na kojem su sudjelovali učenici svih razreda naše škole sa svojim razrednicima. Učenici su prodavali svoje radove: čestitke i Božićni nakit, a profesori kolače koje su sami ispekli. Sajam je humanitarnog karaktera, a cilj je bio prikupljanje novčanih sredstava za učenike slabijeg socioekonomskog statusa. Ponosni smo na naše učenike i profesore koji su ovom akcijom pokazali svoju kreativnost i altruizam. Slike možete pogledati u albumu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 12. 2017. 10:05

Učenici MIOŠ-a posjetili su izložbu Nikola Tesla - Mind from the Future

Učenici naše škole posjetili su 14. prosinca 2017. godine izložbu Nikola Tesla - Mind from the Future. Slike možete pogledati na Facebook stranici naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 12. 2017. 13:14

Večer matematike u MIOŠ-u!

Dana 07. prosinca 2017. godine u prostorijama naše škole održana je Večer matematike. Večer matematike organizirala je profesorica Merima Arnaut. Odazvalo se 75 učenika naše škole, a radionice je vodilo jedanaest profesora. Projekt Večeri matematike organizira Hrvatsko matematičko društvo pod pokroviteljstvom MZO-a. Učenici su se lijepo zabavljali i uz različite aktivnosti vidjeli zabavnu stranu matematike. Više o samom projektu možete pogledati na našoj Facebook stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 12. 2017. 13:36

Učenici MIOŠ-a testirali su svoje znanje engleskog jezika u međunarodnim vodama

Češki Institut za razvoj kompetencija organizirao je 30. studenog međunarodno natjecanje iz engleskog jezika pod nazivom „Best in English“ za učenike srednjih škola. Naši učenici imali su priliku rješavati testove razumijevanja na internetskoj stranici Instituta s kolegama diljem svijeta. Mi im od sveg srca čestitamo na hrabrosti i s nestrpljenjem očekujemo 15. prosinac kada će biti objavljeni službeni rezultati natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 12. 2017. 08:59

Rezultati međunarodnog natjecanja iz informatike i računalnog razmišljanja DABAR 2017

Objavljeni su rezultati međunarodnog natjecanja DABAR 2017. Od prijavljenih 3402 učenika srednjih škola Republike Hrvatske u kategoriji Giga Dabar trojica naših učenika su među prvih 10%. Čestitamo našim učenicima Ivanu Šašeku i Bruni Belčiću na osvojenoj desetoj poziciji i Jurici Palajsi na 29 poziciji! Ponosni smo na vas te vam želimo puno daljnjih uspjeha! 

Merima Arnaut, prof. matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 11. 2017. 12:29

Vještine za sutra - vrijednost i ljepota strukovnog obrazovanja

Jučer smo na Danima otvorenih vrata u sklopu projekta Vještine za sutra pokazali vrijednost i ljepotu strukovnog obrazovanja. U svemu tome pomogao nam je i gost iznenađenja Davor Gobac. Kako smo se zabavili u školi pokazujući svoje vještine pogledajte na sljedećim linkovima:

Facebook stranica MIOŠ-a

Dan strukovnih zanimanja u MIOŠ-u: Kaj kad nemaš onoga koji radi konkretno “Previše je menadžera i PR-a, nema više tko raditi”

Dan strukovnog obrazovanja u MIOŠ-u: Učenici su prezentirali aktivnosti koje provode tijekom čitave godine

Tjedan strukovnog obrazovanja u MIOŠ-u; Najsretniji je život kad radiš ono što voliš

Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 11. 2017. 11:17

Dan otvorenih vrata - Vještine za sutra Vijest ima dokument u privitku

U Mješovitoj industrijsko-obrtničkoj školi 22.11.2017., organiziramo aktivnosti od 12 do 14 sati pod nazivom 'Vještine za sutra'. Cilj aktivnosti je približiti strukovno obrazovanje kroz osvješćivanje važnosti i vrijednosti istog kod učenika i njihovih roditelja te odgojno-obrazovnih djelatnika. Želimo pokazati koje su dobrobiti strukovnog obrazovanja kroz različite aktivnosti: rad u školskom praktikumu, stilizacija brkova i brada – 'Brkati studeni', dokazi o karijeri, vizualno oslikavanje hodnika škole, emisija 'Kad narastem', izložba učeničkih radova. Mladima i njihovim roditeljima te odraslima koji donose odluke o obrazovanju želimo pokazati pozitivne strane strukovnog obrazovanja, primjere dobre prakse, izvrsnost naših učenika kao i ljepote strukovnih zanimanja.

Naši učenici, Filip i Sven, pozivaju Vas u MIOŠ! U nastavku pogledajte video najavu događaja, a više informacija doznajte na našoj Facebook stranici ili na Facebook stranici samog događaja:

Mješovita industrijsko-obrtnička škola

Vještine za sutra

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2017. 20:31

Terenska nastava iz matematike: Beč, Haus der Mathematic

Kuća matematike u Beču (Haus der Mathematic) nastala je 2001. na inicijativu tada sveučilišnog profesora Gerharda Lindbichlera u želji da se matematika prikaže na kreativan i zanimljiv način; opipljiv rukama. Prostor se nalazi u tri prostorije na Pedagoškoj akademiji u Beču, a vodiči su studenti i sam profesor Gerhard Lindbichler. Nastava u kući je interaktivna i zabavna. U hodniku akademije je postavljen štand na kojem su predstavljeni neki matematički trikovi. U jednoj prostoriji su matematičke slagalice i igre,a u drugoj povijest matematike.

Učenici 2.g, 2.h, 3.b, 3.d, 3.g, 3.h i 4.h bili su u posjetu Haus der Mathematic u Beču i tamo proveli kreativna dva sata rješavajući matematičke zadatke. Učenicima se svidio boravak što se vidi iz priloženih slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2017. 19:31

Župan Karlovačke županije Damir Jelić posjetio je našu školu sa svojim zamjenicama i pročelnicima

U petak, 2. studenog 2017. godine, župan Karlovačke županije Damir Jelić u pratnji delegacije, sa svojim zamjenicama i pročelnicima upravnih odjela posjetio je našu školu u okviru plana obilazaka općina i gradova te ustanova i tvrtki kojima je Karlovačka županija osnivač. Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2017. 10:35

Predstavili smo našu školu na Sajmu poslova

Učenici naše škole i ove su godine u pratnji profesora predstavili našu školu na Sajmu poslova. Slike možete pogledati u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2017. 09:34

Frizeri u emisiji "Kad narastem"

Na red u emisiju "Kad narastem" došli su i naši frizeri. Emisiju možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 11. 2017. 08:15

Posjetili smo Politehničku školu u Subotici

Učenici 4.H razreda, Filip Dejanović i Sven Prpić bili su u pratnji ravnateljice u posjetu Politehničkoj školi u Subotici od kojih smo dobili poziv zajedno s učenicima i nastavnicima Obrtničke i tehničke škole iz Dubrovnika. Jedanaest učenika arhitektonskih tehničara, tri nastavnika i ravnatelj Obrtničke i tehničke škole došli su po nas u Karlovac te smo zajedno putovali do Subotice. Projekt je financirala Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Subotica, KUD Bunjevačkih Hrvata "Matija Gubec" iz Tavankuta, Politehnička škola iz Subotice. Bili smo smješteni na salašu Balažević u Tavankutu. Bila su to četiri nezaboravna dana ispunjena srdačnošću, ljubaznošću i prijateljstvom domaćina  koji su nam pokazala najbolje od Subotice. Sklopljena su nova prijateljstva i suradnja će se sigurno nastaviti.

