preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Završni rad
Pristup informacijama
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Javna nabava

Pravilnik o provedbi postupaka nabave roba, usluga i radova male vrijednosti

Financije 2019.
Financije 2018.
Financije 2017.
Financije 2016.
Financije 2015.
Financije 2014.
Financijske procedure
Tražilica


Međunarodni projekti EU

 

Učenici tako dobri da im je ponuđeno radno mjesto u Njemačkoj!

 

Učenici Mješovite industrijsko – obrtničke škole iz Karlovca koji su od 8.3. do 21.3. 2013. bili na stručnoj praksi u Frankfurtu a/M toliko su se pokazali dobrima u radu da su im poslodavci ponudili radno mjesto nakon završetka škole.

Na stručnoj je praksi sudjelovalo 14 učenika škole: Bojana Đebro i Ivo Starešina (građevinski tehničari), Ivan Ladika i Milorad Popović (zidari), Leonardo Kraus i Ivan Marković (monteri), Josip Krlin i Darko Matešić (soboslikari), Josip Damjanić i Dragan Dolić (keramičari), Valentino Bogović i Zdravko Špehar (autolakireri) i Ana Marija Crnogorac i Natalija Frketić  (fotografi), u okviru projekta „Connecting“ iz programa za cjeloživotno učenje, potprograma Leonardo da Vinci, kojeg je Agenciji za mobilnost i projekte EU predložila prof. Mirjana Kovačić. Vrijednost projekta je 24.956,00 Eur.

Partner u projektu je Kroatische Wirtschaftsvereinigung in Deutschland (Hrvatski gospodarski savez u Njemačkoj) koji radi na poboljšanju gospodarskog razvoja i interesno zastupa sva poduzeća koja djeluju na njemačko – hrvatskom gospodarskom prostoru.  Izuzetno su se potrudili da boravak i praksa učenika u Frankfurtu protekne u redu – od pronalaska mjesta za praksu, smještaja, kupnje karata za javni prijevoz, do upoznavanja grada pod stručnim vodstvom.

Učenici su na stručnoj praksi samostalno izvršavali složene zadatke što do sada nisu imali prilike te su upoznali nove metode koje će moći primijeniti u daljnjem radu,. Majstori pod čijim su nadzorom bili, posebno su zadovoljni keramičarima, autolakirerima, soboslikarima i monterima, te su im ponudili posao nakon završetka škole. Osim toga, svi su stekli dodatnu sigurnost i vjeru u vlastite sposobnosti, od dvotjednog boravka daleko od svojih obitelji, bez okruženja na koje su navikli do samostalnog snalaženja u stranom gradu i stranom govornom području..

Boravak u Frankfurtu protekao je brzo i bez problema, svi su bili zadovoljni i čak im je bilo teško kad je došao dan povratka kući.  Međutim, sada se mogu ponositi svojim uspjehom i poticati druge učenike na sudjelovanje u budućim projektima cjeloživotnog učenja  škole MIOŠ, a nadamo se i drugih strukovnih škola u našem Gradu.

 

 

 

O ovoj mobilnosti možete pročitati i na stranicama:

http://http://www.trend.com.hr/

http://http://www.facebook.com/KWVD1

http://www.facebook.com/pages/Trend-Radio/109368695799652

http://kaportal.hr/mios-praksa-u-inozemstvu-litva-ceska

http://www.vecernji.hr/regije/na-praksi-frankfurtu-cetrnaest-daka-mios-a-clanak-521848

U projektu Leonardo da Vinci unutar programa Cjeloživotnog obrazovanja EU  namijenjenog za strukovno obrazovanje, 14 učenika naše škole ide na dvotjednu stručnu praksu u Frankfurt na Majni

To su po 2 učenika iz sljedećih struka: građevinski tehničar, zidar, monter suhe gradnje, keramičar, soboslikar, fotograf,autolakirer. Vrijednost projekta je 25 000 EUR, a učenicima je plaćen smještaj, put, životni troškovi, jezična i  kulturološka priprema. Učenike vode dvije profesorice.

Unutar drugog  Leonardo da Vinci projekta  3 profesorice idu na stručno usavršavanje u London Dery u Irsku. Vrijednost projekta je 6000 EUR, a usavršavanje traje 7 dana.

Ove godine prvi puta smo domaćini učenicima iz drugih zemalja EU. Tako nam u nedjelju dolaze 8 učenica frizera iz Litve na dvotjednu praksu u karlovačke frizerske salone. To je prva od više grupa koje će nam doći ove godine.