Fotografije s našeg puta možete pogledati u albumu.

Snježana Erdeljac, ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 10. 2017. 14:36

Film o zanimanju kozmetičar

Film o zanimanju kozmetičar možete pogledati OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2017. 10:40

Naši pedikeri u emisiji "Kad narastem"

Ovog puta u emisiji "Kad narastem" na Tv 4 Rijeke predstavljeno je zanimanje pediker te su u emisiji ponovno sudjelovali učenici naše škole, njihovi mentori te poslodavci. Emisiju možete pogledati na Youtube kanalu Trend medija ili na sljedećem linku: 
PEDIKERI

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2017. 09:28
» Arhiva naših vijesti    
 


vijesti

Međužupanijsko stručno vijeće iz područja građevinarstva - Edukacija ALLPLAN 09. i 10. siječanj 2019.

Izvještaj možete pročitati na ovom linku,  a slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 1. 2019. 07:41

CROSSOVER projekt - Otvoren kreativni natječaj „EU2ME“ za mlade

Hrvatska zajednica županija raspisala je kreativni natječaj „EU2ME“ s ciljem poticanja mladih na promišljanje o političkoj odgovornosti i pripadnosti Europskoj uniji. Na natječaj koji traje do 21. siječnja 2019. godine mogu se prijaviti mladi od 16 do 30 godina koji imaju prebivalište na području Europske unije. Ovaj se natječaj organizira u sklopu velikog EU projekta CROSSOVER kojim se želi potaknuti interes mladih za participacijom u političkom i javnom životu, kao i povećati stopu izlaznosti mladih na izbore za Europski parlament 2019. godine. Za sudjelovanje na natječaju potrebno je poslati fotografije, videe ili literarne sastavke kojima se promišlja o pozitivnim aspektima članstva u Europskoj uniji. Odnosno, uradci bi trebali odgovoriti na neka od sljedećih pitanja: Što je to Europska unija? Što Europska unija čini za mene? Gdje vidim budućnost Europske unije? Zašto su mladima važni izbori za Europski parlament? Koji su potencijalni izazovi Europske unije? Što danas znači biti mladi Europljanin? Zašto je moj glas bitan? Radove je potrebno poslati na e-mail: tajnistvo@hrvzz.hr, a po završetku natječaja će stručni žiri odlučiti o najboljim uradcima u trima kategorijama „Najbolja fotografija“, „Najbolji video uradak“ i „Najbolji sastavak“. Nagrada za prvo mjesto u svakoj od triju kategorija je GoPro Hero 7 white kamera, dok će za drugo i treće mjesto biti uručen poklon paket Hrvatske zajednice županija. Više o uvjetima natječaja možete saznati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 1. 2019. 10:03

Izložba fotografija „Objektivom kroz psihu“ u galeriji Zilik- čestitke učenicama

U četvrtak, 13. prosinca 2018.g. otvorena je izložba „Objektivom kroz psihu“ u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Organizatori fotonatječaja i izložbe su Integrativni centar mentalnog zdravlja i Savjet mladih Grada Karlovca.  Autori fotografija su učenici srednjih škola Karlovačke županije, a od 12 autora predstavljenih na izložbi, 3 su učenice naše škole zanimanja fotograf: Katja Bosnić (2.B), Danijela Brletić (3.B) i Ana Maria Ravlić (2.B).  Autorici Katji Bosnić uručena je 2. nagrada  za fotografiju   „Bolest modernog doba“ te joj još jednom čestitamo na uspjehu.  

Fotografije naših autorica pogledajte u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 12. 2018. 14:18

Malonogometašice MIOŠ-a idu na Državno prvenstvo!

Dana 12. prosinca 2018. godine u Karlovcu je održano Županijsko natjecanje srednjih škola za djevojke na kojem su nastupile i učenice naše škole pod vodstvom prof. Marka Samardžije. Najprije su u grupi pobijedile ekipu Turističko ugostiteljske škole Karlovac 3-0, potom su bile bolje od Gimnazije Karlovac 1-0, da bi u finalu dominirale cijelu utakmicu protiv djevojaka iz Medicinske škole Karlovac i pobijedile rezultatom 5-0. Time su po prvi put postale prvakinje Karlovačke županije i stekle pravo nastupa na Državnom prvenstvu u Poreču koje će se održavati od 30. travnja do 2. svibnja 2019. godine. Za našu školu su nastupile: Bedeničić, Hofman, Vratarić, Vitolić, Pavlić, Dimač, Marinić, Amon, Desović, Špoljarić i Stijepić. Slike s Županijskog natjecanja možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 12. 2018. 10:23

Talijansko iskustvo s mobilnosti Vijest ima dokument u privitku

Intervju s učenicama koje su bile na stručnoj praksi Erasmus+ projekta možete pročitati ovdje. 

Slike s mobilnosti možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 12. 2018. 10:41

Pedikeri i kozmetičari u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u sklopu akcije "3u1 volonterKa"

Povodom završne akcije "3u1 volonterKa" snage su ujedinili naši pedikeri i kozmetičari 11.12.2018. u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži. Ovoga puta naše vrijedne učenike i nove korisnike njihovih usluga popratili su i mediji. U albumu možete pogledati fotografije s ovog divnog druženja na kojem smo svi uživali.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 12. 2018. 08:59

Zimska škola informatike od 27.12.2018. do 12.1.2019. godine Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi poziv, pismo učenicima, program i tablica za prijavu na radionice zimske škole informatike. Prilozi su dostupni ovdje.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2018. 12:45

Suradnja MIOŠ-a i Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac

U veselom predblagdanskom ozračju, kroz korisnu projektnu aktivnost estetskog uređenja frizura družili su se učenici MIOŠ-a, frizerskog smjera i učenici Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac. Voditeljica ovog projekta je Darinka Petković, prof. def. Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 12. 2018. 12:31

Terenska nastava iz matematike i fizike Haus der Mathematik i Techniches museum Wien

I ove godine učenici naše škole imali su priliku posjetiti kuću matematike u Beču, a novost je fantastični Tehnički muzej također smješten u Beču.

Učenici 2.h, 2.b, 2.e i 1.b posjetili su kuću matematike, a učenici 4.g, 4.h, 3.h, 3.e i 3.a Tehnički muzej. Učenici su proveli dva kreativna sata na obje destinacije i time upoznali drugu, kreativnu stranu matematike, kao i kreativnu primjenu fizike u svakodnevnom životu.

Nakon Beča učenici su smješteni u prekrasnoj Bratislavi iz koje smo se drugi dan svi sretno vratili u naš Karlovac.

Učenicima se svidio boravak što se vidi iz priloženih slika koje možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2018. 12:02

Suradnja naše škole s Pjevačkim zborom Zora povodom Dana otvorenih vrata

U utorak, 27. studenog 2018. godine, učenici 3.E razreda koji se školuju za zanimanje frizer te učenici 1.C koji se školuju za zanimanje kozmetičar su u pratnji stručnih učiteljica Davorke Sajevac, Renate Stavljenić i Marine Drakulić izrađivale frizure članicama Pjevačkog zbora Zora iz Karlovca te ih šminkale. Šimnka i frizure jako su lijepe te su učenice i njihove mentorice pokazale entuzijazam i kreativnost u izradi. Slike možete pogledati u albumu. Ponosni smo na naše učenice!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2018. 11:27

Povodom Dana otvorenih vrata posjetili smo članove udruge Rajska ptica

Učenice 3.C razreda zanimanja Pekar su u pratnji nastavnice Vlatke Palatinuš posjetile članove Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Karlovačke županije Rajska ptica na Danima otvorenih vrata. U sklopu radionice samostalnog življenja s članovima udruge izrađivali smo pogačice i božićne kekse. Druženje je proteklo u ugodnoj i veseloj atmosferi i suradnju ćemo zasigurno nastaviti. Slike možete pogledati u albumu.

Vlatka Palatinuš, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2018. 09:58

DABAR 2018 - čestitke našim učenicima Karlu Biličiću i Mateu Magliću!

Čestitke našim učenicima Karlu Biličiću iz 4.g razreda i Mateu Magliću iz 2.h razreda na uspjehu na natjecanju Dabar 2018 koji su se u konkurenciji od 3859 učenika srednjih škola u Hrvatskoj, plasirali među prvih 10%.
Ponosni smo na vas!!!
Svim učenicima naše škole zahvaljujemo na sudjelovanju!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 11. 2018. 10:47

3U1 VOLONTERKA

Nakon predivnog druženja naših kozmetičara i korisnika Centra za pružanje usluga u zajednici, u njihovoj dislociranoj jedinici Karlovac ponovno smo se vratili u Dom Sv. Antun. Danas su svoje usluge štićenicima Doma pružili pedikeri. Naši učenici kroz ove akcije uče prihvaćati različitosti, podizati kvalitetu življenja svojim uslugama, razvijaju međugeneracijsku solidarnost. Akcija ih, također, potiče na aktivizam i dobrotvorni rad, te na stjecanje vještina i znanja potrebnih za stvaranje tolerantnije škole i zajednice općenito. U galeriji možete pogledati kako je proteklo naše druženje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 11. 2018. 13:11

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalstva DABAR 2018

U našoj školi je po treći put održano međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar u razdoblju od 12. studenog 2018. do 16. studenog 2018. godine.

Na natjecanju je sudjelovalo 36 učenika, što je više nego prethodne godine.
 
Hvala svim učenicima na sudjelovanju! Uspješno ste riješili test, ukupni će se rezultati znati ubrzo, te se nadamo da su neki od naših učenika među najboljima.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 11. 2018. 11:58

Dan otvorenih vrata - Vještine za sutra

Prošlog tjedna povodom Tjedna strukovnog obrazovanja u školi smo imali Dan otvorenih vrata – 'Vještine za sutra', tijekom kojih smo pokazali kroz radionice i praktikume što se krije iz zanimanja naše škole. Kako smo se zabavili te što su otkrili osnovnoškolci pogledajte na sljedećim linkovima te u galeriji:

https://www.facebook.com/Mje%C5%A1ovita-industrijsko-obrtni%C4%8Dka-%C5%A1kola-241265389644639/

 

http://www.xn--karlovaki-rfb.hr/karlovac/dani-otvorenih-vrata-u-mjesovito-industrijsko-obrtnickoj-skoli

 

https://trend.com.hr/2018/11/06/dan-otvorenih-vrata-u-mios-u/

 

http://kaportal.rtl.hr/vjestine-za-sutra-u-utorak-dan-otvorenih-vrata-mjesovite-industrijsko-obrtnicke-skole-uz-zanimljive-aktivnosti-za-sve-posjetitelje/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 11. 2018. 09:45

Naši učenici sretno stigli u Padovu

Učenici naše škole, frizeri i kozmetičari koji sudjeluju u Erasmus+ projektu mobilnosti "Nova iskustva=bolja zapošljivost", sretno su stigli u Padovu, gdje će u frizerskim i kozmetičkim salonima biti na dvotjednoj stručnoj praksi. Vjerujemo da će naučiti puno novih stvari.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2018. 11:47

Slika Karlovca kroz rijeke i utvrde - Subotica u Karlovcu

U razdoblju od 11. do 13. listopada 2018. Mješovita industrijsko-obrtnička škola bila je domaćin susreta 'Slika Karlovca kroz rijeke i utvrde', odnosno 'Subotica u Karlovcu vol.2'. Projekt suradnje Mješovito industrijsko-obrtničke škole i Politehničke škole iz Subotice traje već četvrtu godinu zaredom. Ovaj put 14 učenika, smjer arhitektonski i fotografski tehničar, iz Politehničke škole u pratnji 3 nastavnika posjetilo je Mješovito industrijsko-obrtničku školu s ciljem nastavka i unaprjeđenja uspostavljene suradnje.

I ove godine projekt je financiran temeljem Natječaja za potporu međunarodnoj suradnji  osnovnih i srednjih škola sa školama iz europskih zemalja koje ne sudjeluju u EU programima za obrazovanje i osposobljavanje i za suradnju sa školama i drugim ustanovama koje provode obrazovanje pripadnika hrvatske manjine u inozemstvu u školskoj godini 2018./2019.