U zadnje dvije godine povukli smo oko 50 000 EUR iz fondova EU. Ta sredstva su strogo namjenska, ali mi ih vrlo pametno iskorištavamo i omogućavamo  našim učenicima i profesorima stjecanje novih znanja i iskustava koja su neprocjenjiva.

 

 

 GROW - Derry/Londonderry, Sjeverna Irska 2012.

 

Ove školske godine 2012., škola je predala prijavu Agenciji za mobilnost u projektima cjeloživotnog učenja, Leonardo da Vinci - VETPRO. Pod vodstvom profesorice engleskog jezika Dragane Bolješić-Knežević,  projekt pod nazivom GROW je dobio natječaj. U duhu prijevoda na hrvatski jezik naziv je usmjeren na rast i razvoj.

U cilju stručnog usavršavanja profesora, na tjedan dana mobilnosti bit će poslane prof. Darija Žakula, dipl. ing. grafičke tehnologije, prof. Tatjana Protulipac, dipl. ing. građevinarstva i prof. Ivana Jurić, dipl. ing. arhitekture. Usavršavanje u struci, učenje engleskog jezika, te upoznavanje kulture i umjetnosti bili su uvjeti za predaju projekta i ostvarenje vrlo dobrog plasmana.

Izbor Sjeverne Irske, te grada Derrya se poklopio sa činjenicom da je 2013.godine upravo grad Derry grad kulture u Velikoj Britaniji. S tom informacijom u vidu veselimo se novim znanjima, vještinama, te jezičnom i socijalno-kulturnom programu.

 

 

LEONARDO DA VINCI PROGRAM - POZIV ZAINTERESIRANIM UČENICIMA
 

Dragi učenici,

kao što većina vas zna, naša škola sudjeluje u projektima programa za cjeloživotno učenje Agencije za mobilnost i programe EU od 2009. godine i već je puno učenika ove škole bilo na mobilnostima, stručnoj praksi, od Italije, Austrije, Litve, pa sve do Švedske.

I ove godine nam je odobren projekt za dvotjednu mobilnost početkom ožujka 2013. u Frankfurtu u  Njemačkoj. Zanimanja za koje će biti organizirana stručna praksa su: građevinarski tehničar, fotograf, autolakirer, zidar, monter, keramičar i soboslikar.

Za vrijeme boravka u Frankfurtu, upoznat ćete način rada svoje struke u stranoj državi, drugu kulturu te se koristiti stranim jezikom.

Pozivamo vas da iskoristite ovu priliku za odlazak u Njemačku i da upotpunite svoje strukovno obrazovanje u sklopu programa Leonardo da Vinci. Troškovi puta, osiguranja i smještaja, kao i životni troškovi, u potpunosti su osigurani iz projekta.

Zainteresirani učenici neka se jave svom razredniku i koordinatoru projekta prof. Mirjani Kovačić do četvrtka 13. 09. 2012.

 

 

Rovereto, Italija 2. – 4. svibanj, 2012. godine - izvještaj

Talijanski gradić Rovereto, na sjeveru Italije je jedanaestu godinu za redom domaćin međunarodnog natjecanja Autocad Olympics. Jedanaestu godinu za redom, kolege arhitekti i građevinari osmišljavaju zadatke kako učiniti softverski program Autocad, zanimljiv i susretljiv učenicima. Kroz natjecanje, druženje, zabavu i učenje u tri dana, ove godine su povezali 48  učenika i preko 50 profesora iz Italije, Slovenije (Celje i Novo mesto) i Hrvatske (Karlovac).

Natjecanju su  prisustvovala 44 učenika iz Italije, 4 učenika iz Slovenije i dva učenika iz Hrvatske.

Učenici MIOŠ-a, razred 3.h, smjera građevinski tehničar, Mario Obrovac i Tomislav Horvat.  Naši učenici su završili na 11.mjestu od ukupno 48 sudionika međunarodnog natjecanja.

U tri prekrasna sunčana dana, upoznali smo okolicu pokrajine Trento, rimske iskopine i srednjovjekovni dvorac Thun, te stari dio grada Rovereto.

S ovim prekrasnim iskustvom vratili smo se u školu, u nadi da ćemo i sljedeće godine dobiti priliku za pomicanje vlastitih granica u razumijevanju Autocad-a, ali isto tako i u prelaženju jezičnih barijera, razvijajući prijateljske odnose sa susjedima.