Druženje smo započeli uvodnim riječima ravnateljice Mješovito industrijsko-obrtničke škole Snježane Erdeljac i ravnatelja Politehničke škole Ise Planića, kao i predstavljanjem učenika i škola. Ostatak dana smo proveli u razgledavanju stare jezgre grada Karlovca – Zvijezde. Kroz arhitektonske i povijesne zanimljivosti Zvijezde provela nas je naša profesorica povijesti Ivona Drašković. Sljedećeg dana smo se uputili u razgled Duga Rese i to s posebnim naglaskom na industrijsku gradnju s prijelaza 19. stoljeća – Kasar, Inzel te Mala hidroelektrana Pamučne industrije. Vozeći se od rijeke Mrežnice došli smo do rijeke Dobre te starog grada Novigrada. Nakon upoznavanja povijesnog značenja te arhitektonske gradnje starog grada uputili smo se do grada Ozlja. Gradonačelnica Ozlja gđa. Gordana Lipšinić pripremila nam je topli doček s par riječi o gradu te uputila na razgled starog grada Ozlja. U starom gradu Ozlju posjetili smo i Zavičajni muzej, a na Kupi razgledali i hidroelektranu – Munjaru. U Ozlju nam je bilo lijepo pa smo se odlučili zadržati posjetivši Etno selo Trg. Edukativnu brošuru, koja je pratila današnji dan izradila je Kristina Krajačić Hodak, inženjer arhitekture, isto tako uputila nas je u najvažnije informacije o pojedinim zdanjima toga dana. Dan nam je bio ispunjen, ali nismo bili umorni, još uvijek smo imali snage za večernje druženje. Aktivnosti za sljedeći dan pripremili su Ivana Barić, školska psihologinja i Juraj Dijanežević, inženjer arhitekture. Rano ujutro krenuli smo put Zagreba, u Muzej iluzija. Svi smo se dobro zabavili uz iluzije, optičke varke te mozgalice. Nakon muzeja, profesor Dijanežević proveo nas je kroz Lenucijevu potkovu, za koju je također izradio edukativnu brošuru. Lenucijeva potkova predstavlja velebno izdanje arhitekture i parkova grada Zagreba. Kako bi druženju sada stavili točku na i, otišli smo svi skupa na zajedničku kavu.

Ovogodišnje druženje Subotice i Karlovca time je završilo. Oprostili smo se od naših gostiju, ali nadamo se samo dogodine.

Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2018. 11:30

3u1 volonterKa

Naša građanska akcija "3u1 volonterKa" zahuktava se. Nakon odličnog obavljenog posla budućih frizera u Domu Sv. Antun, mlade kozmetičarke posjetile su korisnike Centra za pružanje usluga u zajednici, u njihovoj dislociranoj jedinici Karlovac. Povrh trosatnog druženja s korisnika i učenica, razmjenjivanja iskustava, razbijanja predrasuda i razvijanja empatije, naše učenice pružile su korisnicima i svoje kozmetičarske usluge, prvenstveno masažu u vidu volontiranja.

Kako nam je bilo na akciji možete pogledati u galeriji, a mi se veselimo sljedećem susretu naših pedikera i korisnika Centra.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 10. 2018. 12:31

Natječaj za dodjelu stipendija – Fond za stipendiranje Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2018. 10:44

Dani kruha

Pogledajte galeriju naših učenika fotografa povodom obilježavanja Dana kruha u našoj školi. Sve pekarske uratke s fotografija izradili su učenici pekari u školskom praktikumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 10. 2018. 08:27

Grad Karlovac - natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo učenike da je Grad Karlovac objavio natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima srednjih škola s područja grada Karlovca za školsku godinu 2018./2019. na web stranici www.karlovac.hr

U privitku se nalazi tekst natječaja i pripadajući obrasci.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 10. 2018. 09:46

Grad Duga Resa - Natječaj za dodjelu stipendija učenicima koji se školuju za deficitarno zanimanje Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2018. 11:30

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA UČENICIMA NA PODRUČJU KARLOVAČKE ŽUPANIJE Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 9. 2018. 09:12

Vremenik obrane završnog rada Vijest ima dokument u privitku

Vremenik izrade i obrane završnog rada dostupan je ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2018. 09:21

Pomoćnički ispit u jesenskom roku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 10. 2018. 13:35

Poziv profesorima za uključivanje u projekt Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 9. 2018. 09:27

Poziv za sudjelovanje u projektu „Building professional future 1“ Vijest ima dokument u privitku

Pozivamo učenike 3. G i H i 4. G i H razreda (građevinski i arhitektonski tehničari) da se prijave za sudjelovanje u projektu. Stručna praksa će se održati od 08.01.2019. do 08.02.2019. godine u Španjolskoj u gradu Zaragozi u suradnji s Udrugom Mundus. Troškovi puta, smještaja i stručne prakse osigurani su iz projekta. Detalje vezane uz prijavu možete vidjeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 9. 2018. 13:44

Važna obavijest! Objavljen je Otvoreni javni poziv za Projekt "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" za 2018. godinu! Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 9. 2018. 09:53

ERASMUS+

Popis i bodovna lista odabranih učenika za sudjelovanje na mobilnosti u sklopu projekta ERASMUS+ (NOVA ISKUSTVA=BOLJA ZAPOŠLJIVOST) nalaze se na oglasnoj ploči škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 7. 2018. 12:48

Svečana podjela završnih svjedodžbi

U galeriji možete pogledati fotografije s jučerašnje svečane podjele završnih svjedodžbi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 7. 2018. 09:00

Svečana podjela završnih svjedodžbi

Pozivamo sve naše maturante i njihove roditelje na svečanu podjelu završnih svjedodžbi koja će se održati u ponedjeljak, 2. srpnja, u 12 sati u Gradskom kazalištu "Zorin dom".

Veselimo se Vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 6. 2018. 20:55

Multimedijalna e-razglednica na HRT 4

Na sljedećoj poveznici nalazi se prilog o e-razglednici koja je proizvod suradnje Mioš-a i Glazbene škole Karlovac na projektu Ministarstva turizma "Karlovac kroz glazbu i sliku" (25. do 27. minuta dnevnika):
https://hrti.hrt.hr/video/show/4853468/regionalni-dnevnik-28-lipnja-2018

Ujedno, u galeriji pogledajte i fotografije sa samog HarmoniKA festivala na kojem je razglednica nastala.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 6. 2018. 11:28

AMPEU / Eurodesk - Discover EU inicijativa Europske unije

Agencija za mobilnost i programe EU i Eurodesk Hrvatska pozivaju te da ovog ljeta otkriješ Europu!

Sudjeluj u kvizu DiscoverEU i osvoji putovanje Europom, putuj samostalno ili s prijateljima, upoznaj europsku baštinu, ljude i kulturu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 6. 2018. 13:09

130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu

Pogledajte video o Svečanoj akademiji i izložbi održanoj u Zorin domu 7.6.2018. godine povodom obilježavanja „130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu“!

https://www.youtube.com/watch?v=gCvL49o6wVU&feature=youtu.be

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 6. 2018. 11:39

Mješovita industrijsko-obrtnička škola bila je organizator obilježavanja „130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu“

Obilježavanje tako velikog i značajnog jubileja popraćeno je kroz više aktivnosti. Centralna svečanost bila je Svečana akademija održana u Zorin domu  7.6.2018. godine u 14 sati.  

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali, pogotovo  dr.sc. Vesni Hajsan Dolinar, zamjenici Župana  i mr.sc. Mireli Lekić iz Hrvatske obrtničke komore koje su nam se obratile prigodnim riječima. Hrvatska obrtnička komora uručila nam je Povelju za izniman doprinos razvoju strukovnog obrazovanja.

U programu su sudjelovali naši učenici, profesori i Prvo pjevačko društvo „Zora“ kojima se od srca zahvaljujemo na odlično odrađenom nastupu.

Dio programa obilježavanja jubileja bila je izložba plakata koji prikazuju povijesni prikaz školovanja obrtnika. Na izradi plakata sudjelovali su Tatjana Protulipac, dipl.ing.građ., Igor Cikuša, akad.slikar grafičar, Darija Žakula, dipl.ing.graf.teh. i Kristina Krajačić Hodak, mag.ing.arh.

Hrvatski školski muzej ustupio nam je izložbu „Povijest strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj“  koja je bila postavljena u pobočnoj dvorani  Zorin doma.

Dio obilježavanja jubileja bilo je i izdavanje publikacije „130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu“. Autori publikacije su dr.sc. Ivana Anić, Dragica Gašpar, prof., Slavica Rade, upr.pravnik i Snježana Erdeljac, dipl.ing. Za pisanje ove publikacije korištena je arhivska građa iz Gradskog arhiva, zavičajna zbirka Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, stare matične knjige i drugi izvori. Fotografije su iz privatnih zbirki, a neke nam je ustupio Dinko Neskusil.

Zahvaljujemo Karlovačkoj županiji, Hrvatskoj obrtničkoj komori, Obrtničkoj komori Karlovačke županije, Hrvatskoj gospodarskoj komori u Karlovačkoj županiji, Heineken Hrvatska d.o.o. koji su svojim donacijama i sponzorstvom  pomogli u realizaciji obljetnice.

Tekst o obljetnici "130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu" možete pročitati ovdje. Slike možete pogledati u albumu.

Hvala svima na uloženom trudu, bilo je prekrasno!

Snježana Erdeljac, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 6. 2018. 13:00

VELIKO NAM JE ZADOVOLJSTVO I ČAST POZVATI VAS NA SVEČANU AKADEMIJU!

Svečana akademija održati će se u četvrtak, 7. lipnja, u 14 sati, u Gradskom kazalištu "Zorin dom". Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2018. 08:53

Učenici naše škole bili su 14. i 15. svibnja na Državnom natjecanju u Splitu

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2018. 11:02

Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca

Glazbena škola Karlovac organizirala je 5.svibnja u Domu Oružanih snaga "Zrinski" 3. HarmoniKA festival, a sudjelovalo je više od 180 učenika. Svi posjetitelji i izvođači programa bili su sudionici u realizaciji prve e-razglednice grada Karlovca. Posjetiteljima su podijeljene tiskane retro razglednice koje su osmislili učenici fotografije Mješovite industrijsko – obrtničke škole.

Na poveznici možete pogledati e-razglednicu grada Karlovca.

https://www.youtube.com/watch?v=dxATepPybxg

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 5. 2018. 11:33

Video o našem sportašu Ivanu Jakovljeviću

Video o našem učeniku koji se uspješno bavi atletikom i na kojeg smo iznimno ponosni nalazi se na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 5. 2018. 12:16

SHAPING FUTURES 2018 HRVATSKA Vijest ima dokument u privitku

Prijavi se na Shaping Futures 2018. Educiraj se i pronađi posao! Schwarzkopf Professional daje priliku upravo TEBI, maturantu srednje frizerske škole, da usavršiš svoja znanja i vještine i lakše pronađeš posao. 

Projekt Shaping futures 2018, dvotjedni edukacijski program na kojem imaš priliku učiti od najboljih edukatora iz regije o osnovnim frizerskim vještinama, tehnikama šišanja, friziranju, tehnikama bojanja itd. 

U 2014. educirali smo 20 učenika kroz tjedan dana, a prethodne tri godine (2015., 2016. i 2017.) 20 učenika kroz dva tjedna. Osigurali smo materijale, pribor, prijevoz i hranu i učenicima podarili neprocjenjivo iskustvo, a 95% njih dobili su i posao.

Edukacija će biti u prostoru ASK Akademije Zagreb, Tuškanova 37, od 26. lipnja do 7. srpnja 2018. Svi troškovi pokriveni. 

Obazac za prijavu i letak možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 11:39

Županijsko prvenstvo u momčadskoj atletici

Dana 24. travnja održano je Županijsko prvenstvo u momčadskoj atletici. Čestitamo ekipi MIOŠ-a, koja je osvojila prvo mjesto te time stekla pravo nastupa na Državnom prvenstvu u Splitu. U ukupnom poretku MIOŠ je s 20 bodova prvi, ispred Gimnazije i Tehničke škole, sa sljedećim rezultatima: Lovro Mejašić na 100 m – 3. mjesto, Filip Dejanović na 400 m – 3. mjesto, Marko Ljevar na 800 m – 1. mjesto, Bruno Belčić na 1500 m – 1. mjesto, Ivan Jakovljević skok u vis -1. mjesto, Dominik Ribić skok u dalj – 2. mjesto, Luka Gržan bacanje kugle 3. mjesto, štafetu su trčali Gržan Filip, Prežgaj Stjepan, Mejasić Lovro i Jakovljević Ivan – 1. mjesto. U Split 9. i 10. svibnja idu Mejašić, Jakovljević, Prežgaj, Gržan, Belčić, Ribić, Ljevar, Dejanović i Radović. Čestitamo profesoru Marku Samardžiji! Sretno! Slike s natjecanja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 11:25

Državno natjecanje učenica i učenika srednjih škola RH u obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina – disciplina Pekar

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Prehrambeno-tehnološke škole u Zagrebu, 19. i 20. travnja 2018. godine održano je natjecanje učenika srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnog sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina u dvjema disciplinama: Nutri-vita i Pekar.

Našu je školu predstavljala učenica Ivana Kovač uz mentoricu Vlatku Palatinuš u disciplini Pekar.