FOTOGALERIJA: http://ss-mjesovita-industrijsko-obrtnicka-ka.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=12

Karlovac, 7.svibanj, 2012.godine

 Jurić Ivana, dipl.ing.arh

 

 

 

Međunarodni kontakt seminar Meet in diversity (Donja Stubica, 10. – 14. travnja 2012.) - IZVJEŠTAJ

http://www.ss-mjesovita-industrijsko-obrtnicka-ka.skole.hr/?news_hk=1&news_id=190&mshow=290#mod_news

 

 

 
Program za cjeloživotno učenje Leonardo da Vinci - izvještaj iz Rima
Učenici trećeg i četvrtog razreda građevinski tehničara, u pratnji profesorice Tatjane Protulipac, sudjelovali su u Programu za cjeloživotno učenje Leonardo da Vinci i posjetili su Rim u periodu od 09. 10. do 22.10. 2011. godine.

 

U tom periodu učenici su se upoznali sa povijesnim počecima graditeljstva i arhitekture i posjetili neka od najvažnijih graditeljskih dostignuća. Posjetili su velike građevine kao Koloseum, Pantheon, crkvu Sv. Petra, veličanstvene trgove i fontane kao Fontana di Trevi koje ne samo da su velika  graditeljska već arhitektonska i umjetnička postignuća. Osim antičkih građevina upoznali su se i radom velikog arhitekta današnjice Renza Piana na objektu Rome Auditorium. Posjetili su i modernu četvrt EUR gdje su uvidjeli da je moguće razviti komunikaciju između stare i nove arhitekture. Posjetili su i neizostavne Vatikanske muzeje, muzej Maxxi, most preko rijeke Tiber Ponte della Musica inspiriran radom arhitekta i graditelja Santiaga Calatrave.

 

 

 

 

Izvještaj profesorice Ivane Jurić sa mobilnosti 'New Horizon', Beč.
 
U periodu 9.-22. listopada 2011.godine sa učenicima: Kristina Ferko, Tomislav Horvat, Goran Mačić i Valentino Poljak, sudjelovala sam u projektu 'New Horizon' Leonardo Mobility Projecta u Beču,Austrija. Autor projekta je profesorica engleskog jezika Dragana Bolješić Knežević, koja je prva uspostavila kontakt sa HTL Donaustadt, školom domaćinom u Beču, točnije sa profesorom Paulom Skritekom, dipl.ing.elek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UČENICI NAŠE ŠKOLE OBAVILI SU STRUČNU PRAKSU U TALIJANSKOM GRADU RIMINIJU U SKLOPU PROGRAMA LEONARDO DA VINCI
 

U sklopu programa Leonardo da Vinci – osmišljenog tako da svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvaliteta svih sudionika programa, učenici naše škole obavili su praksu u Italiji.

http://ss-mjesovita-industrijsko-obrtnicka-ka.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=6

Ovaj program omogućuje prijenos dobrih praksi i inovacija između država sudionica, a ujedno i nudi mogućnost usavršavanja stranog jezika.

Učenici su od 9. do 21. 10. 2011. bili u Riminiju te su praktičnu nastavu obavljali kod obrtnika frizera, (učenici Bjeloš Daliborka i Dino Škrtić), obrtnika kozmetičara (učenice Lea Sajevac i Ivana Skolan) i obrtnika pedikera (učenice Anita Brletić i Dana Selvić).

Sudjelovanjem u aktivnostima koje su obavljali, stekli su nova znanja, vještine i  iskustva te će primjenom novostečenog znanja moći doprinijeti radu u svojoj školi te upoznati ostale učenike sa stečenim znanjem.

Naši učenici pokazali su svoje vještine, zrelost, ozbiljnost i pozitivan odnos prema radu, te možemo biti ponosni prezentacijom naše škole i znanja koje smo prenijeli na njih.

 

 

 

 

 

 


Školski kurikulum

Priloženi dokumenti:
Kurikulum.pdf


Godišnji plan i program
Priloženi dokumenti:
Godisnji plan i program.pdf


Državna matura

EU projekt


Vremenik testova


Statut škole
Priloženi dokumenti:
Statut.doc


 

Izvješće o radu i poslovanju škole za školsku godinu 2015./2016.


Pravilnici i zakoni

Popis udžbenika

Popis udžbenika nalazi se u prečacu pod nazivom "Udžbenici" na vrhu stranice.


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Termini informacija

  

preskoči na navigaciju