Natjecanje se sastojalo od Power Point prezentacije na temu Nutritivna vrijednost hrane, pisane pripreme za praktični zadatak (receptura i stručni račun) i praktičnog zadatka na teme: Grisini i Pecivo sa suhim voćem.      

Ivana Kovač osvojila je 3. mjesto. Iskrene čestitke!

Vlatka Palatinuš, dipl.ing.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 4. 2018. 10:33

Novi EU-projekt mobilnosti učenika! Vijest ima dokument u privitku

Obavijest o novom projektu mobilnosti možete pročitati u Pozivu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2018. 09:24

Ususret 3. HarmoniKA festivalu

Pridružite nam se na 3. HarmoniKA festivalu u stvaranju e-razglednice koja je prepoznata kao suvenir koji nedostaje u turističkoj ponudi grada Karlovca! Subota, 5.5.2018., od 10.30 do 12.30h, GLAZBENI PAVILJON!
 
U želji da što bolje predstave grad Karlovac kao grad bogate glazbene ponude, djelatnici Glazbene škole Karlovac u suradnji s Mješovitom industrijsko-obrtničkom školom Karlovac odlučili su kroz projekt „Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca“ na inovativan način unaprijediti i predstaviti kulturne glazbene festivale Glazbene škole Karlovac te će se uoči Svjetskog dana harmonike održati 3. HarmoniKA festival.
 
Promotivni video možete pogledati ovdje.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 4. 2018. 12:59

Državno natjecanje učenika/ca iz obrazovnog Sektora graditeljstvo i geodezija u znanjima i vještinama građenja

Od 12. do 14. travnja 2018. godine u Varaždinu se održavalo Državno natjecanje učenika/ca iz obrazovnog Sektora graditeljstvo i geodezija u znanjima i vještinama građenja. Našu školu predstavljali su sljedeći učenici:

Denis Vukelić – disciplina soboslikar-ličilac – mentor Igor Cikuša

Daniel Pleš – disciplina nosive konstrukcije-građevna mehanika – mentor Marija Pogačić

Tomislav Jakšić – disciplina monter suhe gradnje - mentor Davorka Eminović

Patrik Mihalić – disciplina keramičar–oblagač – mentor Zdravko Starešina

Lora Pleskina – disciplina arhitektonske konstrukcije – mentor Juraj Dijanežević

Marinela Rakocija – disciplina AutoCAD – mentor Tatjana Protulipac

Svi su učenici pokazali vrlo dobro znanje i vještine u svojoj struci te se visoko plasirali među natjecateljima. Čestitke učenicima i njihovim mentorima!

Posebne čestitke učeniku Tomislavu Jakšiću na osvojenom 2. mjestu!

Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 4. 2018. 09:59

3. HarmoniKA festival

Povodom obilježavanja Svjetskog dana harmonike, 5.5. u 11h, održati će se koncert harmonikaških orkestara u svrhu obogaćivanja turističke ponude, populariziranja glazbe i educiranja glazbene publike!

Projekt „Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca“ Glazbene škole Karlovac u partnerstvu s Mješovitom industrijsko-obrtničkom školom Karlovac dobio je potporu Ministarstva turizma RH kroz javni poziv srednjim strukovnim i umjetničkim školama u turizmu u 2018. godini – PROMOCIJA I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA ZA TURIZAM 2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 4. 2018. 12:40

Bili smo na Studijskom putovanju u Münchenu

U organizaciji Grada Karlovca, Karlovačke županije i Obrtničke komore Karlovačke županije trinaest učenika naše škole, osam nastavnika stručnih predmeta i ravnateljica bili su na studijskom putovanju u Münchenu u Njemačkoj. Putovanje je trajalo od 11. do 13. ožujka 2018. godine. Na studijskom putovanju su osim naše škole bile i druge škole s područja Županije u kojima se djeca školuju za obrtnička zanimanja. Posjetili smo Obrazovni centar koji je zapravo Centar izvrsnosti za nekoliko područja rada Bildungszentrum München und die Akademie für Gestaltung ind Design. U njemu se osim srednjoškolske nastave odvija i majstorska škola. Vidjeli smo najmodernije opremljene praktikume.

Nakon toga posjetili smo Obrtnički sajam u Münchenu koji je najveći sajam obrtništva u Europi. Osim službenih posjeta imali smo i organiziran turistički posjet centru grada i slobodno vrijeme za potpuni doživljaj grada.

Zahvaljujemo sponzorima što su nam omogućili prekrasna i edukativna tri dana.

Slike studijskog putovanja možete pogledati ovdje.

Snježana Erdeljac, ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 3. 2018. 11:10

JAVNI POZIV ZA ISTICANJE KANDIDATURA ZA ČLANOVE I ZAMJENIKE ČLANOVA SAVJETA MLADIH KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Javni poziv je dostupan na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 3. 2018. 10:44

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA FRIZERA Vijest ima dokument u privitku

U srijedu, 7.3.2018., naša škola bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja učenika frizera. Na natjecanju je sudjelovalo 5 srednjih škola (Gospodarska škola Buje, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Obrtnička škola Opatija, strukovna škola Ogulin i naša škola). Ukupno se natjecalo 12 učenika. Natjecanje se sastojalo od pismenog dijela u kojem se provjeravalo teorijsko znanje i praktičnog dijela. Praktični dio imao je dva rada, ženski dio (s temama svečana- svadbena frizura te dnevna frizura) i muški dio (klasična muška frizura kare, šišanje i ulična moda).

Ostvareni su slijedeći rezultati:

u ženskoj frizuri  1. mjesto Anamarija Rendulić (Mioš-Karlovac)

                              2. mjesto Iva žužić (Mioš- Karlovac)

u muškoj frizuri  1. mjesto Valentina Tutek (Mioš- Karlovac)

                              2. mjesto Sara Omerčević (Gospodarska škola Buje)

Ove učenice plasirale su se na državno natjecanje koje će se održati u Velikoj Gorici 19.20.4.2018. Čestitamo njima i svim učenicima koji su sudjelovali u natjecanju kao i mentorici, str. uč. Davorki Sajevac.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 3. 2018. 12:14

ONLINE PLATFORMA MATHLETICS

I ove godine smo aktivirali online platformu Mathletics u svrhu sudjelovanja učenika u Svjetskom danu matematike, 6. i 7. ožujka, ovisno o vremenskoj zoni. Učenici građevinskih i arhitektonskih tehničara sada mogu u periodu 21.2.2018. – 18.3.2018. igrati matematičke igre i rješavati školske zadatke preko mobitela, tableta  ili osobnog računala, tako se natjecati  međusobno, ili s cijelim svijetom igrajući live igre, kao i osvajati diplome nakon savladanog određenog nivoa.

Dana 6.3.2018 u 11:00 bit će otključano natjecanje po našoj vremenskoj zoni. Prvih 20 igara bit će koncipirano tako da ih učenici mogu riješiti u roku od 20minuta, i na taj način, tj. točnošću svojih odgovora, skupljaju bodove za donaciju UNESCO-u, tj. školama koje nemaju uvjete za rad u Africi.

Sretno s rješavanjem!

Merima Arnaut, prof. matematike

Video možete pogledati ovdje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 2. 2018. 13:19

Brošura Hrvatskih željeznica o opasnosti od strujnog udara uz prugu Vijest ima dokument u privitku

Brošuru možete preuzeti na ovom linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 2. 2018. 09:56

Maškare u MIOŠ-u

Atmosferu s današnjeg izbora najbolje maske MIOŠ-a možete pogledati u našoj foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2018. 11:25

POPIS UČENIKA POZVANIH NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE KARLOVAČKE ŽUPANIJE IZ GEOGRAFIJE ZA SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Popis učenika

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2018. 10:48

Brošura za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Brošuru možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 10:46

Školsko natjecanje - graditeljstvo i geodezija

Školsko natjecanje učenika u sektoru graditeljstvo i geodezija održano je 31.siječnja 2018.

Naši učenici natjecali su se u 6 disciplina. Discipline za tehničare bile su: nosive konstrukcije, arhitektonske konstrukcije i AutoCAD . Učenici trogodišnjih zanimanja natjecali su se u disciplinama:  keramičar, monter suhe gradnje i soboslikar – ličilac.

Učenici koji su osvojili prva mjesta u svojim disciplinama te ostvarili pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju su: 
AutoCAD - Marinela Rakocija
Arhitektonske konstrukcije - Lora Pleskina
Nosive konstrukcije - Daniel Pleš
Keramičar - Patrik Mihalić
Monter suhe gradnje - Tomislav Jakšić
Soboslikar-ličilac - Denis Vukelić

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju, a najboljima među njima želimo puno uspjeha na Državnom natjecanju koje će se održati od 12. do 14. 4. 2018. godine u Varaždinu.

Fotografije s natjecanja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 2. 2018. 12:54

Školsko natjecanje - pekari

Dana 31. siječnja 2018. godine održano je Školsko natjecanje u Obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina u disciplini Pekar. Tema natjecanja bila je: Pecivo posebnih vrsta – pecivo sa sjemenkama.

Natjecali su se učenici 3.C razreda: Ivana Kovač, Marko Kovačić i Nikolina Goršić. Prvo mjesto osvojila je Ivana Kovač s 94 boda.
Čestitamo učenicima!

Fotografija s natjecanja možete pogledati u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 2. 2018. 11:01

ŽUPANIJSKO NATJECANJE SREDNJIH ŠKOLA U FUTSALU

Dana 24.1.2018. u Karlovcu održano je županijsko natjecanje srednjih škola u futsalu uz sudjelovanje 6 najboljih momčadi Karlovačke županije. Momčad naše škole osvojila je, treći put za redom, naslov prvaka Karlovačke županije pobijedivši u finalu momčad Obrtničke škole Ogulin s uvjerljivih 8-2.

Uz Denisa Vukelića koji je proglašen za najboljeg igrača turnira, za momčad naše škole nastupili su još: David Tonković, Jakov Ladika, Stjepan Prežgaj, Matija Jurčević, Karlo Pudina, Patrik Mihalić, Marko Ljevar, Ivan Jakovljević i Stjepan Gojak. Na putu do naslova pobijeđene su momčadi Srednje škole Slunj (10-1), te karlovačke Gimnazije (4-0).

Častitamo našim učenicima i njihovom mentoru profesoru Marku Samardžiji! Bravo!

Ovim trijumfom naša škola stekla je pravo nastupiti na međužupanijskom natjecanju u Gospiću 11. travnja., gdje će se boriti za ulazak među 6 najboljih momčadi u državi.

Fotografije s natjecanja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 1. 2018. 10:02

BEST IN ENGLISH - REZULTATI Vijest ima dokument u privitku

Stigli su rezultati natjecanja „Best in English“ održanog u studenom prošle godine. Sudjelovalo je 17 612 natjecatelja i 750 škola natjecatelja iz 29 zemalja. Naša škola se plasirala kao 662. a u tablici potražite svoje individualne rezultate.

Čestitamo svima na odličnim rezultatima! You made us proud! Ukupno natjecatelja: 17612

Plasman škole: 662. mjesto

Naši rezultati nalaze se u ovoj tablici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 1. 2018. 10:11

Božićni sajam u našoj školi!

Dana 18. prosinca 2017. godine u prostorijama naše škole održan je Božićni sajam na kojem su sudjelovali učenici svih razreda naše škole sa svojim razrednicima. Učenici su prodavali svoje radove: čestitke i Božićni nakit, a profesori kolače koje su sami ispekli. Sajam je humanitarnog karaktera, a cilj je bio prikupljanje novčanih sredstava za učenike slabijeg socioekonomskog statusa. Ponosni smo na naše učenike i profesore koji su ovom akcijom pokazali svoju kreativnost i altruizam. Slike možete pogledati u albumu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 12. 2017. 10:05

Učenici MIOŠ-a posjetili su izložbu Nikola Tesla - Mind from the Future

Učenici naše škole posjetili su 14. prosinca 2017. godine izložbu Nikola Tesla - Mind from the Future. Slike možete pogledati na Facebook stranici naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 12. 2017. 13:14

Večer matematike u MIOŠ-u!

Dana 07. prosinca 2017. godine u prostorijama naše škole održana je Večer matematike. Večer matematike organizirala je profesorica Merima Arnaut. Odazvalo se 75 učenika naše škole, a radionice je vodilo jedanaest profesora. Projekt Večeri matematike organizira Hrvatsko matematičko društvo pod pokroviteljstvom MZO-a. Učenici su se lijepo zabavljali i uz različite aktivnosti vidjeli zabavnu stranu matematike. Više o samom projektu možete pogledati na našoj Facebook stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 12. 2017. 13:36

Učenici MIOŠ-a testirali su svoje znanje engleskog jezika u međunarodnim vodama

Češki Institut za razvoj kompetencija organizirao je 30. studenog međunarodno natjecanje iz engleskog jezika pod nazivom „Best in English“ za učenike srednjih škola. Naši učenici imali su priliku rješavati testove razumijevanja na internetskoj stranici Instituta s kolegama diljem svijeta. Mi im od sveg srca čestitamo na hrabrosti i s nestrpljenjem očekujemo 15. prosinac kada će biti objavljeni službeni rezultati natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 12. 2017. 08:59

Rezultati međunarodnog natjecanja iz informatike i računalnog razmišljanja DABAR 2017

Objavljeni su rezultati međunarodnog natjecanja DABAR 2017. Od prijavljenih 3402 učenika srednjih škola Republike Hrvatske u kategoriji Giga Dabar trojica naših učenika su među prvih 10%. Čestitamo našim učenicima Ivanu Šašeku i Bruni Belčiću na osvojenoj desetoj poziciji i Jurici Palajsi na 29 poziciji! Ponosni smo na vas te vam želimo puno daljnjih uspjeha! 

Merima Arnaut, prof. matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 11. 2017. 12:29

Vještine za sutra - vrijednost i ljepota strukovnog obrazovanja

Jučer smo na Danima otvorenih vrata u sklopu projekta Vještine za sutra pokazali vrijednost i ljepotu strukovnog obrazovanja. U svemu tome pomogao nam je i gost iznenađenja Davor Gobac. Kako smo se zabavili u školi pokazujući svoje vještine pogledajte na sljedećim linkovima:

Facebook stranica MIOŠ-a

Dan strukovnih zanimanja u MIOŠ-u: Kaj kad nemaš onoga koji radi konkretno “Previše je menadžera i PR-a, nema više tko raditi”

Dan strukovnog obrazovanja u MIOŠ-u: Učenici su prezentirali aktivnosti koje provode tijekom čitave godine

Tjedan strukovnog obrazovanja u MIOŠ-u; Najsretniji je život kad radiš ono što voliš

Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 11. 2017. 11:17

Dan otvorenih vrata - Vještine za sutra Vijest ima dokument u privitku

U Mješovitoj industrijsko-obrtničkoj školi 22.11.2017., organiziramo aktivnosti od 12 do 14 sati pod nazivom 'Vještine za sutra'. Cilj aktivnosti je približiti strukovno obrazovanje kroz osvješćivanje važnosti i vrijednosti istog kod učenika i njihovih roditelja te odgojno-obrazovnih djelatnika. Želimo pokazati koje su dobrobiti strukovnog obrazovanja kroz različite aktivnosti: rad u školskom praktikumu, stilizacija brkova i brada – 'Brkati studeni', dokazi o karijeri, vizualno oslikavanje hodnika škole, emisija 'Kad narastem', izložba učeničkih radova. Mladima i njihovim roditeljima te odraslima koji donose odluke o obrazovanju želimo pokazati pozitivne strane strukovnog obrazovanja, primjere dobre prakse, izvrsnost naših učenika kao i ljepote strukovnih zanimanja.

Naši učenici, Filip i Sven, pozivaju Vas u MIOŠ! U nastavku pogledajte video najavu događaja, a više informacija doznajte na našoj Facebook stranici ili na Facebook stranici samog događaja:

Mješovita industrijsko-obrtnička škola

Vještine za sutra

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2017. 20:31

Terenska nastava iz matematike: Beč, Haus der Mathematic

Kuća matematike u Beču (Haus der Mathematic) nastala je 2001. na inicijativu tada sveučilišnog profesora Gerharda Lindbichlera u želji da se matematika prikaže na kreativan i zanimljiv način; opipljiv rukama. Prostor se nalazi u tri prostorije na Pedagoškoj akademiji u Beču, a vodiči su studenti i sam profesor Gerhard Lindbichler. Nastava u kući je interaktivna i zabavna. U hodniku akademije je postavljen štand na kojem su predstavljeni neki matematički trikovi. U jednoj prostoriji su matematičke slagalice i igre,a u drugoj povijest matematike.

Učenici 2.g, 2.h, 3.b, 3.d, 3.g, 3.h i 4.h bili su u posjetu Haus der Mathematic u Beču i tamo proveli kreativna dva sata rješavajući matematičke zadatke. Učenicima se svidio boravak što se vidi iz priloženih slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2017. 19:31

Župan Karlovačke županije Damir Jelić posjetio je našu školu sa svojim zamjenicama i pročelnicima

U petak, 2. studenog 2017. godine, župan Karlovačke županije Damir Jelić u pratnji delegacije, sa svojim zamjenicama i pročelnicima upravnih odjela posjetio je našu školu u okviru plana obilazaka općina i gradova te ustanova i tvrtki kojima je Karlovačka županija osnivač. Slike možete pogledati u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2017. 10:35

Predstavili smo našu školu na Sajmu poslova

Učenici naše škole i ove su godine u pratnji profesora predstavili našu školu na Sajmu poslova. Slike možete pogledati u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2017. 09:34

Frizeri u emisiji "Kad narastem"

Na red u emisiju "Kad narastem" došli su i naši frizeri. Emisiju možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 11. 2017. 08:15

Posjetili smo Politehničku školu u Subotici

Učenici 4.H razreda, Filip Dejanović i Sven Prpić bili su u pratnji ravnateljice u posjetu Politehničkoj školi u Subotici od kojih smo dobili poziv zajedno s učenicima i nastavnicima Obrtničke i tehničke škole iz Dubrovnika. Jedanaest učenika arhitektonskih tehničara, tri nastavnika i ravnatelj Obrtničke i tehničke škole došli su po nas u Karlovac te smo zajedno putovali do Subotice. Projekt je financirala Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Subotica, KUD Bunjevačkih Hrvata "Matija Gubec" iz Tavankuta, Politehnička škola iz Subotice. Bili smo smješteni na salašu Balažević u Tavankutu. Bila su to četiri nezaboravna dana ispunjena srdačnošću, ljubaznošću i prijateljstvom domaćina  koji su nam pokazala najbolje od Subotice. Sklopljena su nova prijateljstva i suradnja će se sigurno nastaviti.

Fotografije s našeg puta možete pogledati u albumu.

Snježana Erdeljac, ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 10. 2017. 14:36

Film o zanimanju kozmetičar

Film o zanimanju kozmetičar možete pogledati OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2017. 10:40

Naši pedikeri u emisiji "Kad narastem"

Ovog puta u emisiji "Kad narastem" na Tv 4 Rijeke predstavljeno je zanimanje pediker te su u emisiji ponovno sudjelovali učenici naše škole, njihovi mentori te poslodavci. Emisiju možete pogledati na Youtube kanalu Trend medija ili na sljedećem linku: 
PEDIKERI

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2017. 09:28
» Arhiva naših vijesti    
  


Termini informacija

Školski kurikulum

Priloženi dokumenti:
Kurikulum.pdf


Godišnji plan i program
Priloženi dokumenti:
Godisnji plan i program.pdf


Državna matura

EU projekt


Vremenik testova


Statut škole
Priloženi dokumenti:
Statut.doc


 

Izvješće o radu i poslovanju škole za školsku godinu 2015./2016.


Pravilnici i zakoni

Popis udžbenika


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Termini informacija

  

preskoči na navigaciju